Stílusteremtők, úttörők, botránykeltők – Ők a világ legtrendibb transzneműi!

botrányos transzneműség stílus trendi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg mítosz él körülöttök, pedig ők úgy érzik, nem sokban különböznek másoktól, ők is csak egyet akarnak: boldog embernek lenni. De mégis kik ők, a divatvilág legstílusosabb transznemű női? Most kiderül!

Caroline Cossey

Igazi stílusikonnak számított Caroline Cossey, aki transzneműként először szerepelt a Playboy címlapján, ráadásul dögös Bond-lány volt. 17 évesen már nőként élt, különböző show-műsorokban vállalt szerepet, hogy a teljes nemátalakító műtétet is ki tudja fizetni. Ezután modellként kereste a kenyerét, sokak elől elrejtve a múltját. Miután beválasztották az egyik Bond-filmbe, a premier után az újságírók "A Bond-lány fiú volt" címmel kürtölték szét a múltját. Ezután majdnem öngyilkos lett. Második férjére 1992-ben talált rá, mai napig együtt élnek.

A piros keretben látható Caroline Cossey az 1981-es Szigorúan bizalmas c. James Bond filmben Roger Moore oldalán szerepelt Forrás: AFP

Caitlyn Jenner

Caitlyn Jennert biztosan nem kell már senkinek sem bemutatni, ő ugyanis a világ egyik leghíresebb családjának tagja. Kim Kardashian mostohája, illetve Kendall és Kylie Jenner apukája tavaly debütált nőként a Vanity Fair magazin címlapján. Azóta is boldog és stílusos nőként éli az életét, ráadásul az LMBTQ nagyhatású aktivistája lett.

Caitlyn Jenner Forrás: AFP

Szokatlan szépségek - Divatikonok, akikre 2015-ben figyeltünk fel

Az idei évben a klasszikus értelemben vett szépségek kicsit háttérbe szorultak, helyettük pedig a formabontó egyéniségek hódítottak. Példamutató stílusérzék, egyediség, szabálytalanság és kellő dekadencia – ezek jellemzik 2015 divatikonjait.

Isis King

A Tyra Banks nevével fémjelzett Topmodell leszek című műsorban tűnt fel Isis King, aki azóta nagy karriert futott be. a tévés szerepléssel egy csapással híres lett, így egyre több felkérést kapott a modellszakmában. Aktivistaként is elismerék, azért is sokszor szót emelt például, hogy Amerika legnagyobb divatmagazinja, a Vogue nem nyit a transznemű modellek felé.

Isis King Forrás: AFP

Andreja Pejic

Ha már a Vogue-nál tartunk, akkor meg kell jegyeznünk, hogy Isis King álma teljesült, csak éppen nem őt kérték fel rá. Jean Paul Gaultier egyik kedvenc modellje, Andreja Pejic a divatmagazin 2015-ös májusi számában szerepelt. Egy négy oldalas divatanyagot csináltak vele, habár címlapot nem kapott, amiért sokan kritizálták a lapot.

Andreja Pejic Forrás: AFP

Lea T

A brazil divatmodell szintén a leghíresebb transznemű dívák között van. 2010-ben a Givechy tervezőjének, Ricardo Tiscinek lett a múzsája, amivel a karrierje igencsak nagy magaslatokba szárnyalt fel. A nevében a T betűvel éppen neki, Tiscinek tiszteleg. Ő volt az első nyíltan transznemű modell, akit egy kozmetikai márka arcának kértek fel.

Lea T Forrás: AFP

Earvin Johnson

Eléggé megosztó személyiség a legendás kosárlabdázó, Magic Johnoson fia, aki édesapja támogatásával a háta mögött, néhány évvel ezelőtt vallott szexuális beállítottságáról. Earvin igazi Instagram-sztár, aki celebekkel pózol, különböző eseményekre jár, méregdrága és trendi ruhákban pózol. A stílusa miatt azonban meglehetősen sok kritikát kap.

Earvin Johnson Forrás: AFP

Candis Cayne

"Nem akarok a transznemű közösség szóvivője lenni, csak egy boldog ember akarok lenni. Semmi más" - nyilatkozta egyszer Candis Cayne, aki az első transznemű volt, aki főműsoridőben adott sorozatban szerepelt. Nyolc évig volt Dj Marco McDarmott felesége, 2010-ben azonban elváltak. Manapság Caitlyn Jenner reality show-jában is rendszeres szereplő.

Candis Cayne Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.