80 éves lenne Yves Saint Laurent, a legnagyobb divattervező

Forrás: AFP -
fashion week ruha Yves Saint Laurent születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon hamar rátalált a hivatása, 11 évesen egy iskolai előadás alkalmával szeretett bele a jelmezekbe, ezen a ponton dőlt el a sorsa, és már 21 évesen a Dior-ház művészeti vezetőjévé vált.

Yves Saint Laurent neve minden divatrajongó számára egyet jelent az eleganciával, a szenvedéllyel és a forradalommal. Az algériai - francia családban született tervező rengeteg újdonságot vitt a divatba, és nagyon hamar bekerült a legnagyobbak közé.

Forrás: AFP

Tizenhét évesen kezdett el tanulni az haute couture szakmai kamara divatiskolájában Párizsban, képzése alatt nyert is egy versenyt egy koktélruhával, aminek rajza a Vogue-ban is megjelent. A magazin főszerkesztője pedig beajánlotta őt Christian Diornak, aki alkalmazta is a divatházában,

21 évesen pedig művészeti vezetővé választották.

Karrierjét kettétörte a kötelező katonai szolgálat Algériában. Pár nap alatt idegösszeroppanást kapott,

zárt intézetbe került, ahol elektrosokk-terápiával és drogokkal kezelték, ennek következtében drogfüggő lett,

így állását is elvesztette a Dior-háznál. A kísérletező hajlammal megáldott tervező később a Bergé-divatházban dolgozott, ennek tulajdonosa Yves Saint Laurent élettársa volt, ekkor már saját névvel fémjelzett ruhákat is piacra dobott. A tervező volt az első olyan, aki természetes vonalú ruhákat készített, amelyek szemérmetlenül követték a női test formáit, ezért gyakran botrányszámba mentek kreációi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.