"A teljes testes tetoválások eltüntetését is vállaljuk" - A fitneszmodellek sminkesével beszélgettünk

szépségápolás smink fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Faludi Ágnes a ProTan Magyarország vezető sminkese. Ma már a legtöbb fitneszversenyző őket keresi, mert tudják, hogy a minőség mellett az egyéni igényekre is figyelnek, még ha nagyon gyorsan kell is dolgozni, nem „futószalag stílusú” sminkeket készítenek. 

Milyen smink az elvárás a fitneszversenyeken?

A fitneszversenyeken általában az erőteljes, feltűnő sminkek mutatnak a színpadon. A sötétre barnított bőrhöz mélyebb és élénkebb színvilág szükséges, emellett a csillogó, színes bikinik és ékszerek is megkívánják a hasonló, extrább stílust. A színpad távolsága is sokat nyom a latban, ugyanis egy közeli kis színpadhoz lágyabb, nőiesebb, finomabb sminket készítünk, de persze semmiképpen nem natúrt. A távolabbi, nagy színpadokhoz kissé elnagyolt, vadabb sminkre van szükség, ahol a szemnagyobbítási és ajaknagyítási trükkök is szerepet kapnak.

Faludi Ágnes Forrás: Facebook/Faludi Ágnes

Az azonban nagyon fontos, hogy ezek a sminkek ne lépjék át a jó ízlés határát, vagy ne legyen transzvesztita előadó jellege. Sajnos jó néhány versenyzőnél látok ilyet, és ez nem szép. Pontosan az ellenkező hatást érjük el, mint amit szeretnénk. Néhány sminkes borzasztóan vastag és sötét szemöldököket készít, vagy bohócos hatású orcákat, mondván hogy ez színpadra jó lesz, de ez messziről is csúnya. Nálunk alapkövetelmény, hogy közelről is gyönyörűen mutassanak a sminkek, ne csak színpadi távolságból. Elvárás még a tartósság a tökéletesség mellett.

Mire kell a fitneszmodelleknél különösen odafigyelni a smink terén?

Elsősorban a tartósságra, mivel ezek a sminkek erős igénybevételnek van kitéve. Az egyéni igényeket szem előtt kell tartanunk, és a mi csapatunknál nagyon fontos szempont, hogy a sminkjeink ne csak versenyenként, hanem versenyzőnként is eltérők legyenek. Egy fitneszmodell sem kapja teljesen ugyanazt a sminket két vagy több különböző versenyen. Unalmas és kiszámítható mindig ugyanaz, mellesleg azért sem előnyös, mert nem állhat jól minden karakternek ugyanaz a smink.

Forrás: Facebook/Faludi Ágnes

A rúzsnál és pirosítónál természetesen figyelembe vesszük a bikini színét is, vagy éppen a szemsmink készítésénél a kiegészítők, kövek, ékszerek árnyalatát. Például ha egy bikinin aranyosba hajló szivárványszínű kristályok százai vannak, akkor biztosan nem hideg ezüst csillámot vagy glittert teszünk a szemsminkre, és fordítva. Vagy éppen, ha piros a bikini, nem erős pinkbe hajló rúzzsal rontjuk a képet, hanem pirosas, korallos színnel emeljük ki az ajkakat, ami harmonizálni fog a bikinivel, és így az összkép csodás lesz. De itt fontos megjegyeznem, amit már az elején is mondtam, hogy az egyéni igények a legfontosabbak, így néha előfordul, hogy a vendég pont olyan színeket igényel, amit a szakember talán kicsit másképp csinálna, de ez néha belefér. De tény, hogy azt szeretjük a legjobban, ha a vendég bátran ránk bízza magát!

Ágnes munka közben Forrás: Richard Gyuricz

Még egy dolog, ami fontos. A fitneszversenyeken a modellek kapnak egy nagyon sötét bőrszínt a teljes bőrfelületükre, ennek a színét az alapozóval követnünk kell, de nem mindegy, hogyan. Bonyolult technikai részletekbe most nem fogok belemenni, de lényeges, hogy az alapozó nagyon meghatározza a smink egészét! Egy-két árnyalattal lehet világosabb maximum, mint a lebarnított test, sőt világosabbnak is kell picit lennie, pláne, ha a barnítás rendkívül sötét. A műszempilla szinte kihagyhatatlan! Általában minden versenyzőnk sminkjét egy gyönyörű, feltűnő, soros pillával koronázzuk! Többféle stílusú pilla közül lehet választani, én itt is az ízlésesebb darabokra törekszem. Színes pillák kizárva.

A barnítást is ti csináljátok?

A versenyző fiúk és lányok lebarnítása is a csapatunk a feladata. Maga a ProTan három különböző „részlegből” áll, a barnítós lányok/fiúk, akik a teljes test lebarnításával foglalkoznak, a fodrászcsapat és a sminkesek. Nekünk fontos a versenyzők elégedettsége, és mindig büszkék vagyunk, ha mi is hozzá járulhatunk egy kicsivel a győzelemhez.

Forrás: Facebook/Faludi Ágnes

Vannak esetleg extrém kérések a versenyzőktől?

Extrém kérésnek számít például egy teljes testes tetoválás letakarása? Akkor igen! A színpadon nem követelmény, de biztosan előny, ha a versenyző izomzatát nem takarja egy hatalmas tetoválás, hiszen pont az izomzat prezentálása a lényeg. Vagyis előfordulhat, hogy egy tetováláson múlik egy helyezés, ezért ajánlott a takarás, ami nálunk elsőként és egyedülálló szolgáltatásként kérhető. Többen kérdezték már tőlünk, hogy mi ez az anyag, és hogyan tudnák maguknak elkészíteni a tetováláselfedést. Nos ezt egy speciális anyaggal készítjük el, ami egy bonyolultabb bőrszínhez igazodó keverés alapján készül, egyénenként, színenként változó, rendkívüli figyelmet igényel. Extrém kérésként még időnként fiúk kérnek szépítő sminket, ami valójában nem is annyira extrém, hiszen ma már a vőlegények is kapnak egy szolid sminket, de fotózáshoz is sminkelik a férfiakat. Ez manapság már megszokott.

Tökéletes tetoválásletakarás Forrás: Facebook/Faludi Ágnes

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.