Így érezd magad szépnek! - Provokatív fotósorozat

női test
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tabudöntögető fotósorozatot készített Kierra Mellenthin. Képeivel arról beszél, nincs olyan, hogy objektív szépség, ideális testalkat, éppen ezért a The Worthy Projectben különböző életkorú, testalkatú nőkkel dolgozott együtt.

A képek azonban nem egy hétköznapi fotózás keretén belül készültek el. Az önkéntes résztvevőknek le kellett írniuk egy mondatot, ami az önértékelésüket negatív irányba befolyásolja, így a külsőhöz rögtön egy emberi sors is társult a fotózás alatt. A képek és a papírlapokra írt szavak tanúskodnak arról, hogy a női testet a mai napig milyen keményen ítéli meg a társadalom.

Forrás: Kierra Mellenthin/The Worthy Project

Az önkénteseknek ezt követően le kellett írniuk egy pozitív mondatot is egy papírra, amit átadtak egy társuknak, üzenve, hogy ha a test megítélését és az arról való véleménynyilvánítást nem is lehet máról holnapra társadalmi szinten megváltoztatni, egyének szintén sokat tehetünk, hogy a másik jobban érezze magát a bőrében.

/1703/_gy__20173513241

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.