Milánó Divathét szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szuper fényes textúrák és gazdag színhasználat, fülledt, buja és temperamentumos kivitelezésekben, gazdag, finom és nőies csavarral fűszerezve - ilyen show-kat láthattunk a milánói divathéten, ahol élménydús és különleges újragondolások elevenedtek meg a kifutókon. Sminkben a hordható, praktikus megoldások, friss színek és textúrák párosítása okozott meglepetést. Következzen Larion Oscar nemzetközileg elismert sminkmester beszámolója!

Alapozás

Az egészségtől ragyogó, természetes hatású alapozás a trend, amit hol fényes, hol teljesen matt textúrában láthattunk. Nincs kontúrozás, csak egy, a bőrszínnel megegyező árnyalatú, ultrakönnyű alapozó az, amitől egészséges a bőrszerkezet.

Forrás: AFP

Arcpirosítás

  • Az arcpirosításban a két új árnyalat, a barack és a terrakotta a nagy sláger. Technikában pedig a következő: a pirosítót az arccsont kiemelésére kontúrmentesen az arccsont alá tedd a halánték irányában.
Forrás: AFP
  • A másik technika a 80-as éveket idézi, amikor az arccsonton túl, egészen a halántékig satírozzuk az arcpirosítót, de a Francesco Scognamiglio show-n egészen a homlok közepéig vitték fel a terrakotta vagy az éppen méregzöld árnyékolót.
Forrás: AFP

Szemöldök

A szemöldöktrendben vége a rajzos, karakteres korszaknak. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap a szépen megformázott, szedett, természetes vastagságú szemöldök. Az új szemöldöktrend finoman hangsúlyozza a karakterét, például színezett zselékkel, ezáltal nagyon természetes hatásúak lesznek.

Forrás: AFP

Szemfestés

A szemfestés igen változatosan alakul a következő szezonban, izgalmas hatásokban nem lesz hiány.

Vízvonalhangsúlyos szem

  • Az egyik legnépszerűbb szemkiemelési technika, amikor egy alap barna szemhéjpúderrel festjük ki alul, felül keretezve a szemet, és hozzá alul, felül kihúzzuk a vízvonalat fekete szemceruzával.

Csillogó szemek

  • Idén nagy kedvenc a mikrocsillám, főleg a no makeup hatású sminknél, amikor a szempillák festése mellett a szemhéjon csak a mikrocsillám ragyogja be a szemet.
  • Az ezüst drámai hatása is érvényesül a szezonban, akár a szemhéj közepére satírozzuk, akár a felső szemhéjra tesszük ezt a fantasztikus irizáló textúrát.
Forrás: AFP

A macskaszem újratöltve

  • Újra népszerű a cicás tusvonal. A huncut cica sokkal játékosabb és izgalmasabb hatású, amikor a szemhéj közepétől kezdjük a tusvonal kialakítását.
  • A fashionista cicáknak nagyon izgalmas lehet, amikor fent a szemhéj közepétől húzzuk meg a tusvonalat, a szem külső széléhez érve összekötjük az alsó szempillasorral, és végigfut a szemzugig.
Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A fényes és krémes szemek

  • A tartós szemhéjkrémek kerülnek fókuszba, a kedvenc árnyalatok a barack, a fahéj, a bronz, az arany és a narancs.
  • A legtermészetesebb hatást úgy érhetjük el, hogy csak a mozgó szemhéjra satírozzuk.
  • A még kifejezőbb tekintet eléréséhez satírozhatjuk a mélyítővonalig, és onnan szép átmenettel a szemöldökig.
Forrás: AFP

Arany és bronz kombináció

  • Lehet nagyon izgalmasan is használni a szemhéjkrémeket, és ugyanúgy keverni, mint por társait. Izgalmas megoldás, ha a szemhéj egészére tesszük a bronz színt, és csak a szemzugot emeljük ki az arannyal.
  • De készíthetünk egy lágy hatású, füstös szemet is: tedd az aranyszínt a szemzugtól a szemhéj közepéig, majd a bronzszínt a szem külső sarkához, és szép átmenettel satírozd össze a színeket alul, felül.

Az új smoky eyes

  • Merészen kemény hatású, és drámai tekintetet kölcsönöz, ha feketével a szemzugon túlhúzzuk és a mélyítővonal magasságában egyenesen húzzuk meg a szemfestést.
Forrás: AFP/Miguel Medina
  • Ennél lágyabb hatást érhetünk el, ha két színnel alakítjuk ki a szemfestést. Ezüstös szürke színnel művészi módon készítünk egy alapot úgy, hogy lent nem kötjük össze a szemzuggal, majd feketével csak a szempillatövet emeljük ki.
Forrás: AFP/Tiziana Fabi
  • Lehet elnagyoltan is használni, azaz két kontrasztos színnel kialakítani a füstös életérzést. Készíts feketével egy körbekontúrozást, majd a felső szemhéjadra tegyél egy kontrasztos világosabb színt. Ezt tetszőlegesen, nyersen satírozd, csak arra figyelj: itt nem fontos, hogy a színek fedjék egymást.
Forrás: AFP/Giuseppe Cacace
  • Talán a legizgalmasabb új füstös hatású szemfestés a több színnel kialakított változat. Buja és titokzatos, ugyanakkor nagyon izgalmas is. Finomsága, hogy csak leköveted a fekete színnel a szemformádat alul-felül, szép átmenettel kisatírozod a kontúrszéleket, a mozgó szemhéj közepére egy élénk kontrasztos színt tegyél, majd a szemzugot arany színnel emeld ki.
Forrás: AFP

Ajakfestés

A következő szezon nagyágyúi között lesznek a fényes bogyós színek, a nude, a vizesen csillogó, áttetsző szájfény, a borvörös, a fahéj, a barack, a fuksziapiros, a narancs, a narancsos piros, a klasszikus piros, a lila, a kék, a zöld. Valamint az ombre hatású ajakfestés.

Forrás: AFP
A hónap színe: a szikrázó mandarinhttp://www.life.hu/trend/20170307-a-honap-szine-a-mandarin.htmlMost, hogy végre kisütött a nap, bele is vetjük magunkat a tavaszba, és a legszikrázóbb, legvibrálóbb színnel köszöntjük a jó időt. A mandarin a hónap színe! Trend--Ezeket a színeket feltétlenül próbáld ki 2017 tavaszánhttp://www.life.hu/trend/20170309-ezek-a-legmenobb-szinek-iden-tavasszal-larion-oscar-sminkmester-beszamoloja.htmlItt a tavasz, ideje kibújni a csigaházunkból, és kipróbálni az izgalmasabbnál izgalmasabb új színtrendeket. Larion Oscar sminkmester elárulja, melyek a legvagányabbak 2017 tavaszán. Trend--A hónap sminktrükkje: a harmatos ragyogáshttp://www.life.hu/trend/20170303-marcius-honap-sminktrukkje-larion-oscartol.htmlMárciusban a hónap sminktrükkje az arc harmatos ragyogásáról és az izgalmas ajakfestésről szól. Olvasd el Larion Oscar sminkmester tanácsait! Trend--Ők diktálják most a kismamadivatot - A legtrendibb várandós sztárok Hollywoodbólhttp://www.life.hu/trend/20170302-a-legtrendibb-kismamak-hollywoodbol.html2017 a nagy babavárások éve Hollywoodban. Ritkán fordul elő, hogy ennyi híresség várjon egyszerre gyermeket. Alig várjuk, hogy láthassuk a kis sztárcsemetéket, de addig is nézzük meg, milyen stílusban öltözködnek a kismamák. TrendAFPTrendjelentés a londoni divathétről http://www.life.hu/trend/20170224-trendjelentes-a-londoni-divathetrol-larion-oscar-sminkmester-beszamoloja.htmlPszichedelikus jövőképet festett elénk a hol kifinomult, hol extrém kollekciókat felvonultató londoni divathét. De egy biztos: a művészi megoldások, kreatív látásmódok egy teljesen új világot tártak elénk. Volt látnivaló bőven: a galaktikus királynőktől kezdve a ketrecharcosokon át az uniszex unikornisig. Felkavaróan izgalmas sminktrendek jönnek! TrendAFPSminktippek rohanós reggelekrehttp://www.life.hu/trend/20170215-sminktippek-rohanos-reggelekre-larion-oscartol.htmlAmikor nincs idő sokáig vacakolni, mert késésben vagy, akkor minden perc számít, de azért persze mégiscsak ki kell nézni valahogy. Fogadd meg Larion Oscar sminkmester 5 perc alatt elkészíthető sminktrükkjét, amihez mindössze 3 termékre van szükség! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.