szépségápolás smink szemforma szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te is imádod a szemhangsúlyos sminkeket, nem árt tudni, hogyan a legelőnyösebb elkészíteni őket, hiszen különbözünk, ennélfogva a szemformánk is más. Íme, Larion Oscar sminkmester szemfestési trükkjei a különböző szemformákhoz!

Ha mandula ívű szemformád van, akkor igazából bármilyen színnel festheted a szemedet, nincsenek korlátok. A legideálisabb szemfestési technika a mandula szemformánál, ha követed a szem ívét. Még előnyösebb, ha a szempillákat fent duplán fested.

Ha mandula ívű szemformád van, akkor igazából bármilyen színnel festheted a szemedet Forrás: Thinkstock

A kerek szem esetében a szemfestést kifelé kell nyújtani íves satírozással. Ügyelj rá, hogy a szemöldököt is igazítsd hozzá, azaz kissé laposan húzd túl a szemöldök ívét, akkor lesz tökéletes a tekinteted.

A szomorú, csüggedt szemformát matt földszínekkel lehet a legelőnyösebbé varázsolni. A szem és a szemöldök közé csontszínt satírozz, és a földszínekkel húzd felfelé az alsó szempillasornál a festést, majd kösd össze szép satírozással a felső szemhéj ívével, így eltűnik a szem külső sarkánál jelentkező szomorú, lefelé ívelő hatás. A szemöldököt is formázni kell, mégpedig úgy, hogy a szem és szemöldök között nagyobb távolság legyen.

Dülledt szemformánál csak matt színeket használj. Az egész szemhéjat be kell festeni matt, középbarna szemhéjpúderrel. Fekete szemceruzával alul-felül meg kell húzni a vízvonalat, így lesz optimális kinézete ennek a szemformának. Tust tilos használni!

Mélyen ülő szemformánál nincsenek színbeli korlátok, bármilyen színnel lehet festeni, lényeg, hogy a szemzugtól a szemhéj kétharmadáig világos, fényes színt tegyünk fel, és kifelé satírozzuk ívesen. A szempillák tövében alul is sötétebb színt használjunk, a szem külső széléhez érve felfelé a mélyítővonal irányába satírozzuk szép átmenettel.

Mélyen ülő szemformánál nincsenek színbeli korlátok, bármilyen színnel lehet festeni Forrás: Thinkstock

Közel ülő szemformánál középbarna szemhéjpúderrel nyújtani kell a szemformát kifelé, a szemöldök ívéhez igazítva a satírozást. A szemfestésnél ügyelj rá, hogy a szemzughoz világosabb szín kerüljön, és kifelé satírozva legyen mélyebb a tónus. A szempillákkal is lehet csalni, ha fent, kifelé nyújtva és duplán fested ki.

Távol ülő szemformánál a két szem közötti rész szélesebb, mint a szem hossza, így az orrnyereg is szélesebb. A szemzughoz sötétebb szín kerüljön, ami kifelé világosodik, szép satírozással. A mélyítővonal közepét hangsúlyozni kell. Az orrnyereg két oldalára sötétebb alapozót teszünk, így keskenyítjük, amit alaposan összedolgozunk az alapozóval, hogy észrevétlen legyen, és a végén lefixáljuk púderrel.

Szexizni akartak, de nagyon nem sikerült! Ezek a világ leggázabb szelfijeihttp://www.life.hu/trend/20170407-ezek-a-vilag-legundoritobb-szelfijei.htmlVeled is előfordult már, hogy nagyon szexi akartál lenni egy képen, aztán valahogy rettentően félresikerült a dolog? Annyira nem ronthattad el a fotót, mint ezek a lányok, akik a világ legdögösebbjének érezték magukat, csak éppen egy apróságot felejtettek el: eltakarítani a kuplerájt. Trend--Heti trendjelentés - Eva Longoria mindenkit meglepetthttp://www.life.hu/trend/20170407-heti-trendjelentes-szerepel-benne-eva-longoria-chralize-theron-brad-pitt-justin-theroux.htmlÉrdekes megoldások, furcsa összhatások és egy stíluskirálynő – ezek uralták a héten a vörös szőnyeget. Már mutatjuk is a részleteket, te pedig szavazd meg a legjobb és legrosszabb outfiteket. Trend--Ciki vagy menő? Ezek a sztárok kedvenc oversize darabjaihttp://www.life.hu/trend/20170405-ciki-vagy-meno-a-sztarok-kedvenc-oversize-darabjai.htmlAz oversize darabok néhány éve jöttek divatba, és azóta is imádják őket a nők. Nem is csoda, mert laza, kényelmes, és nagyon vagány outfiteket lehet kihozni belőlük. Most viszont azt néztük meg, hogyan hordják a sztárok ezeket a darabokat. Szavazz: ciki vagy menő? Trend--A hónap sminktrükkje: amikor a jegeskávé inspirálhttp://www.life.hu/trend/20170405-a-honap-sminktrukkje-a-fahejas-jegeskave-smink.htmlHa te is szereted a változatosságot, akkor próbáld ki az ínycsiklandó fahéjas jegeskávé sminket. Lesd el a lépéseket Larion Oscar sminkmestertől! Trend--Tavaszi kabátok a legjobb áronhttp://www.life.hu/trend/20170405-tavaszi-kabatok-a-legjobb-aron-itt-szerezd-be-oket.htmlHabár a nappalok egyre melegebbek, reggel és este mindenképpen elkel még egy tavaszi kabát, hogy ne fázzunk. Mutatjuk is, hol tudod jó áron beszerezni a legmenőbb fazonokat és legjobb színeket. Trend--A hónap színe: a púderrózsaszínhttp://www.life.hu/trend/20170404-a-honap-szine-a-puderrozsaszin.htmlMárciusban a szikrázó mandarint, most pedig a lágy púderrózsaszínt választottuk a hónap színének. A pasztell idén is nagy trend lesz, különösen a rózsaszínes árnyalata. Nézzük is, hogy viselhetjük ezt a csodás színt. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.