Ellopták J.K. Rowling egy rövid kéziratát Birminghamben

Forrás: AFP/Timothy A. Clary -
kézirat J.K. Rowling lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ellopták Birminghamben J.K. Rowling egy postai levelezőlapra írott történetét, amely a Harry Potter regények előtt játszódik - írta pénteken a BBC News.

A kézirat egy A5-ös nagyságú levelezőlap mindkét oldalát megtölti. Az írást kilenc éve egy jótékonysági árverésen adták el 25 ezer fontért. A cím nélküli, 800 szavas történetet a birminghami Howard Roadról lopták el betörők.

J.K. Rowling Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A történet három évvel Harry Potter születése előtt játszódik, szereplői között van a varázslófiú apja, James Potter és keresztapja, Sirius Black. A kamaszokat motorkerékpáros üldözés után kapja el két mugli, vagyis varázstalan rendőr, de Potternek és Blacknek seprűnyélen repülve sikerül elmenekülniük.

A rendőrségi jelentés szerint a kéziratot és ékszereket április 13. és 24. között lopták el a házból. Az ügyben nyomozó Paul Jauncey szerint nyilvánvaló, hogy csak egy igazi Harry Potter-rajongónak tudják majd eladni a levelezőlapot, ezért a hatóság arra kérte most a közönséget, hogy akinek eladásra ajánlják, azonnal lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.

A 2008-ban megrendezett jótékony célú árverésre számos szerző, Rowling mellett Sebastian Faulks és Doris Lessing ajánlott fel egy-egy kéziratot az angol PEN írószervezet számára.

Liu Yelin 50 évesen is tininek néz ki: Fotó!http://www.life.hu/trend/20170512-harminc-evet-is-letagadhatna-a-kozepkoru-liu-yelin.htmlSokan irigykednek, mikor meglátják Liut. Akkor meg aztán végképp elcsodálozik mindenki, mikor megtudják a korát. Ez a nő egyszerűen hihetetlen! TrendOrigoSara Jean Underwood a világ legszebb tájain meztelenkedikhttp://www.life.hu/trend/20170511-sara-jean-underwood-meztelenul-jarja-a-vilag-legszebb-tajait.htmlElképesztő fotó került napvilágra egy szexi szőke modellről, aki a világ legnagyobb péniszét próbálja megmászni. Hatalmas, minden értelemben! TrendOrigoRendőrnőként pózolt Vajna Timi - Fotó!http://www.life.hu/trend/20170511-vajna-timi-rendornokent-pozol.htmlOlyan fotó készült Vajna Timiről, amilyen még soha. És ez most nem túlzás! TrendOrigoEllepik az utcákat a természetellenes ajakfeltöltésekhttp://www.life.hu/trend/20170504-termeszetellenes-ajakfeltoltesek.htmlEgy nemrégiben közreadott felmérés szerint New York utcáin sétálgatva már kétségtelenül kitűnik, hogy szinte minden második ember ajka természetellenes méretű, ami a plasztikai műtétek túlzásainak káros következménye. TrendOrigoSarka Katának új frizurája vanhttp://www.life.hu/trend/20170510-sarka-katanak-uj-frizuraja-van-a-facebookon-megmutatta.htmlGöndör fürtöket villantott Hajdú Péter válófélben lévő exe. TrendOrigoAz elmúlt évek leghíresebb hónaljszőrei Hollywoodbólhttp://www.life.hu/trend/20170504-az-elmult-evek-leghiresebb-honaljszorei-a-celebvilagbol.htmlHabár az elmúlt években a trend az abszolút szőrtelenség irányába haladt, egy-egy celeb mindig előállt a természetesség vágyával, vagy éppen csak meg akart botránkoztatni az itt-ott megjelenő szőrpamacsával. Ezúttal az elmúlt évek legnagyobb hónaljkutya-villantóit szedtük össze! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.