Hétköznapi összetevők, amelyektől az arcod ragyogni fog

Ragyogás bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a nyár, a strandszezon, a barnulás időszaka, amikor mindannyian szeretnénk megmutatni a legjobb formánkat. Éppen ezért hoztunk nektek pár olyan arctisztító csodaszert, amelyek attól csodásak, hogy bárki számára elérhetőek. Turbózd fel az arcodat vitalitással te is.

Paradicsom

Jót tesz a bőrnek ha fogyasztod, és az is, ha külsőleg alkalmazod. Miért éri meg? Mert A-, B1- ,B2- , C-,E- vitamint, valamint káliumot és vasat tartalmaz. Karikázz fel egy paradicsomot, majd helyezd a szeleteket az arcodra kb. 20 percre. A problémás, pattanásokkal teli arcbőrnek kifejezetten hatásos kezelési módja, mert élénkíti a bőr anyagcseréjét.

Paradicsom Forrás: Thinkstock

Uborka

Szintén külsőleg és belsőleg is hatásos. Nagyon fontos zöldség, mert tartalmaz B -, C- vitamint, foszfort, magnéziumot, vasat és nátriumot is. Magas a víztartalma (95%), ezért kiválóan hidratál és az emésztőfolyamatainkat is támogatja. Felkarikázva az arcunkra helyezve csodákat művel.

De akár le is reszelhetjük, a levét kicsit kinyomkodjuk, majd a maradékot gézbe tesszük és így helyezzük a szemünkre. Pakolást is készíthetünk belőle: a lereszelt uborkát natúr joghurttal össze keverjük, felvisszük az arcunkra, nyakunkra esetleg a dekoltázsunkra is, majd 20 perc elteltével langyos vízzel lemossuk.

Uborka Forrás: Thinkstock

Aloe Vera

Egész sok háztartásban található cserepes aloe vera, amit nagyon széleskörűen felhasználhatunk. A gyulladt, pattanásos, esetleg égett bőrnek is jót tesz. Válasszunk egy húsosabb levelet, és késsel vágjunk le belőle egy darabot. Szabadítsuk meg a külső bőrszövettől, és a levél belsejében található víztiszta, nyálkás gélállományt közvetlenül a kezelendő bőrfelületre kenjük.

Aloe Vera Forrás: Thinkstock

Pattanásos a bőröd? Így tüntesd el őket egyszerűen!

Nemtől, kortól függetlenül a pattanások kialakulásának hátterében ugyanazok az okok állhatnak: gyulladás, hormoningadozás, a faggyúmirigyek túlműködése, azaz a túl sok zsír termelés, eltömődött pórusok, túl sok elhalt hámsejt a bőrfelületen, allergia, túlérzékenység bizonyos összetevőkre, élelmiszerekre, esetleg gyógyszerre. De minden esetben van megoldás!

Andor Éva gyönyörűen fest bikiniben - Fotó!http://www.life.hu/trend/20170608-andor-eva-gyonyoruen-fest-bikiniben.htmlWellnesszel lazított Andor Éva a dolgos hétköznapok után, ami kivételes alkalomnak számít az életében: számára ugyanis luxus a pihenés. A híradós műsorvezető most kivételt tett és 3 napra maga mögött hagyta a várost, hogy kiélvezze a fürdő minden kényeztető szolgáltatását. TrendOrigoSelena Gomez őrülten szexi: Fotók!http://www.life.hu/trend/20170608-selena-gomez-naprol-napra-egyre-szexibb.htmlEgyre pikánsabb fotók kerülnek elő a fiatal énekesnőről. Egyszerűen nem lehet betelni Selena szépségével. Trend--5 lány története az első bikinigyantáról (18+)http://www.life.hu/trend/20170608-5-lany-tortenete-a-bikinigyantarol.htmlAz első alkalom felejthetetlen, de nem éppen azért, mert annyira csodálatos. A bikinivonal gyantázása bizony kényelmetlen és fájdalmas, és valószínűleg az is marad. Az első alkalom pedig örökké benned él, főleg, ha részed volt kínos szituációkban. Íme, néhány lány, akik elmesélték, hogyan élték meg az első gyantázásukat. TrendThinkstockA hónap sminktrükkje: a tökéletes szelfisminkhttp://www.life.hu/trend/20170606-a-honap-sminktrukkje-a-tokeletes-szelfi-smink.htmlItt a nyár, a nagy baráti találkozások, az utazások, a fantasztikus bulik időszaka, ahol csak úgy repkednek a fényképek. Ezzel a szelfibiztos sminkkel biztosan te leszel a legszebb. TrendThinkstockÍgy fest egy hónappal a szülés után Horváth Éva bikinibenhttp://www.life.hu/trend/20170608-igy-fest-egy-honappal-a-szules-utan-horvath-eva-bikinibe.htmlIrigylésre méltóan néz ki Horváth Éva. Alakját tekintve meg nem mondaná róla senki, hogy csupán egy hónapja hozta világra babáját. TrendOrigoCelebek fürdőköntösben - Ez az új street style trend!http://www.life.hu/trend/20170526-celebek-furdokontosben-ez-az-uj-street-style-trend.htmlEddig a fehérneműk felsőrészként, illetve ruhaként való használata, majd a felemás cipők viselése volt a legextrémebb irány a street style vonalon, de még a vörös szőnyegen is. Most viszont újítottak a celebek: a fürdőköntös a legújabb trend! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.