sminktipp szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkinek megvannak a jól bevált sminktrükkjei, de tény, hogy a folyamatosan változó trendek és az innováció újabb lehetőségeket kínálnak, amikre érdemes odafigyelni. Íme, a leghatásosabb fortélyok, amikkel éveket is letagadhatsz a korodból.

1. Használd a bőrtípusodnak megfelelő primert az arctisztítás és hidratálás után. A fakó, dehidratált bőrt pillanatok alatt egészségtől ragyogóvá varázsolhatod, ha rózsaszín, bőrtökéletesítő primert teszel fel. Hasonlóan jó választás egy magas antioxidánstartalmú, könnyű strobing krém, amivel fokozhatod arcszíned üde ragyogását. Így az alapozásod is sokkal fenségesebb lesz.

Használd a bőrtípusodnak megfelelő primert az arctisztítás és hidratálás után Forrás: Shutterstock

2. A másik szuper találmány napjainkban a highlight. Krém és por változatban is elérhetőek ezek a bőrlágyító, selyemfényű csodaszerek. Kiemelheted vele arcod legszebb részeit. Pillanatokon belül üdébb lesz a megjelenésed, ha a szemzughoz, az arccsontodra és a kupidóívre is teszel egy keveset.

3. Ha szeretnél még kifejezőbb, fiatalosabb tekintetet, akkor érdemes szemöldökformázó géllel élénkíteni a szemöldöködet. Ha még egy kis highlightot is teszel a szemöldökcsont alá, elérted a kívánt hatást. Csak arra ügyelj, hogy a formázáskor ne legyen rajzos a szemöldököd, a felesleget száliránynak megfelelően mindig fésüld ki.

4. Felül és alul is fesd ki a pilláidat. Ez a kis trükk optikailag nagyobbnak mutatja a szemeidet, ráadásul a dúsabb, erősebb szempillák az esetleges fáradt szemekből is fiatalos tekintetet varázsolnak. Érdemes olyan szempillaspirált választani, ami dúsít, és ápoló hatóanyagokat is tartalmaz.

Felül és alul is fesd ki a pilláidat, így nagyobbnak tűnik majd a szemed Forrás: Shutterstock

5. Fokozd az ártatlanul érzéki megjelenésedet rózsás krémpirosítóval. Egészségtől kicsattanó lesz a bőröd színe ettől az ártatlan színtől, a krémpirosító lágy, finom textúrájának köszönhetően pedig éveket fiatalodhatsz. Ha az arcod közepére helyezed, akkor kislányos, ha az arccsontodra teszed, nőies hatást érsz el vele. Ha a rózsás krémpirosítót krémes highlighttal kombinálod, akkor pedig nagyon trendi leszel.

6. A fényes ajkak szintén fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek, legyen szó akár csak egy természetes hatású, magasfényű ajakápolóról. Ha az alkalom megkívánja, ajakkontúr ceruzával rajzold meg ajkad körvonalát, majd satírozd egész ajkadra. Erre tedd rá a harmonizáló árnyalatú ajakrúzst, és a végén egy szikrázóan csillogó szájfénnyel bolondítsd meg. Ez egyébként a ma trendi, mattra száradó folyékony ajakrúzsokkal is működik: tedd fel kedvenc matt hatású ajakrúzsodat és száradás után fokozd az izgalmat egy nagyon csillogó szájfénnyel. Tartóssága mellett sokkal kívánatosabb és fiatalosabb lesz az összkép. Ragyogj, és használd ki a fény jótékony hatását!

A tökéletes arcbőr 10 titkahttp://www.life.hu/trend/20171121-a-tokeletes-arcbor-tiz-titka.htmlA tökéletes arcbőrt elérni nem lehetetlen, csupán napi szintű odafigyelést, gondoskodást igényel. Hosszú távú befektetés, és érdemes minél korábban elkezdeni! TrendOrigoA legjobb és legrosszabb sminkek az American Music Awardsrólhttp://www.life.hu/trend/20171120-a-legjobb-es-legrosszabb-sminkek-az-american-music-awardsrol.htmlVolt látnivaló bőven a tegnap esti American Music Awards díjátadó ünnepségen! De ahogy az lenni szokott, míg sokan ragyogtak, másoknak nem sikerült megtalálni a tökéletes harmóniát. Nézzük, melyek voltak az este legszebb és legrosszabb sminkjei.TrendOrigoArcápolási tippek férfiaknakhttp://www.life.hu/trend/20171115-arcapolasi-tippek-ferfiaknak-larion-oscartol.htmlA jól ápolt férfi külső ma már nem divathullám! Az egészséges kinézet természetes része, hogy a férfiak is használnak kozmetikumokat, és odafigyelnek az arcápolásra. TrendOrigoSminkelési kisokos kezdőknek 5 lépésbenhttp://www.life.hu/trend/20171113-kezdo-vagy-sminkeloknek-ezt-az-ot-lepest-erdemes-megtanulni.htmlNem ciki, ha még sminkszűz vagy! Az a legfontosabb, hogy szeresd és ismerd magad, így érdemes tanulmányozni az arcodat. Van, aki a szemét, az arcát vagy az ajkát találja legszebbnek, akkor azt kell jobban kihangsúlyozni. Legyen határozott, egészségtől ragyogó a megjelenésed és a legfontosabb, hogy tükrözze a személyiségedet. Íme, pár hasznos tanács, amitől felragyogsz, és már a legelején sikerélményed lesz! TrendOrigoA hónap sminktrükkje: újra hódít a színátmenethttp://www.life.hu/trend/20171109-a-honap-sminktrukkje-ujra-hodit-a-szinatmenet.htmlA legújabb őrület idén ősszel az ombre ajakfestés. Kimeríthetetlen variációkban próbálhatod ki, ráadásul tökéletes parti megjelenésed lehet általa. Az biztos, hogy egyből a figyelem középpontjába találhatod magad. TrendOrigoSminkelj úgy, mint a szülinapos Emma Stonehttp://www.life.hu/trend/20171106-sminkelj-ugy-mint-a-szulinapos-emma-stone.htmlMindenki meglepődött, amikor a hollywoodi színésznő vadonatúj külsővel jelent meg a vörös szőnyegen: szőke bombázóból először vörösre váltott, manapság pedig a ragyogó barna lett az új kedvence. Mesterien változtatja külsejét, igazi kaméleon. Jól tudja, hogy az új hajszínhez, új sminkszínek szükségesek, hogy átütő legyen a megjelenése. Lesd el a születésnapos Emma Stone szépségtrükkjeit! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.