Szilveszteri sminkben elaludni? A legrosszabb, amit tehetsz!

Forrás: Shutterstock -
szilveszter smink arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha hajnalban, vagy éppen reggel érsz haza egy buliból, akkor sem lehetsz elég fáradt vagy lusta ahhoz, hogy sminkben feküdj le aludni. Nemcsak azért, mert amikor felébredsz, a partismink nyomai ott lesznek még az arcon és a párnán elkenődve, hanem azért is, mert ez ártalmas a bőrödnek. Hiszen neki is szüksége van a pihenésre, az esti megújulásra, hogy szép és rugalmas maradjon. 

Az arcbőr károsodásai

A mimikai ráncok elmélyülnek, pórusaink kitágulnak és kialakulnak a pattanások Forrás: Shutterstock

Minden körülmények között fontos, hogy tökéletesen eltávolítsuk a sminkünket lefekvés előtt. Ellenkező esetben bőrünk szárazabbá válik, a szennyeződések hatására allergiás reakciók léphetnek fel. Az alapozó eltömíti a hámsejteket, így a pórusok nem tudnak lélegezni: erre az első reakció, hogy kiszárad a bőr, fakóbbá, nyúzottabbá válik. A mimikai ráncok elmélyülnek, látványosan kirajzolódnak, pórusaink kitágulnak és kialakulnak a pattanások.

Ezt megelőzendő, kíméletesen távolítsd el micellás vízzel arcodról az alapozót. Addig ismételd, amíg a hófehér vattakorong fehér nem marad. Ha épp elfogyott a micellás víz, akkor egy benedvesített vattakorongra csepegtess pár csepp olívaolajat, ez is tökéletesen eltávolítja a sminket. De ha ezt az opciót választod, akkor a maradék olajat tonikkal távolítsd el az arcodról, utána pedig alaposan moss arcot tiszta vízzel. Végül kend be arcodat a bőrtípusodnak megfelelő arckrémmel.

A szem károsodásai

A szem begyulladhat, kivörösödhet a szempillatő is és a szempillák letörhetnek Forrás: Shutterstock

A szemünkre való termékek talán még nagyobb kockázati tényezők lehetnek, ha abban alszunk vagy nem megfelelően távolítjuk el. A tartós szemcerka, a vízálló tus vagy szempillaspirál és a szemhéjpúder elegye, ha ebben alszunk el, irritációt, viszkető, égő érzést okozhatnak. A szem begyulladhat, kivörösödhet a szempillatő is és a szempillák letörhetnek.

A roncsolás fokozódik, ha dörzsöléssel, akár szárazon, vagy vízzel és szappannal, netán tusfürdővel próbáljuk meg eltávolítani a festéket. A dörzsölés azért veszélyes, mert belemehet a szemünkbe a festék, valamint nyúzzuk a szemkörnyék finom bőrét. Semmi esetre se dörzsölve távolítsuk el a szemfestékeket, hanem külön szemkörnyékre való szemfestéklemosóval, ha vízálló terméket használtunk, akkor vízálló lemosóval kíméletesen, dörzsölés nélkül. Az arcmosás után minden esetben használjunk szemkörnyékápolót.

Az ajkak károsodásai

A szenvedélyes vörös rúzsok fémrészecskéket tartalmaznak Forrás: Shutterstock

Nincs buli tartós, érzéki ajakrúzsok nélkül, ezt jól tudjuk. De azt is jó tudni, hogy a rúzsok, főleg a szenvedélyes vörösek fémrészecskéket tartalmaznak, mint a titánium, az alumínium vagy az ólom. A méregtelenítés és az ápoltság érdekében ezért mindig mossuk le ajakrúzsunkat lefekvés előtt. Hetente 1-2 alkalommal radírozzuk le az elhalt hámsejteket és kényeztessük vízmegtartó tulajdonságokban és fényvédőben gazdag ajakápolókkal is.

5+1 must have sminktermék az ünnepekrehttp://www.life.hu/trend/20171204-top-sminktermekek-az-unnepekre.htmlNagy örömünkre év végén is rengeteg újdonsággal bővült a drogériák kínálata: most a legújabb termékeket ajánlom figyelmedbe, amikkel varázslatos lesz az ünnepi sminked. Íme, a top XX must have darab. Trend--A rövid haj volt a nyerő: 2017 legemlékezetesebb frizuraváltásaihttp://www.life.hu/trend/20171206-2017-legemlekezetesebb-frizuravaltasai.htmlAmi a nagy hajváltoztatásokat illeti, Hollywoodban többször megszaladt az olló a fodrászok kezében. A magyar sztárok idén kevésbé voltak bevállalósak, de azért egy-egy hajfestéssel ők is tudtak meglepetést okozni. Nézzük 2017 legnagyobb hajparáit! Trend--Botrányok és történelmi jelentőségű események: a legemlékezetesebb divatpillanatok 2017-bőlhttp://www.life.hu/trend/20171204-a-legemlekezetesebb-divatpillanatok-2017bol.htmlRengeteg változáson ment keresztül 2017-ben a divat világa, de botrányoktól sem volt mentes az idei év: elég csak az Ikea és a Balenciaga esetét említeni, vagy a kissé sárdobálósra sikeredett főszerkesztőváltást a brit Vogue-nál. Mutatjuk az év legemlékezetesebb divatpillanatait! TrendOrigoJó üzenetet közvetítenek: divatikonok, akikre 2017-ben figyeltünk felhttp://www.life.hu/trend/20171129-divatikonok-akikre-2017-ben-figyeltunk-fel.htmlEgy fiatal, a munka iránt alázatos modell, egy hatvan feletti nő, aki szerint a divat mindenkié, és egy plus size modell, aki a pozitív testkép szószólója. 2017 decemberében az új divatikonok terén határozottan jó évet zárunk. Trend--A téli smink 5 alapszabályahttp://www.life.hu/trend/20171204-a-teli-smink-ot-alapszabalya.htmlA hideg, szeles, csapadékos időjárás erősen igénybe veszi bőrünket. Ahogy a benti meleg és a kinti hideg kontrasztja is. Hőérzetünk is másképp alakul, aminek hatására hajlamosak vagyunk még kevesebb folyadékot inni, pedig elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel ahhoz, hogy hidratált legyen a bőrünk. Összességében sokkal több figyelmet igényel bőrünk ápolása a téli időszakban, hogy ellenállóbb és ragyogóan üde legyen. TrendOrigoKarácsonyi könyvajánló divatőrülteknekhttp://www.life.hu/trend/20171201-karacsonyi-konyvajanlo-divatorulteknek.htmlAz idei év nemcsak a szakácskönyvek terén volt kiemelkedő, a magyar könyvkiadás divat tematikájú kiadásokkal is elkényeztette az olvasókat. Megmutatjuk, melyek azok a könyvek, amelyek a karácsonyfa alatt is nagyszerűen mutatnának. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.