szépségápolás smink alapozó tél arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Váltani kell, nincs mese! Mostanra már lekopott a nyári ragyogó barnaság és bőröd színe megmutatja eredeti tónusát. Az időjárási körülmények is sokat változtak, ami miatt másféle textúrákra van szüksége bőrödnek.  

Jó ha tudod, milyen a bőröd szerkezete, hisz az aládolgozásnál, azaz az arctisztításnál, a tonizálásnál és a hidratálásnál ennek, és a korosztályodnak megfelelő kozmetikumokkal optimalizálhatod a ph szerkezetét. Az alapozó kiválasztásánál már a tökéletes színárnyalatot is meg kell találni. Sokat segít, ha tudod, meleg vagy hideg tónusa van a bőrödnek. A szín kiválasztásához tegyél egy keveset az áll vonalához lefelé, a nyakra masszírozva. Ha a választott alapozó árnyalata mindkét helyen harmonikus, akkor tökéletes a választás. Az alapozó színe mindig a jelenlegi bőrszíneddel egyezzen, hisz így marad észrevétlen.

Az alapozó színe mindig a jelenlegi bőrszíneddel egyezzen Forrás: Shutterstock

Figyelj a textúrára is! Normál bőrre ideális a krém vagy folyékony alapozó. Száraz bőrre az olajosabb, krémesebb. Zsíros bőrre a matt hatású alapozók. Szeborreás bőrre a krémes, olajosabb szerkezetű alapozók ideálisak. Kombinált bőr esetében használj a T-zónára mattító primert, majd krémes alapozóval egységesítsd bőrödet, és a végén a kényes zónát finoman púderezd le. Érzékeny bőrre a bőrnyugtató, folyékony alapozók a legjobbak. Míg nyáron a könnyedebb, hab vagy vízállagú textúrák a kielégítőek, télen nem ajánlott, mert szárítják a bőrt és a vizes alapú alapozó kitágítja a pórusokat. A hideg időben kevesebb faggyút termel bőrünk, ezért a legideálisabbak a krémes kozmetikumok.

Télen a legideálisabbak a krémes kozmetikumok Forrás: Shutterstock

Érdemes vitaminokban gazdag, fényvédővel ellátott, krémes alapozókat választani télen, mert nemcsak hidratálják, hanem egészségtől ragyogóvá varázsolják a bőrünket. Az alapozás végeztével így elegendő egy áttetsző, transzparens púderre fixálni a T-zónát. Az alapozóval egységesített bőrképünket, megjelenésünket ragyogóbbá tehetjük üde, rózsás árnyalatú krémpirosítóval. A krémpirosítók előnye, hogy rugalmasan idomulnak az archoz és a legtermészetesebb hatást tudjuk velük elérni, nem utolsósorban egyáltalán nem szárítják az arcbőrt. Pillanatok alatt kivirul tőle az arc, egészségtől ragyogó lesz a megjelenésed. Ha még megfejeled egy élénk ajakrúzzsal az összképet, garantáltan eredményes napod lesz! Ragyogj természetesen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.