Extrém száraz a bőröd? Így ápold télen!

hideg bőrszárazság bőrápolás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akinek extrém száraz a bőre, annak a téli időszak igazi kihívás. Pedig rendszeres ápolással számotokra is elérhető a szép és egészséges bőr.

A durva, repedezett, viszkető bőr sokaknak okoz kellemetlenséget, főleg a téli időszakban, amikor a hideg, szeles idő még inkább kikezdi az érzékeny, kiszáradásra hajlamos bőrt. Az sem segít, hogy hazánkban a legtöbb helyen túlságosan kemény a víz, így a zuhanyzás is csak fokozza a kellemetlen érzést. Ha azonban odafigyelsz néhány alapszabályra, megúszhatod a viszketést, és újra rugalmas és puha lehet a bőröd.

Hidratálás

Az első és legfontosabb a bőr megfelelő hidratálása, amit naponta kétszer is érdemes elvégezni a megfelelő testápolóval. Mindenképpen olyan terméket válassz, ami nedvességmegkötő hatóanyagokat tartalmaz, és kifejezetten száraz bőrre ajánlott. Ha naponta egyszer kened be a bőrödet, mindenképpen fürdés után tedd meg, a víz ugyanis még inkább szárít. Ne feledd, a bőr hidratálásához a megfelelő folyadékfogyasztás is hozzátartozik.

Az első és legfontosabb a bőr megfelelő hidratálása, amit naponta kétszer is érdemes elvégezni a megfelelő testápolóval Forrás: Shutterstock

Fürdés

A hosszú, forró fürdőket feltétlenül kerüld el, ha érzékeny a bőröd. Forró helyett csak meleg vízzel fürödj, és ne áztasd magad túl sokáig. Természetesen az sem mindegy, hogy fürdéshez milyen termékeket használsz. Sok szappan és mosakodószer agresszív, lúgos kémhatású tisztítószereket tartalmaz, melyek lemossák a bőr természetes védőrétegét alkotó lipideket és hidratáló faktorokat. Ennek következtében a bőr hajlamossá válik a kiszáradásra és az irritációra.

Ha érzékeny a bőröd, kerüld a hosszú, forró fürdőzéseket Forrás: Shutterstock

Párologtatás

A fűtési szezonban a lakásokban és házakban sokszor túl meleg és túl száraz lesz a levegő. Ez kifejezetten rossz hatással van a bőrre: fokozza a viszkető érzést és a bőr hámlását. Éppen ezért érdemes párásító, vagy párologtató berendezéseket használni otthon. Ezeknél a megfelelő tisztításra kell csak odafigyeli.

A fűtési szezonban sokszor túl meleg és túl száraz lesz a levegő, ami fokozza a bőr érzékenységét, ezért érdemes párologtatni "Forrás: Shutterstock "

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.