szépségápolás Valentin-nap smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már lázasan készülsz a szerelmesek napjára? Íme, három fantasztikus smink, amivel rabul ejtheted kedvesed Valentin-napon. Lehetsz Femme Fatale, érzékien szenvedélyes és romantikusan ártatlan.

Ha romantikus az egyéniséged, és meghitt hangulatra vágysz így készítsd el a sminkedet.

Az arctisztítás és hidratálás után egységesítsd bőröd színét kedvenc folyékony alapozóddal. Frissítsd fel a szem alatti területet egy-két árnyalattal világosabb színű concealerrel. Ujjaddal szépen dolgozd össze az alapozóval, majd fixáld le az álcázott területet és a T-zónát púderrel. Szemöldöködet finoman élénkítsd a hajszíneddel harmonizáló árnyalatú szemöldökpúderrel, majd fésüld ki a felesleget, hogy természetes hatású maradjon.

Szemhéjadra tegyél fel először egy halvány rózsaszínű szemhéjpúdert. Ezután egy sötétebb pinkkel élénkítsd a szemhéjad külső sarkát, majd az alsó pillatőhöz is vigyél fel egy kevés rózsaszínt. A szempillák tövébe satírozz mélybordó árnyalatot, olyan vékonyan, mintha egy tusvonalat húznál, és satírozd össze a rózsaszínnel. Így diszkrét lesz az összhatás, de a mélybordó gyönyörűen feldobja a rózsaszín játékát. Szempilláidat egy természetes hatású, fekete szempillaspirállal fesd ki hozzá. Highlighttal emeld ki a szemzugot és az arccsontodat, majd, egy ártatlan rózsaszínű arcpirosítóval, hangsúlyozd az orcákat. Végül a szemfestéseddel harmonizáló árnyalatú, fényes, rózsás színű ajakrúzzsal koronázd meg a sminkedet.

Forrás: Larion Oscar

Ha érzékien szenvedélyes alkat vagy, és szeretsz meglepetést okozni, akkor így készítsd el a sminkedet.

Uniformizáld bőrszínedet az alapozóval, majd kontúrozd, és végül highlighttal emeld ki arcod legszebb részeit. Tegyél egy kevés highlightot a szemzughoz, a szemöldökcsontra, az arccsontra és egy keveset a kupidóívre. Bronzosítóval élénkítsd orcáidat az arccsont alatt, ívesen a halánték irányába. Ügyelj rá, hogy kontúrmentes legyen. Szemöldöködet rajzold meg a szemöldökceruzával, és a végén fésüld ki a felesleget, hogy ne legyen túlrajzolt.

A szemfestéshez először tedd fel a szürkéslila árnyalatot a mozgószemhéjadra és az alsó pillatőhöz. A szemhéj külső széléhez feketét satírozz úgy, hogy a színek fedjék egymást. A mélyítővonaladat élénkítsd ultraibolyával, szépen mosd össze az árnyalatokat, hogy egy izgalmas, füstös hatású szemfestés legyen belőle. Ezután, húzz egy kifelé vastagodó fekete tusvonalat. Végül koronázd meg a szemfestésedet egy dúsító fekete szempillaspirállal. Ajkad érzékiségét fokozd matt hatású, málnás árnyalatú ajakrúzzsal.

Forrás: Larion Oscar

Ha semmit nem bízol a véletlenre, akkor a Femme Fatale sminket készítsd el estére.

Legyen ragyogóan természetes az alapozásod, válassz vitaminokban gazdag textúrájú, folyékony alapozót. Mielőtt ezt feltennéd, használj bőrtökéletesítő primert, majd egységesítsd bőrszínedet az alapozóval. Ha szükséges, világosítsd ki a szem alatti területet concealerrel, hogy üdébb, frissebb legyen a megjelenésed. Fixáld le transzparens púderrel az alapozást, hogy tökéletesen tartós legyen. Orcáidat barackos árnyalatú arcpirosítóval élénkítsd. Szemöldöködet szemöldökspirállal finoman hangsúlyozd.

Szemhéjadra először satírozz csillogó pezsgőbézs árnyalatú szemhéjpúdert. A mélyítővonaladat egy mályvás halványbarna árnyalattal emeld ki, a szem külső sarkához hideg barna szemhéjpúdert satírozz. Szép átmenettel satírozd össze a színeket, hogy fedjék egymást. Húzz egy precíz fekete tusvonalat a szempilláid tövébe, majd szempilláidat ívelő hatású, fekete spirállal fesd ki. Az ajakfestéshez válaszd az ikonikus Marilyn Monroe árnyalatú ajakrúzst. Először kontúrceruzával rajzold meg a kívánt formát, majd ajkad egészére satírozd a ceruzát, hogy egy tökéletes alapot biztosítson, végül a végzetes vonzerődhöz fesd ki ajkadat a tűzpiros ajakrúzzsal.

Forrás: Larion Oscar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.