Merd bevállalni az övtáskát! A Delka bag tervezőjével beszélgettünk

fashion week övtáska 90-es évek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mom jeans, melegítők, hosszúszárú zoknik - csak néhány dolog, ami az elmúlt években tért vissza a divatba. Na és persze ki ne hagyjuk az övtáskát sem, ami a fesztiválkellékek sorából kilépve újra megtalálta helyét a mindennapi viseletek között. Több magyar táskatervező is beleszeretett a visszatérő trendbe: ezúttal a Delka bag tervezőjét, Adélt kérdeztük, hogy őt mi ragadta meg benne, és miért ajánlja nektek is. 
  • Mikor tért vissza az övtáska a divatba?

Szerintem mindig is jelen volt, főleg a fesztiválszezon szereplőjeként. Magyarországon tavaly kapott újra kiemelt figyelmet, reflektorfénybe mégis idén kerülhet igazán. Egy ilyen kiegészítőt valószínűleg a merészebb, bevállalósabb emberek fogják szeretni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a tervezői darabok különlegesek, viselhető formái pedig mindenhol megállják a helyüket.

Forrás: Delka bag
  • Táskatervezőként te miért kaptál rá?

Tervezőként szeretek kilépni a komfortzónámból, pontosan ezért sem szerettem volna csak a hátizsákvonalat megragadni. Az övtáskák tervezésének minden pillanatát imádtam. Viselete könnyed és kényelmes. Szeretnénk elérni, hogy sokan megszeressék ezt a bohókás táskatípust, így többféle változatban is elkészítettük, amelyből nem maradhattak ki a férfiak sem. Ennek apropóján a termékek fekete és barna bőr változatban is elérhetők.

Forrás: Delka bag
  • Nagy kereslet van rá?

Van ennek egy metódusa: első lépésként az embereknek hozzá kell szokniuk a látványhoz, az újdonsághoz. El kell érni, hogy minél többször, minél sokszínűbben találkozzanak a táskákkal. Mi pedig mindent megteszünk, annak érdekében, hogy folyamatosan inspiráljuk őket akár képeinkkel, akár írásainkkal, ötleteinkkel. Ez működik. Minél többet látják tehát, annál közelebb kerülnek a nem szokványos dolgokhoz. Nincs ez másként az övtáska esetében sem. Idén jóval nagyobb a kereslet rá, sőt, ahogy korábban is említettem, idén fog igazán kivirágozni nálunk.

  • A tavaszi-nyári szezonra milyen övtáskákkal készülsz?

Március végén érkező új kollekciónk igazán izgalmasnak ígérkezik. Rengeteg színben gondolkodunk, többek között fehér, rózsaszín mintás, kék mintás, krém, fekete, illetve szürke változatban. Lesz miből válogatniuk a nőknek és a férfiaknak egyaránt.

Forrás: Delka bag
  • Hogyan viseljük 2018-ban az övtáskát?

Lazán, csinosan, feketével, színessel, bő nadrággal, szűk nadrággal! Azt gondolom, hogy aki be meri vállalni az övtáskákat, nem kell, hogy sokat gondolkodjon azon, mivel is vegye fel. Aki fél ettől a viselettől, azt szeretnénk biztatni, mert tényleg nagyon szerethető darabról van szó: egyrészt a régi, klasszikus fazonja, valamint a basic és bohókás színei miatt. A Delka bagek is ebben a szellemiségben készültek, kétkedőknek is bátran ajánljuk.

Nézd meg a galériánkat:

Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Belfa / Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/Hahn Lionel/Abaca
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/River / Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/UK Press/Press Association Images/Vince Flores
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Belfa / Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/Hahn Lionel/Abaca
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/River / Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/UK Press/Press Association Images/Vince Flores
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Belfa / Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/Hahn Lionel/Abaca
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/River / Mega
1 / 6
Forrás: NORTHFOTO/UK Press/Press Association Images/Vince Flores
1 / 6

Retró cuccok: így tértek vissza a 80-as, 90-es évek kedvenc darabjai

A legújabb street style trendeket látva tényleg azt mondhatjuk, hogy nincs új a nap alatt. A 80-as, 90-es évek kedvenc darabjai manapság minden szezonban beköszönnek a ruhatárunkba. Mutatjuk is azokat a darabokat, amelyek idén tértek vissza újabb hódításukra.

Stílusevolúció a kezdetektől: így lett stílusikon a ma 30 éves Rihannahttp://www.life.hu/trend/20180219-a-30-eves-rihanna-stilusevolucioja.htmlA barbadosi származású énekesnő ma ünnepli 30. születésnapját. Debütáló albuma 2005 augusztusában jelent meg, azóta pedig minden lépéséről fotók százai készülnek. Valószínűleg mindenki fejében megmaradt egy-egy álomszép, vagy éppen provokatív ruha, amit a vörös szőnyeges megjelenései alkalmával viselt a sztár, aki az évek alatt igazi stílusikonná nőtte ki magát. Következzenek az elmúlt 13 év legemlékezetesebb vörös szőnyeges outfitjei! TrendOrigoTrendjelentés a BAFTA díjátadó vörös szőnyegérőlhttp://www.life.hu/trend/20180219-trendjelentes-a-bafta-dijatado-voros-szonyegerol.htmlA Golden Globe-gála után a BAFTA-díjátadó vörös szőnyege is feketébe borult a szolidaritás jegyében. Mutatjuk a brit filmes akadémia díjátadó ünnepségének legemlékezetesebb ruhakölteményeit! Trend--Rúzsozz úgy, mint egy profi: tippek a sminkmestertől!http://www.life.hu/trend/20180216-ruzsozz-ugy-mint-egy-profi-tippek-a-sminkmestertol.htmlSmink nélkül is törekedjünk rá, hogy mindig jól ápolt és érzékien puha legyen az ajkunk. Egy jól megválasztott rúzs viszont ünnepi pompával ruházza fel az ajkainkat. A csábítás második legfontosabb kelléke: tökéletes kiegészítő ékszere és hírvivője érzelmeinknek. TrendOrigoStílusjelentés Elizabeth Olsenről! 29 éves lett az Olsen ikrek húgahttp://www.life.hu/trend/20180215-29-eves-lett-elizabeth-olsen.htmlMa lett 29 éves Elizabeth Olsen, a híres Olsen ikrek, Mary-Kate és Ashley húga. Ami a színészetet illeti, a fiatal lány jócskán lekörözi nővéreit a tehetségével, az ikrek végül a divatszakmában teljesedtek ki: márkájukat Elizabeth is gyakran viseli a vörös szőnyegen, és egyéb prezentációkon is. TrendOrigo10 inspiráló nő, és a parfüm, amit viseltekhttp://www.life.hu/trend/20180213-hires-nok-es-kedvenc-parfumjeik.htmlMilyen illattal hódította a férfiakat Marilyn Monroe? Mi volt Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor és Diana kedvenc parfümje? Eláruljuk! Trend--Nagy sikerrel mutatta be kollekcióját a Nanushka a New York-i divathétenhttp://www.life.hu/trend/20180213-a-nanushka-a-new-yorki-divatheten-mutatta-be-kollekciojat.htmlTelt házzal és elsöprő sikerrel mutatta be 2018-as őszi-téli Golden Arrow névre keresztelt kollekcióját a Nanushka a New York-i Fashion Weeken. Miután a New York Times, a Harper's Bazaar és az amerikai Forbes is elismeréssel adózott a magyar márkáról, több mint 300-an vettek részt a bemutatón a nemzetközi divatipar krémjéből, többek között olyan nevek, mint Lisa Aiken a Net-a-Porter fashion directora és az amerikai Vogue magazin számos szerkesztője. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.