Íme a tökéletes szelfi készítésének trükkjei

Forrás: Shutterstock/Look Studio -
trükk fotó mobiltelefon szelfi fényképezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szelfi világnapja alkalmából készítettünk egy kis tippgyűjtemény, amivel elsajátíthatod a tökéletes szelfi készítésének mesterségét. Ha ugyanis odafigyelünk néhány alapvető dologra, remek képekkel lephetjük meg közösségi oldalunk követőit.

Ha szeretnéd, hogy a mobiltelefonod kamerája ne az ellenséged, hanem a barátod legyen, és rólad is olyan fotók készüljenek, amelyeken szívesen látod magad, fogadd meg tippjeinket! A szelfizés világnapja alkalmából összeszedtünk néhány tanácsot.

1. Figyelj arra, honnan fotózol!

Ha túlságosan fentre tartod a kamerát, kissé torzulhat az arcod, akár a homlokod is nagyobbnak tűnhet. Hasonló a helyzet akkor, ha lentről fényképezed magad, így akár néhány plusz kiló is látszódhat majd a fotón. Ügyelj a legelőnyösebb beállításra!

Fontos a háttér Forrás: Shutterstock/Look Studio

2. Ügyelj a háttérre!

Ne csak arra figyeljünk, hogy mi hogyan festünk a képen, legalább ilyen fontos a háttér is. Ha például a nyaralás alatt szeretnénk egy szelfit feltölteni a közösségi oldalra, lehetőleg ne a szálloda fürdőszobájában fotózzuk le magunkat a legújabb nyári outfitben, mert így a háttérben legjobb esetben is csak a kád látszik. Menjünk ki a szabadba, keressünk valami szép helyet!

3. Keressük a fényt!

Jó ötletnek tűnhet az éjszakai buliban szelfit készítenni, ám higgyük el, jobb, ha megvárjuk a megfelelő fényviszonyokat. Napsütésben minden szebb és jobban látszik.

4. Mosolyogjunk!

Emlékezzünk csak vissza, hogy a fényképezés kezdetén mindenki milyen mogorvának tűnt a képeken. Furcsa, igaz? Igyekezzünk természtes arccal pózolni, ehhez pedig a legjobb a mosoly. De ha épp úgy tartja kedvünk, bolondozzunk bátran!

5. Használd okosan a képszerkesztő alkalmazásokat!

A filterek igenis lehetnek a barátaink, ha okosan használjuk őket. Nem kell agyonretusálni és agyonfilterezni egy fotót. Maradjunk a természetességnél és a realitások talaján, de egy kis szépítés még senkinek sem ártott meg.

+1 Szerezz be egy szelfibotot!

Apróságnak tűnhet, de egy szelfibot sokat segíthet, főleg a csoportképek készítésénél. Sokkal több a mozgástér, így poénosabb fotókat is könnyebb készíteni. Nem beszélve arról, hogy a háttér is jobban látszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.