fashion week esküvő parti fesztivál ruha Nyár hétköznapi viselet vízpart konditerem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári programdömping alatt sokakban felmerül a kérdés, mit vegyen fel, ha különböző rendezvényeken vesz részt, vagy szimplán csak a vízparton akar jól kinézni. Nagy Kriszta ruhatervező összefoglalja, jelenleg milyen irányvonalak léteznek, melyekből szerinte mindenki a saját korának, egyéniségének, ízlésének megfelelően válasszon ruhadarabokat.

Hétköznapi, utcai viselet

A 2018-as nyári trendszínek a lila, a zöld, a piros és a sárga. Továbbra is divat a gyümölcsös, a papagájos, és egyéb mintás felsők, amelyek sok színes darabbal párosíthatók.

Megjelennek a pamutos, lenes, finomabb anyagú nyári ruhák is. Ami nagyon hangsúlyos az idei trendben: bátran viseljünk ruhát a ruhán, mert a réteges viselet is menő. Egy selyemblúzt egy topra lazán felvéve, vagy egy szűk nadrágot szoknyával kombinálva hordhatunk, attól függően, ki, mennyire bevállalós.

Forrás: Shutterstock

Fesztiválozóknak

A koncertek, fesztiválok helyszínén nagyon változatosak a trendek, mert a ruha viselője szereti az öltözködésén keresztül kifejezni magát, illetve megmutatni magán azt a zenei stílus, amit szeret. Azt el lehet mondani, hogy nemcsak a zenében, de a megjelenésben is visszaköszön a retro érzés.

A kockásinges, a fejpántos, a rockos, a popos, a hippis stílus mindegyike megtalálható lesz a fesztiválokon. A farmersort abszolút nyerő, minden zenei irányzathoz passzol, és bátran lehet viselni hozzá gyöngyökkel, rojtokkal, fodrokkal díszített felsőket, amik egy kis játékosságot csempésznek a megjelenésünkbe.

A keleti stílusú ruhák, azaz a bővebb fazonú, lógó ülepes nadrágok narancsos, vöröses, zöldes színekben is trendik. A buli hangulatát emelve a bevállalósabbak felvehetnek egy tütüszoknyát csőtoppal, vagy fűzővel, akár spagettipántos felsővel, legfelül egy farmerkabáttal.

Forrás: Shutterstock

Ha partira vagy esküvőre hívnak

Az alkalmi ruhák színei a fekete, a fehér, a navy kék, és a krémszín, de a halványlila és a púder is belefér még az elegánsabb ruhák színpalettájába. Ha esküvőn veszünk részt, akkor nem illik tiszta fehér vagy fekete összeállításban menni, hanem érdemes ezeket fekete-fehér párosításban felvenni vagy a többi divatszínnel kombinálni. A csíkos, pöttyös mintás ruhák szintén elegánsak.

A metálos színek az idei téli divatból átkerültek a nyárba is. A metál bronz vagy a metál ezüst gyöngyházas fénye alkalmi hangulatot varázsol a ruháknak.

Forrás: Shutterstock

Vízparton

Két irányzat látszik különválni: a teltebb idomú hölgyeknek az igazán szexi stílus, amiben többet láttatnak magukból, mint eddig valaha, illetve a vékonyabb hölgyeknek a fitnesz jellegű fürdőruhák. Az előbbieknek készítik a mélyen dekoltált, sokat láttató, akár átlátszó anyagú, vagy sokpántos felsőket, csípőig vágott, tangás fürdőruhaalsókkal. A kisebb mellű, sportos hölgyeknek készültek a csőtopos vagy trikófazonú felsők, amik a lapos hasra terelik a figyelmet.

Idén a tervezők előszeretettel használják díszítésként a neccharisnya-anyagra emlékeztető testtüllöket, hogy még szexibbé varázsolják a viselőjüket.

De senki ne aggódjon! Mindenki megtalálhatja a magának megfelelő, trendi fazont, amivel az előnyös testrészeit kiemelheti, és a kevésbé szeretett idomairól elterelheti a figyelmet. A külön összeválogatható fürdőruha alsó- és felsőrész éppen ebben segít.

Forrás: Women'secret, Tezenis

Konditeremben

Itt az első számú szempont, hogy funkcionális legyen a viselet, azaz a lehető legkényelmesebb érzést adja. Ma már jobbnál jobb, speciális, lég- és vízáteresztő anyagokkal dolgoznak a tervezők. A jó minőségen túl, idén a réteges öltözködés itt is fellelhető:

Forrás: Decathlon, Victoria's Secret
Íme, az idei év kalapdivatja az Royal Ascotonhttp://www.life.hu/trend/20180622-az-idei-ev-kalapdivatja-az-royal-ascoton.htmlA Royal Ascot Anglia egyik legnagyobb eseménye, talán a legrégebbre visszanyúló hagyományokkal is rendelkezik. De nemcsak a csodás lovak miatt vonul fel az angol nemesség színe-java évről évre, hanem azért is, hogy megmutassák a legújabb kalaptrendeket. Trend--Nem érdemes a tökéletes testképet hajszolnod; fogadd el magad, ahogy a sztárokhttp://www.life.hu/trend/20180619-nem-erdemes-a-tokeletes-testkepet-hajszolnod-fogadd-el-magad.htmlNem foglak áltatni, igen kicsi az esélye annak, hogy tökéletes a tested, ahogy annak is, hogy ezt valaha is el fogod érni. Ennek pedig két egyszerű oka van: irreális elvárásokat támasztasz magaddal szemben, és olyan dolgoktól teszed függővé magadat, melyek hamisak. Trend--Katalin hercegné csipkebogyó olajjal ápolja arcáthttp://www.life.hu/trend/20180622-katalin-hercegne-csipkebogyo-olajjal-apolja-arcat.htmlSokan csodálják Katalin hercegnét szépségéért és hibátlan bőréért, most pedig kiderült, mi az, amit soha nem hagyna ki, ha arcápolásról van szó. Trend--Íme a tökéletes szelfi készítésének trükkjeihttp://www.life.hu/trend/20180621-ime-a-tokeletes-szelfi-keszitesenek-trukkjei.htmlA szelfi világnapja alkalmából készítettünk egy kis tippgyűjtemény, amivel elsajátíthatod a tökéletes szelfi készítésének mesterségét. Ha ugyanis odafigyelünk néhány alapvető dologra, remek képekkel lephetjük meg közösségi oldalunk követőit. TrendOrigoLenge nyári ruhák kánikula idejérehttp://www.life.hu/trend/20180618-lenge-nyari-ruhak-kanikula-idejere.htmlVannak azok az igazán forró nyári napok, amikor még ruha nélkül is melegünk van, legszívesebben a saját bőrünkből is kibújnánk. De hiába, ha éppen nem a jól megérdemelt szabadságunkat töltjük, akkor bizony kénytelenek vagyunk magunkra venni valamit. Most megmutatjuk, milyen lehetőségeink vannak. TrendOrigo7+1 magyar natúrkozmetikum nyárra, amit imádni fogszhttp://www.life.hu/trend/20180615-magyar-naturkozmetikumok-nyarra.htmlHa egyszer elkezdesz natúrkozmetikumokat használni, soha többet nem fogsz máshoz nyúlni. Egyrészt sokkal jobb egy ilyen terméket felvinni, ami természetes alapanyagokból készült, nem tartalmaz mesterséges illat- és színezékanyagot, mentes a kőolajszármazéktól, és a bőrt irritáló anyagoktól. Másrészt a környezetet sem terhelik meg úgy, mint a hagyományos kozmetikumok, és állatkísérleteket sem végeznek miattuk. Következzen 7+1 termék a vegyszermentes bőrápolás és a nyár jegyében! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.