fashion week magas testmagasság alacsony tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átlagosnak lenni néha kiváltságnak tűnik azok számára, akik valamilyen szempontból kilógnak ebből a kategóriából. Pedig a magasság nem lehet a boldogság akadálya! Néhány optikai trükk is elég ahhoz, hogy a kicsi, filigrán nők és a magas lányok is modelleknek érezzék magukat. A sztárok is így csinálják...

Emilia Clarke, a Mielőtt megismertelek cuki Lou-ja, a Trónok harca szereplője apró termetű, mindössze 157 cm, de ez őt cseppet sem zavarja. A magánéletben szívesen hord kivágott felsőket és rövid ruhákat, térdig érő szoknyákat, magas sarkú körömcipővel, hogy nyújtsa amúgy nagyon arányos, formás alakját. A vörös szőnyegen ő is kénytelen hosszú ruhába bújni, ami nem mutat előnyösen az alacsony nőkön. Olyankor gyakran választ a derekánál hangsúlyos fazont vagy merészen felsliccelt estélyi ruhát, hogy minél jobban láttassa csinos lábait.

Emilia Clarke mindössze 157 cm Forrás: AFP, Getty Images

Hogyan tűnhetsz magasabbnak?

1. A csúcspárosítás: miniszoknya, magas sarkú cipővel. Olyannyira megnyújtja a lábakat és „dob" a magasságon, hogy nem is átlagosnak, hanem szupermodellnek érezheted magadat.

2. Kötelező darab a boka felé érő nadrág. Tavasszal és nyáron, ha vékony nadrágot húzol, akkor is láttasd a bokádat, sőt, egy vékony bokalánccal még fel is dobhatod az outfitedet.

3. Neked lett kitalálva az idei trend hosszában csíkos overálja, illetve bármilyen függőlegesen csíkos ruhadarab, amik optikailag is nyújtják az alakot.

4. Csak testhez álló ruhákat viselj, amelyek láttatják az arányaidat, és nem egybefüggő zsáknak mutatnak.

5. Hangsúlyozd a derekadat övvel, ha nem rajongsz érte, akkor csak a derékvonaladat emeld ki úgy, hogy különböző színű felsőt és szoknyát vagy nadrágot viselsz. A csípőig érő felső az apró termetűeket „összenyomja".

6. A merész V nyakkivágás hosszítja a felsőtestet, és az arcra tereli a figyelmet.

7. Köss magas copfot vagy készíts egy szép kontyot a fejtetődre, az is hozzátesz a magasságodhoz.

8. Ne hordj túl sok kiegészítőt! Minél jobban eltakarod a nyakadat, csuklódat, annál kevesebb látszik belőled.

9. Hordj a nadrágoddal azonos színű cipőt, ami optikailag szintén nyújt a lábakon.

10. Csak rövid pántos, maximum derékig érő táskát viselj, ami az alacsonyabb termetűeknél lényeges szempont, mert így szintén magasabbnak látszol tőle.

Ireland Baldwin előnyt kovácsolt 188 cm magasságával, és ma már a szupermodellek közé sorolják. Olyan génekkel könnyű is, amiket gyönyörű édesanyjától, Kim Basingertől és magas, jóképű édesapjától, Alec Baldwintól örökölt. Szereti láttatni szép, hosszú lábait, ezért szabadidejében gyakran hord shortot, miniszoknyát, rövid ruhákat vagy éppen szaggatott, hosszúszárú farmert. A kivágott, figyelemfelkeltő darabokat is kedveli. Öltözködése néha kihívó és decens, de 22 évesen ez teljesen elfogadható.

Ireland Baldwin előnyt kovácsolt 188 cm magasságából Forrás: AFP, Treats! magazine

Hogyan látszol alacsonyabbnak?

1. Nem kell alacsonyabbnak tűnnöd ahhoz, hogy jól érezd magadat! Az apró termetű lányokkal szemben te bármilyen kiegészítőt, karkötőt, láncot, napszemüveget, táskát hordhatsz, ha mindezt kellő párosítással és magabiztossággal teszed.

2. Hordj csípőig érő felsőket, amik szép arányosnak láttatják az alakodat.

3. A maxi szoknyák, ruhák előnyösek neked mert sem túl rövidek, sem túl hosszúak, és az elővillanó alsó lábszárak izgalmassá teszik a megjelenést. Egy laza, vagány felsővel kombinálva nagyon trendi.

4. A hosszúszárú csizma középhosszú szoknyával nagyon csinosan mutat egy magas lányon.

5. Ha a magasságod széles vállakkal párosul, akkor kerüld a csőtopokat, és inkább pántos vagy vállakat fedő darabokat válassz.

6. Láttasd a dekoltázsodat, a kerek formájú kivágás szépen idomul az arányaidhoz.

7. Okosan sminkelj, a hangsúlyos szem vagy száj az arcra tereli a figyelmet.

8. Ne hordj egyszínű ruhát tetőtől talpig! A fekete felső, fehér alsóval kombinálva vagy fordítva, illetve két különböző színű ruhadarab megfelelő színpárosítással sokkal jobban mutat rajtad.

9. Bátran hordj keresztcsíkos felsőt vagy alsót, pár centit így simán lecsalhatsz a magasságodból.

10. Egy apró mintás, combközépig érő miniruha papuccsal szintén jó választás a nyárra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.