A lábborotválás aranyszabályai nőknek

Forrás: Thinkstock -
szőr lábborotválás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron - ha csak nem más, tartósabb szőrtelenítési módot választunk - tényleg, de tényleg szinte naponta kell borotválni a lábunkat, ami elég kényelmetlen. Pláne, ha meg is sérülünk közben. Most eláruljuk, melyek a legnagyobb hibák, amiket mindenképpen el kell kerülni szőrtelenítés közben.

1. Ne a tus alatt borotváld a lábad

Érthető, hogy a reggeli zuhanyozási rutin közben akarod elvégezni ezt a műveletet, de a szakértők szerint ez nem a legjobb ötlet. Valójában egy minimum 10 perces zuhanyozás után a legjobb leborotválni a lábat, ettől ugyanis felpuhulnak a szőrszálak.

2. Ne reggel borotválkozz

Eddig azt gondoltad, hogy ha este végzed el a borotválást, akkor reggelre máris kinőhetnek a szőrszálak? Valójában az esti borotválástól sokkal puhább lesz a bőröd, és tartósabb lesz a borotválás.

Forrás: Thinkstock

3. Ne borotválj szárazon

Nem számít, hogy mennyire sietsz, akkor se ess kísértésbe, hogy "szárazon" borotváld le a lábadat, mert könnyen kialakulhatnak sérülések és vágások. Ha elfogyna otthon a borotvahab, semmiképpen ne használj helyette szappant, inkább hajkondicionálóval helyettesítsd.

4. Ne használj eldobható borotvát

A néhány pengés eldobható borotva egyszer-egyszer belefér, de valójában 4-5 pengés borotvát kellene használni a mindennapokban. Ez sokkal kíméletesebb a bőrödhöz, ráadásul a térd és a boka környékén sokkal könnyebb "navigálni" vele.

5. Ne felejtsd el kicserélni a borotvapengét

Általában úgy 10 alkalom után érdemes kicserélni a borotva fejét. Amellett, hogy a tompa pengék nem vágják le megfelelően a szőrt, könnyen okoznak bőrpírt, kiütéseket, ráadásul a baktériumok is megtelepszenek benne, így fertőzéseket is okozhat.


5+1. Ne használd a pasid borotváját

Borotvával semmiképpen ne közösködj, ez ugyanis könnyen fertőzéshez vezethet. Amúgy is kimutatták, hogy a férfiborotvák sokkal kevésbé hatékonyak, mint a direkt nőknek kifejlesztett társaik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.