Okok, amiért gyorsan zsírosodik a haj

2018.07.24. 10:00

A zsíros haj nagyon sok esetben nem az igénytelenség jele, de mindenképpen csúnya és kellemetlen. Most tippeket adunk ahhoz: hogyan próbáld minél tovább megőrizni a hajad frissességét. 

Ne maceráld! 

A nőkre jellemző, hogy ha zavarban vannak, vagy egy kínos szituációba csöppennek, akkor gyakran a hajukat tépik, csavargatják, vagy épp beletúrnak sörényükbe. Ez a rossz szokás azonban összetapadó hajtincseket eredményez, hiszen így a kezünkről rengeteg szennyeződés a hajunkra kerül, így gyorsabban is zsírosodik.

A kevesebb (balzsam) néha több 

Bár a balzsamreklámok csábítóak, ha túl sokat használsz belőlük, elnehezíti a hajszálakat, és úgy fogsz kinézni, mint aki nem is mosott hajat.

A samponozást se vidd túlzásba! 

A sampon is az ellenségünkké válhat, ha túlságosan sokat és sokszor használjuk, főleg, ha nem olyan sampont használsz, ami passzol a hajad és felbőröd típusához. Jól nézd meg mit veszel, és kísérletezd ki, melyik a legjobb számodra. 

Forrás: Thinkstock

Milyen gyakran kell megmosni?

Ha egy mód van rá, ne mosd meg mindennap a hajad, mert ez is gyorsítja a zsírosodását! Ha már kibontva nem néz ki jól, sporolj még egy napot és fogd össze. 

A hajformázók is ronthatnak az állapotán 
A formázók nagy mértékben befolyásolják fejbőrünk zsírosodását. A túl sok lakk, vagy hajfény spray, zselék ellen néha még a hajmosás is hatástalan, olyan nehezen eltüntethetők. 

 

hajhajmosássamponzsíros haj