Okok, amiért gyorsan zsírosodik a haj

Forrás: Thinkstock -
sampon haj hajmosás zsíros haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zsíros haj nagyon sok esetben nem az igénytelenség jele, de mindenképpen csúnya és kellemetlen. Most tippeket adunk ahhoz: hogyan próbáld minél tovább megőrizni a hajad frissességét. 

Ne maceráld!

A nőkre jellemző, hogy ha zavarban vannak, vagy egy kínos szituációba csöppennek, akkor gyakran a hajukat tépik, csavargatják, vagy épp beletúrnak sörényükbe. Ez a rossz szokás azonban összetapadó hajtincseket eredményez, hiszen így a kezünkről rengeteg szennyeződés a hajunkra kerül, így gyorsabban is zsírosodik.

A kevesebb (balzsam) néha több

Bár a balzsamreklámok csábítóak, ha túl sokat használsz belőlük, elnehezíti a hajszálakat, és úgy fogsz kinézni, mint aki nem is mosott hajat.

A samponozást se vidd túlzásba!

A sampon is az ellenségünkké válhat, ha túlságosan sokat és sokszor használjuk, főleg, ha nem olyan sampont használsz, ami passzol a hajad és felbőröd típusához. Jól nézd meg mit veszel, és kísérletezd ki, melyik a legjobb számodra.

Forrás: Thinkstock

Milyen gyakran kell megmosni?

Ha egy mód van rá, ne mosd meg mindennap a hajad, mert ez is gyorsítja a zsírosodását! Ha már kibontva nem néz ki jól, sporolj még egy napot és fogd össze.

A hajformázók is ronthatnak az állapotán


A formázók nagy mértékben befolyásolják fejbőrünk zsírosodását. A túl sok lakk, vagy hajfény spray, zselék ellen néha még a hajmosás is hatástalan, olyan nehezen eltüntethetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.