Kelly Brook az ideális testű nő a tudósok szerint: esztétikus és egészséges

kövér tudomány Kelly Brook modell plus size szépségideál sovány ideális testsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 20. és 21. században a nők tökéletes testéről alkotott kép rengetegszer változott, talán gyorsabban, mint a divatirányzatok. De vajon hol van az a keresztmetszet, amit egészségesnek és szépnek is nevezhetünk. Tudósok próbálták megadni a választ. 

Hatalmasat változott a nőideál az évek alatt. Hol a hosszú combok taroltak, hol a kerek fenék és széles csípő volt a nyerő, minden attól függ, a nőknek éppen melyik idomát helyezik előtérbe. Ez a trend 2018-ra sem változott, sőt, a hírességek tökéletes (vagy tökéletesre filterezett) megjelenésükkel egyre inkább arra kényszerítik a nőket, hogy mindenáron próbáljanak megfelelni egy ideális képnek. De van-e ideális, és ha igen, akkor milyen is az?

Esztétikai szempontból - annak szubjektív volta miatt - tökéletes test egyszerűen nem létezik, a tudósok azonban azt állítják - írja a Nuus - hogy bizonyos szempontokat azért érdemes figyelembe venni. Azt azonban, hogy az egészség is meglegyen, de divatosak is maradjunk olykor nehéz összeegyeztetni.

Persze az egészségeset és a normálisat is nagyon nehéz meghatározni, az azonban egészen biztos, hogy a divatcégek által preferált vékonyság, sok esetben csontsoványság egészen biztos, hogy az egészség rovására megy, éppúgy, mint a plus size méretek is (pláne amennyiben plus size-nak tekintjük a kóros elhízást is).

A Texasi Egyetemen két évig tanulmányozták az ideális nőalakot, és arra jutottak, hogy az ideális test úgy néz ki, mint Kelly Brooké. Mutatjuk:

GQ Italy

Kelly Brook (@iamkb) által megosztott bejegyzés,

New pic taken in February by @alanstrutt

Kelly Brook (@iamkb) által megosztott bejegyzés,

Sunshine

Kelly Brook (@iamkb) által megosztott bejegyzés,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.