12 stílusbaki, amitől idősebbnek látszol

Forrás: Shutterstock -
fashion week baki idősebb stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg szépség- és divattrükk létezik, amitől mi nők szebbnek, csinosabbnak, vékonyabbnak, magasabbnak látszunk. Mégis vannak, akiket akaratuk ellenére idősebbnek néznek a koruknál. Veled is előfordult már? Ha belülről is fiatalnak érzed magad, miért kellene úgy kinézned, mintha a saját nővéred lennél? Eláruljuk, mire érdemes odafigyelned.

1. Szemüveg

Persze, hogy szükséges viselni, de nem mindegy, hogy milyen a formája, a kerete, a színe. Ha szemüveges vagy, és emiatt idősebbnek látszol, ez legyen az első dolog, amit megváltoztatsz magadon. Mindenféle színű, fazonú, modern keret közül választhatsz a pénztárcádnak és az arcformádnak megfelelően. A férfiak imádják a szexi tanárnőtípusú nőket, de nem rajonganak a vastag szemüvegkeretes, marcona tekintetű hölgyekért.

A férfiak nem rajonganak a vastag szemüvegkeretes, marcona tekintetű hölgyekért Forrás: Shutterstock

2. Kardigán

Kényelmes viseletnek tűnik, de mivel eltakarja a derekat, csípőt, ettől slampos és öreges külsőt kölcsönöz. Sokkal jobb választás, ha dzsekit vagy blézert hordasz helyette, mert jobban látszik bennük az alakod, és ettől csinosabb leszel. Aki a bő fazonra szavaz, olyan, mintha takargatná magát, amitől konzervatív vagy öreges hatást ér el. Egy sztreccs farmernadrág egy csinos felsővel és blézerrel kombinálva sokkal stílusosabb egy nagymamis kardigánnal szemben.

3. Mamis cipő, szandál

Fontos szempont, hogy kényelmes legyen, de a komfortérzet mellett a másik lényeges dolog egy csinos lábbelinél, a sarka. A lapos szandál, cipő nem előnyös, mert az idős emberek is azt preferálják. Ha szeretnéd megmutatni magad, nyújtsd meg a lábadat, és válassz egy számodra kényelmes magasságot. Arra viszont figyelj, hogy vékony legyen a sarka, mert a vastag, tömbformájú sarok már régen nem divatos.

4. Vékonyra szedett szemöldök

Ahogy idősödünk, a szemöldökünk ritkul, de ebbe nem muszáj beletörődnünk. Egy jól festett vagy ceruzával jól meghúzott szemöldökön rengeteget változtathatunk. A szupervékony szemöldök keveseknek áll jól, még Rihannának sem előnyös, aki a szeptemberi brit Vogue címlapján szinte egyetlen íves vonallá keskenyített szemöldökkel pózol. A vékony szemöldök az arcot keménynek és idősebbnek láttatja.

A vékony szemöldök az arcot keménynek és idősebbnek láttatja Forrás: Shutterstock

5. Null vagy full smink

Ha valakinek fakó vagy egyenetlen színű, esetleg tág pórusú bőre van, és ezen egyáltalán nem szeretne sminkkel javítani, az idősebbnek fog látszani a koránál. Ha viszont túl sok sminket tesz fel, az könnyen megülhet a ráncokban, ami megint csak nem előnyös. Akinek problémás a bőre, primerrel kezdje arcának frissítését, majd jöhet a helyes alapozó kiválasztása, ami valóban nem könnyű dolog. Érdemes folyékony vagy krémállagú alapozót venni, mert a poralapúak egyrészt jobban kiemelik a ráncokat, másrészt kiszárítják a bőrt. Fontos, hogy az alapozó színe jól passzoljon a bőr színéhez. Ha túl sötét, akkor idősebbnek látszunk, ha túl világos, akkor sápadt, beteges színű lesz a bőrünk. Sokan éveken keresztül ugyanazt az alapozót használják, pedig északonként is változik a bőrünk színárnyalata. Ha nem sikerül megfelelő színű alapozót vásárolni, érdemes másik, hasonló állagú alapozóval kombinálva kikeverni a tökéletes árnyalatot.

6. Vastag, fekete szemkontúr

A sötét, drámai tekintet nagyon jól áll egy fiatal lánynak, de az évek múltával érdemes ezeknek a vonalaknak a hangsúlyozását visszafogni. A kor előrehaladtával a szempillák kezdenek elvékonyodni, amit a hölgyek sok fekete festékkel próbálnak kompenzálni. Idővel a szemhéj is kezd kicsit megereszkedni, mélyülnek a karikák a szemek körül, amit figyelembe kell venni, ezért a sminket diszkrétebbé kell tenni. A fekete szemceruza helyett érdemes sötétbarna vagy szürke színűt választani, mert ebben az esetben a kevesebb tényleg több. A fekete tus szintén túl sok lehet, ezért azt is érdemes szemceruzára cserélni.

7. Sötét rúzs

A hangsúlyosan erős, túl sötét vagy túl csillogó rúzs felhívja a figyelmet a nevetőráncokra is. A profi sminkesek diszkrét szájkontúrral kezdenek, majd az illető természetes szájszínénél kicsit sötétebb rúzzsal fedik az ajkakat. Sokan szeretnek feltűnő rúzst hordani, de egy lágy, kicsit fénylő, visszafogott színű rúzs sokkal fiatalosabb.

A hangsúlyosan erős, túl sötét vagy túl csillogó rúzs felhívja a figyelmet a nevetőráncokra is Forrás: Shutterstock

8. Tetőtől talpig feketében

Tény, hogy a fekete szín stílusos, ráadásul karcsúsít is, de ha az egész szerelésünk csak fekete színből áll, egy bizonyos kor felett sápít, erősíti a ráncokat, fáradt megjelenést kölcsönöz. Nem kell teljesen lemondani a feketéről, csak az arányokon érdemes változtatni. Ha szereted ezt a színt, bátran vedd fel, de párosítsd színes táskával, cipővel vagy egy vidám, a bőröd színéhez passzoló rózsaszín, kékes vagy bézs szemhéjpúderrel. Ha nyitott vagy egy kis változásra, akkor a fekete helyett időnként válassz sötétkék vagy mélyzöld ruhadarabokat, amelyek színesítik, fiatalosítják a megjelenésedet.

9. Nem megfelelő méretű melltartó

Mindegy hogy 20 vagy 50 éves vagy abból a szempontból, hogy jól kell tudnod kiválasztani a számodra tökéletes méretű és fazonú melltartót. Amelyik kényelmetlen és nem testhez simuló, az hatalmasat ront az összképen. A nők teste folyamatosan alakul, hiszen hízunk, fogyunk, fellépnek hormonális változások, amelyek a mell méretét is befolyásolják. Ezért fontos egyszer egy évben megmérni a mellbőségedet, és annak megfelelően méretet és előnyös fazont választani.

10. Túl sok bizsu

A nehéz, hangsúlyos nyakláncok, fülbevalók nagy méretű ékszerek egy 20 éves fiatal lányon jól mutatnak, főleg ha azokat jól párosítja. Egy idősebb hölgyön viszont közönséges hatást is kelthet. Amikor a harmincas éveinket kezdjük taposni, fontos a finom elegancia irányába orientálódni. A fehérarany, ezüst vagy platinum sokkal elegánsabb viselet, mint a színes bizsuk, az aranysárga vastag láncok és karkötők. Aki szereti az arany színt, válasszon diszkrétebb darabot.

Egy idősebb hölgyön közönséges hatást kelthetnek a nagy méretű ékszerek Forrás: Shutterstock

11. Minden mindennel párosítva

Sokáig tartotta magát az öltözködésben a minden passzoljon színben elgondolás. Ha még mindig ott tartasz, hogy a táska színének harmonizálnia kell a cipőével, akkor ideje ezt újra gondolnod. Nem kell, hogy minden darab ugyanolyan színárnyalatú legyen! Merd bátran kombinálni a színeket, sőt a fazonokat is, mert az eklektikus stílus igazán menő. Sokan visszafogott, egyszínű kosztümöt viselnek a munkahelyükön, ahelyett, hogy annak a felsőjét egy másik színű szoknyával párosítanák vagy fordítva. Pedig érdemes más színekkel, fazonokkal kombinálni, hogy ne tűnjünk se idősebbnek, se unalmasnak.

12. Hosszú haj

A hosszú hajat sokan a fiatalsággal azonosítják, és attól félnek, ha a vágatnának belőle, mamis frizurájuk lenne. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy az évek múlásával veszítünk az arcunk teltségéből, ami miatt idősebbnek nézhetünk ki. A hajunk minősége is szárazabb, rugalmatlanabb lesz, nehezebb lesz kezelésbe venni, és állandó küzdelemmé válik szép frizurát készíteni magunknak. Egy modern, jó technikával vágott haj keretet ad az arcnak, ami sokkal rendezettebbé és fiatalosabbá teszi a külsőt.

Vera Wang: A menyasszonyok kedvenc tervezőjehttp://www.life.hu/trend/20180723-portre-vera-wang-mennyaszonyi-ruha-tervezo.htmlSoha nem gondolta volna, hogy életének elkeseredett pillanatból később mennyi öröme származik. Így járt, amikor gyerekkori álma szertefoszlott, ám elindította sikeres pályája felé. Később pedig boldog araként kétségbeesetten kereste a tökéletes ruháját, amit nem talált meg, ezért maga tervezte és készítette el. Innentől származtatható a Vera Wang menyasszonyi ruhák diadala. Sztárok, menyasszonyok, és hétköznapi nők rajonganak kollekcióiért világszerte. TrendOrigo10 rossz szokás, ami ront a megjelenésedenhttp://www.life.hu/trend/20180723-rossz-szokasok-amik-rontanak-egy-no-megjelenesen.htmlA szerencsés genetika sokat segít abban, hogy megőrizd a fiatalságod, de a nem megfelelő napi rutinnal sokat ronthatsz a kinézeteden. Eddig talán fel sem tűntek berögződött, rossz szokásaid, amelyek hosszú távon ártalmasak lehetnek. Szabadulj meg tőlük, amilyen gyorsan csak tudsz! TrendOrigoShoppingveszély! Hogyan kerülheted el, hogy felesleges holmikat vásárolj?http://www.life.hu/trend/20180711-hogyan-kerulheted-el-hogy-felesleges-holmikat-vasarolj.htmlNem is olyan egyszerű dolog az, hogy ne vásárolj mindenféle szükségtelen dolgokat összevissza. Számtalan tényező befolyásolhat: egy vonzó kirakat, rossz időjárás, feldobott hangulat és még millió más dolog, ami felesleges pénzkiadásba verhet. Olvasd el tippjeinket, hogy mit tehetsz az átgondolatlan vásárlás ellen, és dönts saját felelősségedre. TrendOrigoMit árul el rólunk a ruhánk? Az öltözködés pszichológiája - interjúhttp://www.life.hu/trend/20180711-az-oltozkodes-pszichologiaja.htmlNem csak az alkalomnak és a hangulatunknak megfelelően öltözködünk. Faragó Melinda pszichológus szerint öltözetünk a személyiségünk egyik kifejezőeszköze. Ahogy megjelenünk, rengeteg információt közvetítünk magunkról a külvilág felé. Mutasd hát a ruhád, és megmondjuk, ki vagy! TrendOrigoDivattörténelem: a női harisnya viseletehttp://www.life.hu/trend/20180711-divattortenelem-a-noi-harisnya-kialakulasanak-tortenete.htmlFérfiak milliói őrülnek meg, ha a hölgyek harisnyát vagy combfixet húznak, ezért mára a szexualitás egyik szimbólumaként is tekintenek rá. A harisnya viselete a történelem során folyamatos változáson ment keresztül. Voltak olyan idők, amikor csak a férfiak kiváltsága volt hordani, és olyan is, amikor a hölgyek ölre mentek volna egyetlen párért. TrendOrigoHogyan lehetséges? A 12 órán át tartó sminkhttp://www.life.hu/trend/20180628-a-tartos-smink-titka-trukkok.htmlAmikor a reggeli indulás előtt az arcunkon feldobott festékkel elégedetten szemléljük magunkat a tükörben, jó lenne biztosnak lennünk abban, hogy ugyanígy fogunk kinézni késő este is. Vagy egész éjszaka, egy buli után. Adjuk meg ennek az esélyét! Bevetünk minden olyan trükköt, amit egy ügyes sminkes alkalmaz. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.