10percalatt körömápolás manikűr kézápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A köröm- és kézápolás akár egy kellemes énidős elfoglaltság is lehet, de olyan helyzet is előfordulhat, hogy nincs időnk a kényeztetésre, nagyjából 10 perc alatt kell tökéletessé varázsolni a körmeinket. Ehhez adunk most tippeket.

• Kezdd a manikűrt egy kézkrémmel. Ne használj túl zsíros krémet, azt hagyd meg inkább éjszakára. Most egy gyorsabban felszívódóra lesz szükség, amit masszírozz be a körömágyadba is.

Kezdd a manikűrt egy kézkrémmel Forrás: Shutterstock

• Ezt követően a körömágyadat igazgasd meg. A legkisebb manikűrkészletben is található ehhez a művelethez megfelelő eszköz, így érdemes egyet beszerezni. Ha éppen mégsincs nálad manikűrkészlet, használj fültisztító pálcikát: a felpuhított körömágyat ezzel is szépen hátra tudod tolni.

• Ha szükséges, ezután formázd a körmeidet.

• Langyos vízzel mosd át a körmeidet, hogy ne maradjon rajta a krémből származó olajos maradvány.

• Mindenképpen érdemes beszerezni ezekre az S.O.S. helyzetekre egy egyszerű, kétoldali körömpolírozót. Egyáltalán nem nagy tétel, ahhoz képest viszont csodákat tud művelni. Használd mindkét oldalát: a csiszoló, majd a polírozó részt. Tökéletesen sima és egyenletes lesz tőle a körmöd felszíne.

• Következzen egy színtelen alaplakk. Amellett, hogy erre tudod rétegezni a lakkot, hiszen jó tapadást biztosít, erősíti is a körmöket. Ha csak valami egyszerűre vágysz, akár így is útnak indulhatsz, hiszen már ennyitől ápolt és csillogó körmeid lesznek.

Egy színtelen alaplakk jó tapadást biztosít Forrás: Shutterstock

• Ha van még időd, akár lakkot is felkenhetsz. Azt azonban érdemes mérlegelni, hogy a legtöbb lakk két réteg felvitele után adja ki az igazi színét. A lakkok száradási idejét egyébként nemcsak hajszárítóval, de jeges vízzel is fel tudod gyorsítani. A lakk tetejére a tartósság érdekében érdemes egy fedőlakkot is tenni.

• Ha valamilyen természetes színt szeretnél felvinni a körmeidre, és nagyon sietsz, akkor az alaplakkot kihagyhatod. Az alaplakk ugyanis arra is szolgál, hogy ne színeződjenek el a körmeid, de a nude árnyalatok esetében ez a veszély nem fenyeget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.