szépségápolás smink tiltólista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki jól tud bánni vele, a smink csakis a hasznára válhat: általa kiemelhetjük a legelőnyösebb és elrejthetjük a kevésbé előnyös vonásainkat. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a smink inkább árt, és ha jót akarsz magadnak és szeretnéd, ha évek múlva is szép, üde lenne az arcbőröd, érdemes ezzekkel tisztában lenni. 
  • Aludni

A bőrünknek is nagy szüksége van a pihenésre, így a legfárasztóbb nap vagy a legzúzósabb buli után sem teheted meg, hogy sminkkel dőlsz be az ágyba. Ellenkező esetben ébredés után máris látni fogod, hogy milyen öregnek tűnik az arcod, ha pedig rendszeresen alszol így, ténylegesen sokat fog öregedni a bőröd. Az erős sminktől a bőr nem tud lélegezni, de például a szempillák is letöredezhetnek, ha fent hagyod a spirált éjszakára. Ennél már csak az rosszabb, ha reggel erre még rásminkelsz.

Ha fent hagyod a sminked éjszakára, reggelre máris láthatod, hogy sokkal öregebbnek tűnik az arcod Forrás: Shutterstock

5 + 1 szépségtipp, amit 10 év múlva meg fogsz köszönni magadnak

A szépség nem csak genetika. Tőlünk, a mi szokásainktól is függ, hogy milyen lesz az arcbőrünk, és mennyire leszünk egészségesek az évek múlásával. Olvasd el a Life.hu cikkét!

  • Napozni

Sminkben kifeküdni napozni egyáltalán nem jó ötlet. Ha nyáron hódítani szeretnél a strandon, smink helyett valami mást találj ki. A nap sugarai ugyanis szinte beleégeti a sminket az arcba, amitől nagyon csúnya lesz a bőrünk. De nemcsak a klasszikus napozásnál áll a tiltás, hanem például a szoláriumnál is. A szoliban a meleg levegő miatt kitágulnak a pórusok, és a bennük ragadt festék miatt pattanásossá válik a bőr, nem beszélve arról, hogy milyen foltokot okoz az arcodon, ha sminkben fekszel be a szoláriumba.

  • Szaunázni

A szauna, különösen télen, szuper program. Immunerősítő, méregtelenítő, bőrszépítő hatása van. Utóbbi azonban egyáltalán nem tud érvényesülni, ha sminkben vagy. A szaunázás hatására a verejtékezéstől beindul a méregtelenítési folyamat, miközben a bőr pórusai is kitisztulnak. Az elhalt hámréteg eltávolítása pedig arra ösztönzi a bőrt, hogy felgyorsuljon a megújulása: ez az alapja a bőr regenerálódásának. A pórusokban maradt smink azonban gátolja a folyamatot, sőt, ahogy a szoláriumnál is, a meleg hatására kitágult pórusokba beleragad a festék, ami pattanásokhoz vezet.

A meleg hatására kitágult pórusokba beleragad a festék, ami pattanásokhoz vezet Forrás: Shutterstock

Négy ok, amiért imádni fogod a szaunázást

A szaunázás azok közé a dolgok közé tartozik, amiket ha egyszer kipróbálsz, abba sem tudod majd hagyni. Ennek igen egyszerű az oka: annyi pozitív hatása van, hogy a tested és a lelked is ragaszkodni fog hozzá. Olvasd el korábbi cikkünket!

  • Arcpakolást feltenni

Az arcpakolás lényege az, hogy a bőrünk magába tudja szívni a számára fontos hatóanyagokat, legyen szó akár tisztító vagy hidratáló pakolásról. Ez természetesen nem megy úgy, hogy közben smink van rajtunk, legyen szó akár csak egy minimális BB krémről. Alapos arctisztításra van mindenekelőtt szükség, ellenkező esetben a pakolás többet árt, mint használ, hiszen csak eltömíti a pórusokat.

  • Sportolni

Ha az Instagramon lépten-nyomon azt látod, hogy a legmenőbb csajok sminkben edzenek, te akkor se tedd ezt. Egyébként valószínűleg ők sem így sportolnak, éppen csak a kamerának pózolnak a valódi edzés előtt. Legalábbis ha jót akarnak maguknak, az izzasztó testmozgás előtt ők is eltávolítják a sminket. Az izzadságtól ugyanis megint csak kitágulnak a pórusok, az alapozót, púdert és pirosítót magába szívja a bőröd, eltömíti a pórusokat, amitől egykettőre kialakulnak a pattanások, illetve a mitesszerek.

5+1 szépségtipp, amit 10 év múlva meg fogsz köszönni magadnakhttp://www.life.hu/trend/20181130-szepsegtippek-amiket-10-ev-mulva-meg-fogsz-koszonni-magadnak.htmlA szépség nem csak genetika. Tőlünk, a mi szokásainktól is függ, hogy milyen lesz az arcbőrünk, és mennyire leszünk egészségesek az évek múlásával. TrendOrigo38 éves lett Anna Chlumsky, a My Girl – Az első szerelem egykori sztárjahttp://www.life.hu/trend/20181130-anna-chlumsky-az-elso-szerelem-egykori-sztarja-igy-nez-ki-most.htmlKi ne emlékezne a harmincas korosztályból a My Girl – Az első szerelem című filmre? Az 1991-es családi filmben Anna Chlumsky és Macaulay Culkin voltak a főszereplők. Utóbbiról manapság is sokat hallani, Anna viszont kevesebbet van reflektorfényben, pedig a 38. születésnapját ünneplő színésznő ma is megjelenik vörös szőnyeges eseményeken. TrendOrigoBorzalmas ruhákat kapott az interneten vásárló nő, de amit kihozott belőlük, az elképesztőhttp://www.life.hu/trend/20181121-borzalmas-ruhakat-kapott-az-interneten-vasarolt-no-de-elkepesztoen-atalakitotta-oket.htmlAz átverős webáruházak a mai napig szedik áldozataikat. Nem lehet eleget beszélni a témáról, hiszen az ember pénzével játszanak. Habár ez a nő is gyanakodott az olcsó árak miatt, arra nem számított, ami a csomagban fogadta, de nem adta fel, hogy jóra fordítja a helyzetet. A képek magukért beszélnek! TrendOrigoA nagy télikabátmustra: találd meg a stílusodat!http://www.life.hu/trend/20181128-a-nagy-telikabatmustra.htmlKörbenéztünk az üzletek kínálatában, hogy megmutassuk nektek, melyek az idei télikabáttrendek. Találd meg a kedvencedet! TrendOrigoA szépség másik arca, 3. rész: Down-szindrómás modellek http://www.life.hu/trend/20181120-a-szepseg-masik-arca-3-resz-down-szindromas-modellek.htmlA szépség fogalma egyre kevésbé korlátozható szűk határok közé. Míg a 20. század évtizedei a különböző szépségideálokról szóltak, ez az évszázad leginkább a másságot idealizálja. A tökéletesség helyett a tökéletlenség, a szimmetria helyet az aszimmetria, a szépség helyett a szépséghibák lettek a mérvadók. A divatiparban is a változás szele fúj, így a következő hetekben olyan modelleket mutatunk be, akik a megszokotthoz képest máshogyan szépek. Az ő jelenlétük és munkásságuk a másság társadalmi elfogadtatásában is nagy szerepet játszik. TrendOrigoA világ legdrágább gumicsizmái: vajon megérik a pénzüket?http://www.life.hu/trend/20181119-a-vilag-legdragabb-gumicsizmai.htmlA hosszúra nyúlt vénasszonyok nyara után megérkezett az esős, borongós, hideg őszi idő. Előkerülnek a téli csizmák, aminek azonban kiváló alternatívája az esős napokon a gumicsizma, amit korábban elsősorban mint fesztiválkelléket tartottunk számon. Nézd meg a világ legdrágább darabjait, és ismerd meg a hazai kínálatot is. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.