Ilyen gyakran érdemes hajat mosnod

Forrás: Shutterstock -
frizura haj hajmosás zsíros haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb nő bizonytalan abban, hogy milyen gyakran érdemes hajat mosni. Mindennap? Vagy elég csupán egyszer-kétszer egy héten? Most kiderül!

Zsíros bőrűek

Amennyiben zsíros a bőröd, akkor szinte biztos, hogy a hajad is gyorsan zsírosodik. Szakemberek szerint minden másnap érdemes samponnal megmosnod, a köztes napokon pedig öblítsd át vízzel, majd ha megszáradt, használj száraz sampont. Mindennap samponnal átmosni nem érdemes, ugyanis akkor eltűnnek a természetes olajok a hajunkból.

Vastag, göndör hajúak

Ha viszonylag vastagszálú vagy göndör a hajad, akkor minden harmadik napon érdemes hajat mosnod. Azért nem kell gyakrabban, mert a túl sok mosástól dehidratálttá válhatnak a hajszálaid. A köztes napokon mosd át sima vízzel és mindig használj kondicionálót, hogy ne száradjon ki túlságosan a hajkoronád.

Nem szabad naponta hajat mosni Forrás: Shutterstock

Dús hajúak

Gyengévé, erőtlennél válhat a hajad, ha ritkán mosod, épp ezért minden másnap érdemes megcsinálnod. A köztes napokon tiszta vízzel öblítsd át.

Edzésőrültek

Ha minden egyes nap edzel, akkor sem érdemes naponta hajat mosnod. Sportolás után tiszta vízzel öblítsd át, majd ha megszáradt, fújj rá egy kis száraz sampont. Amennyiben viszont úszni jársz, akkor mindenképp mosd meg még aznap a hajad, hogy megszabadulj a klórtól – ajánlja a The Sun szakértője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.