Így látnák szívesen a saját arcukat a tinédzserek

2019.02.07. 20:00

A közösségi média térhódításával megjelentek az egyszerűbbnél egyszerűbb fotószerkesztő alkalmazások, amelyekkel olyanná tehetjük az arcunkat és a testünket, amilyenné csak akarjuk. A híres fotós, Rankin most tinédzsereket fotózott, akik kezébe ilyen fotószerkesztő applikációkat adott, és megkérte őket, hogy tegyék az arcukat olyanná, ahogyan már kitennék a közösségi oldalukra a képet. Az eredmény megdöbbentő lett. 

Egy kicsit kisebb orr, simább bőr, dúsabb haj, élénkebb tekintet – az egyszerű fotószerkesztő applikációk térhódításával bármilyen arcot varázsolhatunk magunknak. Ezt már az egészen fiatalok is alkalmazzák, ezzel pedig súlyosan sérülhet az önértékelésük. Hiszen ha a közösségi oldalra csak módosításokkal merik feltölteni a fotójukat, hogyan tudnák magukat elfogadni a hétköznapokban?

Ezt a jelenséget mutatja be a M&C Saatchi kreatív ügynökség a híres fotóssal, Rankinnel és az MTArt ügynökséggel együttműködve. Átlagos tinédzsereket fotóztak le smink nélkül. Ezután megkérték őket, hogy módosítsák fotójukat a képszerkesztő applikációk segítségével olyanra, amilyen formában már kitennék a közösségi oldalukra. 

Megdöbbentő fotók születtek, ugyanis az előtte-utána képek között csak a különbségeket láthatjuk. Ha kíváncsi vagy az elkészült fotókra, a képre kattintva lapozd végig galériánkat.

Forrás: Rankin
Rankinfotómanipulációgalériatinédzserarcszépségfotóközösségi média