hajpakolás hajápolás szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha fakó, élettelen, esetleg töredezésre hajlamos a hajad, nem feltétlenül kell egyből a legdrágább hajpakolások között nézelődnöd. A legjobb orvosság gyakran közelebb van, mint hinnéd. Hajpakolást például néhány konyhai alapanyagból is készíthetsz.

Banános-joghurtos pakolás

A banán rendkívül jól használható arc- és hajpakolásként is. Ahogy az arcbőrt, úgy a hajat is fényessé teszi, ráadásul puhítja, és segít megőrizni a rugalmasságát is. Töredezésre hajlamos haj ápolására is jó választás a banán. A villával szétnyomkodott, érett banánhoz adj néhány kanál joghurtot is, attól függően, hogy milyen hosszú a hajad. A joghurt kiválóan hidratál, és élettel tölti fel a hajat. Nem utolsósorban a korpás fejbőrre is jótékony hatású. A keverékhez rakhatsz egy-két kanál mézet is, ami nemcsak belsőleg van jó hatással az ember szervezetére, de a banánhoz és a joghurthoz hasonlóan külsőleg is jól használható, hiszen rendkívül magas a vitamintartalma. A pakolást nedves hajra vidd fel, és hagyd hatni 20-30 percig. Ezután öblítsd le, és lehetőleg természetes összetevőket tartalmazó, vegyszermentes samponnal mosd meg a hajadat.

A banános-joghurtos pakolás a hajat fényessé teszi Forrás: Shutterstock

Tojásos-olívaolajos pakolás

A tojássárgájában lévő lecitin visszaadja a haj nedvességtartalmát, amitől puha tapintású és csillogó lesz. Verj fel 2 tojássárgáját, és tegyél hozzá 2 evőkanál olívaolajat, amitől fényes és hidratált lesz a hajkoronád. Jöhet hozzá 2 evőkanál méz is. A pakolást masszírozd a hajba a tövétől egészen a hajvégekig. Fontos, hogy az olajos pakolásokat mindig száraz hajra kell felvinni, a nedves haj ugyanis nem szívja magába az olajat. A pakolást 20-30 percig mindenképpen hagyd fent. Érdemes befóliázni (vagy zacskót tenni rá), majd törülközőbe is bebugyolálni, hogy melegen tartsd. A pakolás után citromos vízzel lehet átöblíteni a hajadat, ez elveszi az esetleges szagokat. Végül mosd meg samponnal, és gyönyörködj a látványban.

Merényletek a hajad ellen! Ezeket ne kövesd el

Míg a bőrápolásra egyre több időt fordítanak a nők, a hajápolás sokszor háttérbe szorul. Pedig érdemes rá odafigyelni, hiszen a szép és gondozott hajkorona ugyanúgy a nőiesség része, mint az ápolt bőr. Ennek fényében jó tudni, hogy napi szinten is mennyi bűnt követünk el a hajunk ellen, amelyek egy kis odafigyeléssel mind elkerülhetők lennének. Olvasd el korábbi cikkünket!

5 + 1 izgalmas szépségtrend a New York-i divathétrőlhttp://www.life.hu/trend/20190212-new-yorki-divathet-izgalmas-szepsegtrendjei.htmlMég javában tart a New York-i divathét, máris rengeteg izgalmas újdonságot hozott, ráadásul nemcsak a divatban, de a szépségtrendekben is. Utóbbiakat mutatjuk meg most nektek. TrendOrigoGrammy 2019: ruhamustra a vörös szőnyegrőlhttp://www.life.hu/trend/20190211-grammy-2019-ruhamustra-a-voros-szonyegrol.htmlA Grammy-gálák minden évben tartogatnak izgalmas vörös szőnyeges pillanatokat. A 61. díjátadó is bővelkedett jelmezszerű ruhákban, meglepő outfitekben. Mutatjuk őket! Trend--BAFTA 2019: Katalin hercegné maga mögé utasította a filmsztárokathttp://www.life.hu/trend/20190211-bafta-2019-katalin-hercegne-maga-moge-utasitotta-a-filmsztarokat.htmlTavaly még a fekete szín uralta a BAFTA vörös szőnyegét, idén változatosabb képet kaptunk, habár kevesebb volt az igazán stílusos és szép ruha. Mutatjuk a legemlékezetesebbeket! Trend--Story Gála 2019: az 5 legszebb estélyi ruhahttp://www.life.hu/trend/20190210-story-gala-2019-a-top-5-legszebb-estelyi-ruha.htmlNemcsak dekoltázsokról és kevésbé jó ruhaválasztásokról tudunk beszámolni a 20. alkalommal megrendezett Story Gála kapcsán, hanem bizony csodálatos estélyi ruhákról is. Mutatjuk, hogy idén kik voltak a legszebbek, és azt is eláruljuk, melyik magyar tervező volt nálunk a befutó! Trend--Story Gála 2019: Ők voltak az este dekoltázskirálynői http://www.life.hu/trend/20190210-story-gala-2019-ok-voltak-az-este-dekoltazskiralynoi.htmlAhogy az elmúlt években is bővelkedett a Story Gála villantós dekoltázsokban, úgy a 2019-es, 20. alkalommal megrendezett gála is tartogatott hasonló izgalmas pillanatokat. Mutatjuk az idei estély dekoltázskirálynőit! TrendOrigoStory Gála 2019: A legmegosztóbb ruhák a vörös szőnyegrőlhttp://www.life.hu/trend/20190210-story-gala-2019-a-legmegosztobb-ruhak-a-voros-szonyegrol.htmlAhogy az elmúlt években sem volt hiány megosztó és sokkoló ruhákban, a 20. alkalommal megrendezett Story Gálán is voltak kevésbé jó választások. Mutatjuk őket! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.