melltartó divatbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A melltartó egy igencsak megosztó ruhadarab. Van, aki kifejezetten szereti, és minél többet szeretne belőle, de van olyan nő is, aki csak kényszerből hordja, egy szükséges rossznak tartja. Bárhogy is legyen, ha melltartót viselsz, akkor viseld jól, az alábbi hibákat pedig messziről kerüld el. 
  • A melltartó alsó pántja mindig vízszintesen fusson körbe a testeden. Nyáron a mélyebb hátkivágású trikókban rendszeresen megvillannak a már-már tarkóig felcsúszott melltartópántok, ami egyrészt nagyon csúnya látvány, másrészt pedig rendkívül kényelmetlenné teszi a melltartó viselését.
  • Gyakori hiba, hogy a push up hatás kedvéért sokkal kisebb méretű melltartót visel valaki. Egy ilyen húzással garantáltan közönségesen fogsz kinézni. Inkább válassz neked megfelelő méretű melltartót, csak éppen olyan fazont, ami jobban kiemeli a dekoltázsodat.
Gyakori hiba a push up hatás kedvéért a sokkal kisebb méretű melltartó viselése Forrás: Shutterstock
  • Kismellű lányok szokták elkövetni azt a hibát, hogy extra push up-os melltartót viselnek. A kis méret azonban nem szégyellnivaló, hiszen attól még lehet formás. Szingli lányoknak különösen nem ajánljuk ezt a módszert, mivel utána nagy a csalódás veszélye.
  • Sokan rendkívül kényelmetlen viseletnek tartják a melltartót. Nekik ajánlott körbenézni a legújabb technológiai megoldások között. Létezik már például mindenféle merevítéstől mentes melltartó. Ha nagyobb melleid vannak, és feltétlenül szükség van a nagyobb alátámasztásra, abban az esetben is találhatsz fémmerevítő nélküli, kényelmesebb melltartót.
Sokfajta, merevítéstől mentes melltartó létezik már a piacon Forrás: Shutterstock
  • Szintén a nagyobb mellű hölgyeket érinti a túl szoros vállpánt problémája. Egyrészt a telt keblűeknek mindenképpen érdemes szélesebb vállpántú darabot választaniuk, ami jobban tart, és nem is vág be. Ha piros nyomot hagy a vállaidon a pánt, az azért is lehet, mert az alsó pánt nem tart eléggé, és túl sok teher kerül a vállaidra. Keress olyan fazont, ami alulról is megfelelő tartást biztosít.
  • Egy nude melltartóra minden nőnek szüksége van. Sokkal alapvetőbb szín, mint a fehér, vagy éppen a fekete. Azt sem árt tudni, hogy fehér felsőrészek alá csakis nude melltartót szabad venni, ahogy egyébként fehér nadrág vagy szoknya alá sem jó fehéret venni. Egy napsütéses napon, amikor szépen megvilágításba kerül minden, akkor nagyon csúnyán kirajzolódik majd a fehér fehérnemű a ruha alatt.
Fehér felsőrészek alá csakis nude melltartót szabad felvenni Forrás: Shutterstock
  • Ehhez kapcsolódik, hogy fehér póló vagy trikó alá mintás melltartót végképp ne vegyünk, mert közönséges lesz.
  • Pánt nélküli nyári ruhához pánt nélküli melltartót viselj. Hátul kivágott ruhához pedig úgynevezett szilikon melltartót. Az alsó pánt és a vállpántok villantása is közönséges hatást kelt.
  • Előbbihez kapcsolódva megemlítenénk, hogy a szilikonpánt réges-régen lejárt lemez. Felejtsük el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.