5+1 kozmetikum, amire minden huszonévesnek szüksége van

Forrás: Shutterstock -
huszonéves szépségápolás kozmetikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már tinédzser korban is fontos, hogy az ember a megfelelő arcápolókat használja, főleg, ha különböző bőrproblémái vannak. Huszonévesen pedig, amikor azt gondolnánk, hogy örökre hamvas és feszes marad a bőrünk, akkor végképp nagyon oda kell figyelni rá, hogy mivel és hogyan ápoljuk. Ettől függ ugyanis, hogy valóban szép lesz-e később a bőrünk, vagy sem. 

Hajlamosak vagyunk megvárni a problémát, ahelyett, hogy inkább a megelőzésre helyeznénk a hangsúlyt. Az arcápolással ez éppen így van: ha megfelelően gondoskodunk a bőrünkről, akkor például a ráncosodást, a bőrhibákat is megelőzhetjük, illetve kitolhatjuk a megjelenésüket. Amit most kensz az arcodra, az 20 év múlva is számítani fog!

  • arclemosó

A sminktől és a szennyeződésektől minden este meg kell tisztítani az arcunkat, sőt reggel sminkelés előtt is érdemes áttörölni a bőrünket az arclemosóval. A nem megfelelő tisztításnak csúnya következményei lehetnek: eltömődnek a pórusok, pattanások alakulhatnak ki, és a bőr öregedését is gyorsítja. Arclemosót a bőr típusának megfelelően kell kiválasztani, illetve egyéni ízlésnek megfelelően, hiszen az arclemosó lehet hab, zselé, arctej, de szappan is.

Reggel és este is érdemes áttörölni a bőrünket az arclemosóval Forrás: Shutterstock
  • C-vitamin-szérum

Lady Gaga gyönyörű arcbőre irányította rá a figyelmet nem is olyan régen a C-vitamin-szérumok csodatévő hatására. A C-vitamin, ami antioxidáns hatású, tápláló, ragyogóvá varázsolja a bőrt, védi a káros hatásoktól, ráadásul a bőr kollagéntermeléséhez is hozzájárul.

Jó tudni!

A szérum egy rendkívül összetett készítmény, amely igen magas koncentrációban tartalmaz aktív hatóanyagokat. Gyorsan látványos eredményt lehet elérni vele. Feltölti a bőrt, ellátja rengeteg vitaminnal, különböző hatóanyagokkal, tényleg ragyogni fog tőle a bőrünk, így érdemes beiktatni a napi rutinunkba, akár önmagában felvinni pár cseppet, vagy a hidratálónkba keverve.
  • BB krém (SPF 25)

Mindennapi használatra alapozó helyett tökéletes választás a BB krém. A melegebb hónapokban különösen jó hasznát lehet venni, hiszen rendkívül könnyű állagú. Fedőképessége mellett hidratáló tulajdonsága is van, és nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, amely fényvédőt is tartalmaz. Minimum SPF 25-ös terméket válassz. Az UV-A sugaraknak a bőröregedésben is komoly szerepük van, ugyanis roncsolják a bőrben lévő kollagént. Ezért rendkívül fontos, hogy olyan termék kerüljön az arcukra, ami védelmet nyújt.

Mindennapi használatra alapozó helyett tökéletes választás a BB krém Forrás: Shutterstock
  • szemránckrém

Az első mimikai ráncok főleg a szem környékén jelennek meg, ahol egyébként is kifejezetten vékony a bőrünk. Talán nem gondolnánk, de a szemránckrém használatát is érdemes elkezdeni a húszas éveink közepén megelőzés céljából.

  • hidratáló

Egy gyorsan felszívódó hidratáló krém csodákra képes. Kevesen tudják, de még a zsíros bőrnek is szüksége van hidratálásra, bár nem mindegy, hogy milyen terméket használsz rá. Ha teheted, válassz vizes alapú terméket. Manapság a hidratáló krémekben olyan tápláló pluszösszetevők is vannak, amelyek hatására egy komplett nappali arckrémmel is felérnek.

Egy gyorsan felszívódó hidratáló krém csodákra képes Forrás: Shutterstock
  • éjszakai arckrém

Éjszaka pihen a bőrünk, regenerálódik. Ez a tökéletes idő arra, hogy ellásd hatóanyagokkal, vitaminokkal. Ehhez egy éjszakai krémre lesz szükséged, amit mindenképpen a saját bőrtípusodnak megfelelően kell kiválasztanod.

Kizárólag vegyszermentes kozmetikumokat használj!

Válassz természetes alapanyagokból készült, mesterséges illat- és színezékanyagoktól, pálmaolajtól, kőolajszármazéktól, parabéntől, SLS-től és egyéb, a bőrt irritáló anyagoktól mentes kozmetikumokat. Keresd az állatkísérleteket elutasító logót is. Részesítsd előnyben a magyar natúrkozmetikumokat, igazi csodákra bukkanhatsz a hazai piacon. Éljen a vegyszermentes bőrápolás!
A kényelmes magas sarkú három titkahttp://www.life.hu/trend/20190321-a-kenyelmes-magassarku-titkai.htmlNem is egy olyan női ruhadarab és kiegészítő van, amiről erősen él a tévhit, hogy kényelmetlen. Ilyen a magas sarkú cipő is, ami a nőies öltözködés egyik ikonikus darabja. Ha nem szeretnél lemondani róla, viszont a kényelem számodra elsődleges fontosságú, akkor a következő tippeket kell megfogadnod. TrendOrigoA 10 legvibrálóbb szín 2019 tavaszára http://www.life.hu/trend/20190320-a-10-legvibralobb-szin-2019-tavaszara.htmlIdén tavasszal nem lesz hiány vibráló színekből. A sárgák, a pirosak, a pinkek mellett egy-egy vibráló kék és zöld árnyalat is helyet kapott a legtrendibb színek között. Mutatjuk őket! TrendOrigoA legdurvább melltartóbakikhttp://www.life.hu/trend/20190318-a-legdurvabb-melltarto-bakik.htmlA melltartó egy igencsak megosztó ruhadarab. Van, aki kifejezetten szereti, és minél többet szeretne belőle, de van olyan nő is, aki csak kényszerből hordja, egy szükséges rossznak tartja. Bárhogy is legyen, ha melltartót viselsz, akkor viseld jól, az alábbi hibákat pedig messziről kerüld el. TrendOrigoKörömfestés kezdőknek: ötféle vidám tavaszi mintahttp://www.life.hu/trend/20190311-manikur-kezdoknek-vidam-tavaszi-mintak.htmlOlyan látványos, mégis könnyen elkészíthető tavaszi manikűröket hoztunk, amelyeknek kezdőként is bátran nekiállhatsz. A sikerélmény garantált! TrendOrigoA dús és hosszú szempillák titkahttp://www.life.hu/trend/20190308-a-dus-es-hosszu-szempillak-titka.htmlA nők számára a szemek hangsúlyozása a sminkelés egyik legkardinálisabb pontja. A szép, tiszta tekintet sokat elárul az emberről, így nem is csoda, hogy szeretjük a lehető legszebben felöltöztetni. TrendOrigoHeti trendjelentés: a 60 éves Sharon Stone a világ legszebb nőjehttp://www.life.hu/trend/20190308-heti-trendjelentes-szerepel-benne-sharon-stone-julianne-moore-cate-blanchett.htmlA héten izgalmas pillanatokban volt részünk a vörös szőnyegen: álomszép outfitek, de óriási csalódások is voltak. Mutatjuk a legemlékezetesebb ruhákat! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.