Tojásos hajpakolás: szépülj húsvétra

Forrás: Shutterstock -
hajpakolás tojás szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokféle természetes hajápoló van a piacon, olyan vegyszermentes termékek, amelyek csakis jót tehetnek a hajaddal. Egytől egyig imádjuk őket, most viszont egy házi hajpakolást ajánlunk, amelynek a főszereplője a húsvét sztárja, a tojás. 

A tojás igazi szuperétel, vérnyomáscsökkentő hatása, antioxidáns- és lecitintartalma miatt is érdemes napi szinten fogyasztani. A tojás azonban a természetes szépségápolásnak is alappillére: a benne lévő nagy mennyiségű A-, B2-, D- és E-vitamin csodákat tesz a bőrrel és a hajjal. Ez a frissítő hajápoló az egyik kedvencünk.

  • Tojássárgája
  • Olíva- vagy ricinusolaj
  • Méz
  • Tej
Tojásos hajpakolás Forrás: Shutterstock

Ha fakó és száraz a hajad, ha töredezettek a hajvégeid, a tojás ezt is megoldja. A sárgájában lévő lecitin visszaadja a haj nedvességtartalmát, amelytől puha tapintású és csillogó lesz. Verj fel 2 tojássárgáját, és tegyél hozzá 2 evőkanál olíva- vagy ricinusolajat, 2 evőkanál mézet és 1 deci magasabb zsírtartalmú tejet. Masszírozd a hajadba a tövétől egészen a hajvégekig. A pakolást 10–15 percre rajta is hagyhatod. Érdemes befóliázni (vagy zacskót tenni rá), majd törölközőbe is bebugyolálni. A pakolás után citromos vízzel lehet átöblíteni a hajadat, ez elveszi az esetleges szagot. Végül mosd meg samponnal, és gyönyörködj a látványban.

Arcpakolás

Ha arcpakolást szeretnél készíteni tojásból, akkor jó tudni, hogy a tojás melyik része milyen bőrtípusra hatásos. Zsíros, pattanásos bőrre a tojásfehérje jó, hiszen tisztító, összehúzó hatású. Száraz bőrre az ápoló tojássárgája kell, normál bőrre pedig az egész tojást fel lehet használni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.