Ezek a jelek utalnak arra, ha rossz a melltartó mérete

méret melltartó rossz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizony sokan ragaszkodnak egész életük során egyetlen mérethez, pedig a testünk sok változáson megy keresztül az évek alatt, és ezt a melltartónak is követnie kellene. 

A nők 80 százaléka nem megfelelő méretű melltartót visel, ami nem tűnik túlságosan fontos kérdésnek, pedig ha nem komfortos a viselése, az a közérzetre is kihat, nem beszélve arról, hogy a melleknek sem tesz jót a túl szoros fehérnemű.

A nők 80 százaléka rossz melltartót visel Forrás: Shutterstock

Ezek a jelek utalnak arra, hogy rossz a melltartó mérete: amennyiben alul, vagy oldalt kibuggyan a mell, akkor kis kosarat választottunk. Ha a melltartó pántja piros csíkot hagy a vállunkon, akkor nem elég laza. A megfelelő méret kiválasztásához a két ujjunkat be kell dugni a vállunkon a pánt alá: ha befér, akkor tökéletes. A melltartónak ugyanis a pántok nélkül is fent kell maradnia, ha ez nem így van, akkor szintén rossz méretet viselünk.

Természetesen a felül kibuggyanó mell is egyértelmű jele a túl kicsi melltartónak. Ha pedig a melltartó kerülete túl rövid, akkor az a nők hátát, oldalát vágja, ami nem esztétikus és nem is kényelmes.
Ráadásul sokkal gyakrabban kellene cserélni és mosni ezt a fehérneműt: egy évig lehet igazán komfortos egy melltartó viselése, és minden használat után ki kell mosni – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.