5 sminktermék, amit mindenképpen vigyél magaddal a nyaralásra

Nyár smink nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyaralás a pakolással kezdődik. Egyrészt kellemes ráhangolódást nyújt, másrészt azonban tényleg érdemes ráfordítani a kellő időt, hogy alaposan átgondold, mi az, amire igazán szükséged van. Ahogy ruhákból sem érdemes túlpakolni magunkat, a neszesszer tartalmát is érdemes racionalizálni. Sminktermékből is bőven elég a legfontosabbakat bepakolni. De hogy melyek ezek? Eláruljuk!
  • BB krém

A hidratálás után, ami a nyári melegben különösen fontos, jöhet a könnyű textúrájú BB krém, amit bátran tegyél fel az ujjaiddal. A tikkasztó hőségben érdemes kerülni a vastag sminket, ami nem is feltétlenül kényelmes az izzasztó napokon. Hagyd minél többet lélegezni a bőrödet, hagyd kibontakozni a természetes szépségedet, a napbarnított arcodat vagy éppen a szeplőidet. Ehhez a BB krém tökéletes választás.

Alapozó helyett tegyél BB krémet az arcodra Forrás: Shutterstock
  • Concealer

A szemek alá felvitt concealer pillanatok alatt felfrissíti, fiatalítja az arcodat. Mivel kiszerelésben sem nagy, nem érdemes kihagyni a sminktáskából.

Korrektor és concealer

„A tökéletes álcázáshoz jó, ha tudod, mi a különbség a concealer és a korrektor között. A magyar nyelv egységesen korrektornak nevezi őket, pedig másra használatosak. A korrektor a bőrhibák elkendőzésére szolgál, ezért masszívabb a textúrája, míg a concealer a szem alatti terület felfrissítésére használatos, fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, ultravékony a textúrája pont azért, hogy ne üljön be a szem alatti terület finom redőibe” – magyarázza Larion Oscar sminkmester.
  • Szempillaspirál

Ha a nyaralásra romantikát is terveztek, vagy éppen bulizást a barátnőiddel, akkor jó, ha van nálad egy vízálló szempillaspirál. Azonnal felöltözteti a szemet, így szerintünk a legfontosabb termék, ha a szem hangsúlyozásáról van szó.

A szem hangsúlyozásához használj vízálló szempillaspirált Forrás: Shutterstock
  • Szemhéjkrém

Ha szeretnéd még egy kicsit hangsúlyosabbá tenni a szemeidet, akkor dobj fel egy jól pigmentált, akár csillámos szemhéjkrémet. A por állagú társaival szemben előnye, hogy tartós és könnyű felvinni, akár az ujjaiddal is. Ha fényes textúrát választasz, akkor akár highlighterként is használhatod. Így kettő az egyben termék válik belőle.

  • Ajakápoló

A szép és tartós rúzsnak megannyi titka van. Egy nyaraláson talán nem is érdemes bajlódni vele, inkább tegyél el egy olyan ajakápolót, ami egy kis színt és fényt is ad az ajkaidnak. Ezt egyszerűen, gyorsan fel tudod kenni, ráadásul a nagy melegben az ajkaidnak is jól jön az extra hidratálás.

Vigyél fel színezett szőlőzsírt az ajkaidra Forrás: Shutterstock

Fontos!

A smink mellett a reggeli és esti rutinra is gondolj, hiszen a bőrápolás, illetve a szép bőr itt kezdődik. Az arclemosó és a hidratáló a két legfontosabb termék, amit nyaralásra is mindenképpen be kell tenni. Ezen kívül ne feledkezz meg a fényvédelemről, az UV-sugárzás ugyanis nemcsak betegséget okozhat, de a bőr öregedéséhez is hozzájárul. Ha kíváncsi vagy a nyári smink legfontosabb alapszabályaira, kattints ide!

Válassz fürdőruhát az alkatodnak megfelelően http://www.life.hu/trend/20190704-valassz-furdoruhat-az-alkatodnak-megfeleloen.htmlHa meguntad a korábbi fürdőruhádat, még nem késő beszerezni az újat. Bármilyen fazon is tetszik, azt mindig tartsd szem előtt, hogy az alkatodhoz mi illik, hiszen így tudod a legtöbbet kihozni az adottságaidból. Ugyanúgy lehet ezzel játszani, mint egy jó sminkkel, azaz ami szép, azt kiemeljük, a kevésbé előnyös részekről pedig eltereljük a tekintetet. TrendOrigoRövidnadrágmustra: ezek a legtrendibb fazonokhttp://www.life.hu/trend/20190703-rovidnadrag-mustra-ezek-a-legtrendibb-fazonok.htmlA nyár évről évre visszatérő alapdarabja a sort. Három kedvenc fazonunk van idén, mindegyik más stílust, más életérzést képvisel, de izgalmasak és szerethetők. Találd meg te is a kedvencedet! TrendOrigoÁlomszép ékszerek magyar tervezőktől, akiket a természet inspirál http://www.life.hu/trend/20190626-alomszep-ekszerek-magyar-tervezoktol-akiket-a-termeszet-inspiral.htmlEgy könnyed, nyári összeállításban igazán jól érvényesülnek az ékszerek. Most ráadásul olyan darabokat mutatunk nektek, amelyeket magyar tervezők készítettek, és az ihletforrás minden esetben a csodálatos természet volt. TrendOrigoStílusmustra az ascoti derbiről: Katalin hercegné tündöklése és a legextrémebb kalapcsodákhttp://www.life.hu/trend/20190624-stilusmustra-az-ascoti-derbirol-katalin-hercegne-es-a-kalapcsodak.htmlMi bizony izgatottan várunk minden királyi családdal kapcsolatos eseményt, borítékolni lehet ugyanis, hogy tele lesz izgalmas divatpillanatokkal. Az ascoti derbi, ahol nemcsak lovak és zsokék, de kalapok is versenyeznek egymással, kiváltképp ilyen alkalom. Trend--Szőrtelenítés nyáron: ezeket a szabályokat tartsd behttp://www.life.hu/trend/20190701-a-nyari-szortelenites-szabalyai.htmlA nyári formához a nők számára a szőrtelen test is hozzátartozik. De melyik módszer a legalkalmasabb, ha nyaralásra készülünk, és mire kell odafigyelni a nyári szőrtelenítés kapcsán? Most eláruljuk! TrendOrigoAz érzékeny bőr legjobb barátja: az Aloe verahttp://www.life.hu/trend/20190627-az-erzekeny-bor-legjobb-baratja-az-aloe-vera.htmlMár az ókorban is használták gyógyászati célokra az Aloe verát, ami a szépségiparnak is rendkívül fontos, természetes alapanyaga. A pozsgás hosszú leveleinek kocsonyás belseje bőrnyugtató, sejtregeneráló, gyulladásgátló hatású. Széles körű hatása miatt sokféle kozmetikumban megtalálható. Mutatjuk is a kedvenceinket! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.