Rengetegen csúfolták bőrbetegsége miatt, modellként viszont befutott

Forrás: NORTHFOTO -
bőrbetegség modell vitiligo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyiptomi származású Mohamed Hassan 13 évesen kezdte észrevenni magán a vitiligo nevű bőrbetegség tüneteit, amelynek jellegzetessége, hogy rózsaszín vagy fehér foltok jelennek meg a bőrön a melanin nevű pigment hiánya miatt. 

A vitiligóról egyre többet hallani, habár Michael Jackson még titkolta betegségét, Winnie Harlow feltűnése óta valószínűleg már ismertebb lett ez a bőrprobléma. Winnie egyébként az egyik kedvenc modellünk, az önelfogadásnak, a testpozitivitásnak az egyik mintaképe, aki a szépség hagyományos fogalmának újraértelmezésére ösztönzött mindenkit.

Mohamed Hassan Forrás: NORTHFOTO

Ahogy Winnie Harlow, úgy Mohamed is megküzdött gyermekkorában a szóbeli bántalmazással. A kialakult foltok miatt zebrának vagy tehénnek csúfolták, és saját bevallása szerint ő maga is nehezen fogadta el és dolgozta fel betegségét. Mohamed ma már 25 éves, szereti a testét, és a divatszakmában teljesen önmagára találhatott, modellként dolgozik.

Mohamed Hassan Forrás: NORTHFOTO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.