Nem a tanszerek beszerzése az iskolakezdés legnagyobb kihívása

PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra gondolt időmenedzsmentre és több minőségi együtt töltött időre van szükség

Az iskolakezdés idején sokszor úgy érezzük, hogy egyre növekszik rajtunk a nyomás, de tévhit, hogy ezt csak a tanszerek miatti rohangálás vagy a családi kassza megcsappanása okozzák. A legnagyobb kihívást, a feszültséget ugyanis jellemzően a nyár után megváltozó időbeosztás jelenti, ami egyaránt megviselhet szülőt és gyereket. A kisgyerekek ráadásul sokkal rosszabbul viselhetik a hirtelen változást, az anyukában és az apukában felgyülemlő feszültséget pedig jobban érzékelik, mint gondolnánk. A visszaállás azonban lehet gördülékenyebb, ha igyekszünk időtakarékosan megtervezni a család napi beosztását, és ha persze időben elkezdjük magunkat és a gyereket hozzászoktatni a korán keléshez, a kötöttebb napi menetrendhez. Ehhez nem árt, ha a megszaporodó ház körüli teendők időigényét is csökkentjük, ehhez adunk néhány hasznos tippet.

Felértékelődik az együtt töltött idő minősége

Sokat tehetsz a saját és a gyermeked jó közérzetéért, ha a szokásosnál is több időt hagysz szabadon kreatív foglalkozásokra, együtt tanulásra vagy sétára. Tedd ezt akkor is, hogy ilyenkor nyilván több a mosni és a takarítani valód, hiszen a testnevelés órák jó része szeptemberben még a szabadban zajlanak. A takarításra szánt időt viszont könnyen csökkentheted: ha lágy vizet használsz az otthonodban, akkor az összepacsált fürdőszobában kevesebb lehet a vízkőfolt, a vízkőlerakódás a szanitereken. Ráadásul takarítás során kevesebb kemikáliára lehet szükséged, így a tisztítószerek miatti költségeidet is lejjebb faraghatod.

Forrás: Klaus Lorenz Fotodesign / BWT AG

Mivel ősztől a mosógép is gyakrabban üzemel, abba is jó, ha lágyított víz kerül, mert így jelentősen csökkentheted annak valószínűségét, hogy a fűtőszálon vízkőlerakódás alakuljon ki. Lágy víz használata hozzájárulhat, hogy a folyamatos mosást igénylő tornadresszek, tornacipők is megőrizhessék kellemes tapintásukat, színüket, hiszen a textilszálakon sem telepedik meg a vízkő, amitől durvának, fakónak érezhetjük az anyagokat. A vízlágyítás egyik legnépszerűbb eszközei a BWT központi vízlágyító berendezései, amelyek már ott kezelésbe veszik a csapvizet, ahol az belép az otthonodba. Az egyik legnépszerűbb típus a BWT AQA PERLA központi vízlágyító, amit ráadásul látnod sem kell, ha nem akarod, szemek előtt rejtve teszi a dolgát a szuterénben vagy az alagsorban.

Találj időt a feltöltődésre

Az iskolakezdés idején fáradékonyabbnak is érezheted magadat, ami érthető, hiszen a szokásosnál is jobban kell pörögnöd, ráadásul saját magadat is vissza kell szoktatnod a sulis menetrendbe. Ilyenkor szinte lehetetlen extra időt nyerni a pihenésre, de jobban érezheted magadat a bőrödben, ha igyekszel friss szemmel tekinteni a leghétköznapibb dolgokra. Ilyen például a fürdőszobában eltöltött 15-20 perc, hiszen sokszor a fürdő az egyetlen helyiség a lakásban, ahol valóban relaxálhatsz egy kicsit.

Forrás: Karin Lohberger / BWT AG

Érdemes ezért otthonosabbá tenned, hogy igazi wellness központtá változtasd az egyébként funkcionális helyiséget. A zuhanyzásból is kihozhatod a maximumot: egy egy lágyvizes zuhany pedig azt az érzetet keltheti, mintha egy nyári záporban frissülnél fel. Mivel a vízlágyító kivonja a vízkeménységet okozó anyagokat is, hozzájárulhat, hogy bőröd megőrizze bársonyos tapintását, hajad pedig selymes puhaságát.

Vitamin- és ásványi anyag pótlás

Az iskolaidőben azonban talán az egyik legnagyobb fejtörést a tízórai vagy az uzsonna elkészítése okozza. Noha szeptemberben még bőségesen válogathatunk friss gyümölcsökből és zöldségekből, nem biztos, hogy a gyerek is jó néven veszi ezeket az uzsonnás táskában. Ezek fogyasztása azonban nem csak a megfelelő vitaminok- és ásványi anyagok pótlása miatt fontosak, ugyanis hozzájárulnak a folyadékpótláshoz is. A gyümölcsök megszerettetésére jó lehetőség, ha inkább házilag elkészített frissítő formájában próbálkozol velük. Ezeket ráadásul együtt is elkészíthetitek, ami kiváló közös időtöltés, és a kicsi minden bizonnyal szívesebben fogyasztja majd azt, aminek elkészítési folyamatát végig segítette.

Forrás: Klaus Lorenz Fotodesign / BWT AG

Próbáld ki a BWT őszibarackos, bodzavirágos víz receptjét, amelynek alapját a Magnesium Mineralizer szűrőbetéttel szűrt víz adja. A speciális szűrőbetétnek köszönhetően, a szűrés során még magnézium* is kerül a vízbe. A már kancsós illetve konyhapult alá beépíthető változatban is elérhető Magnesium Mineralizer vízszűrő képes kivonni a lebegő-**, illetve az íz- és illatrontó anyagokat (például klór) a vízből, hogy mindig zamatos, friss vizet fogyaszthassunk, sőt, magnéziumot is ad* a csapvízhez.

Őszibarackos, bodzavirágos víz

Hozzávalók 1,5 literhez

1,5 liter BWT-víz (Magnesium Mineralizer szűrővel)

1 db őszibarack, (vagy idénytől függően egy nektarin)

2 ágacska rozmaring

1 db lime

4 evőkanálnyi bodzavirágszörp

Elkészítés

Mossuk meg az őszibarackot vagy a nektarint, távolítsuk el a magját és nagyon vékonyan szeleteljük fel. Öblítsük le a rozmaringot és tegyük egy kancsóba az őszibarackkal vagy a nektarinnal együtt, majd öntsük fel a szűrt vízzel. Fél órán át hagyjuk állni, majd adjuk hozzá a kifacsart lime-ot és keverjük jól össze a bodzavirágszörppel.

* 2,5 liter, 17 német keménységű víz eseten a hozzáadott magnézium mennyisége megközelítőleg 60 mg, amely az ajánlott napi magnézium bevitel 20%-a (a WHO 300 mg magnézium / nap előírását figyelembe véve).

** Függ a lebegőanyag szemcseméretétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.