Nagyon hullik a hajad? A hajhagyma őssejtek kimerülése is okozhatja!

Forrás:https://billionphotos.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többféle hajnövesztő szert kipróbáltál már és mégis hullik a hajad? A kopaszodást nemcsak betegség vagy vitaminhiány, hanem a hajhagymák kimerülése is okozhatja! A hajhagymák őssejtjeit aktiváló Redensyl® közvetlenül a hajnövekedésre hat. 
Forrás: https://billionphotos.com

Hajhagyma őssejtek? Ilyen is van?

Van bizony. A felnőtt szöveti őssejtek a szövetek regenerálódásának folyamatában fontos szerepet töltenek be. Számos olyan szerv létezik, amelynek folyamatos megújulása biztosítja, hogy ellássa szervezetünk működésében betöltött nélkülözhetetlen feladatát. Ezek közül a legjobban megfigyelhető jelenség a bőr és a haj újjászületésének állandó körforgása. A külső környezet káros hatásai ellen védő bőr és a haj épségének biztosításáért nap mint nap megdolgoznak őssejtjeink.

Hogy működnek a hajhagymák őssejtjei?

A hajszálak a hajhagymákból nőnek ki újra és újra. Egy-egy hajszál élettartama 2-6 év, ezután természetes módon kihullik, de közben a hajhagyma mélyén már ott növekszik a következő. A hajszálak növekedési fázisát a hajhagymákhoz kapcsolódó őssejtek szaporodása indítja el. Ennek hatására a hajszálakat alkotó, keratin tartalmú mátrixsejtek osztódásnak indulnak. Az újonnan megjelenő sejtek egyre feljebb tolják a régieket a hajtüszőben, így növekszik a hajszál.

Ha a hajhagymák őssejtjei kimerülnek, a hajszál növekedési ciklusa elmarad

A hajhagymák megújulási képessége a kor előrehaladtával veszíthet hatékonyságából. Ha a hajnövekedésért felelős őssejtek kimerülnek, a hajnövekedés folyamata sérül. A hajhagymákból egyre gyengébb minőségű hajszálak nőhetnek, ha pedig a hajhagyma elveszíti regenerációs képességét, nem nő belőle több új hajszál. Ha a kihulló hajszálakat nem pótolják újak, elindul a kopaszodás.

Ha a hajhullás oka nem valamilyen betegség, belgyógyászati kórkép vagy tápanyaghiányos állapot, könnyen lehet, hogy a hajhagymák meggyengülése áll a kopaszodás hátterében. Sokan gondolják ilyenkor, hogy nincs más megoldás, bele kell nyugodniuk abba, hogy elveszítik egykori hajkoronájukat. Pedig ez egyáltalán nincs így. A Redensyl® szérum olyan természetes növényi eredetű molekulákat tartalmaz, amelyek bizonyítottan jó hatással vannak a hajszálak növekedését megindító őssejtekre.

A Redensyl® a fejbőrbe masszírozva fejti ki hatását. Alkalmazása csak naponta néhány percet vesz igénybe, és nemcsak a hajhullás mértékét csökkenti, de valóban növeszti is a hajat. A tapasztalatok szerint néhány hónapos alkalmazását követően akár 28000 új hajszálad is lehet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.