5 eset, ami a túlzott stresszelésből fakad

Forrás: Thinkstock -
hajhullás stressz körömrágás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyamatosan hullik a hajad, rágod a körmöd és táncolnak a talpaid? Ez csak egyet jelenthet: túl sok stressz ér téged! 
Forrás: Thinkstock

1. Hónaljban még a szag is más

A hónalj izzadása az egyik leggyakoribb stressztünet. A kellemetlen verítékezés idővel, és a „húzós” helyzetek után általában megszűnik, de olykor megmarad. A Life.hu összegyűjtött pár tippet az izzadás ellen, amelyeknek hasznát veheted a meleg nyári napokon is.

2. Hajhullás

A gyakori stressz sokszor erős hajhullásban mutatkozik meg, ez persze nem összetévesztendő az őszi és tavaszi természetes hajmegújulási időszakokkal. Higgadj le, töltsd fel a vitaminraktáraidat, és kevésbé fog hullani a hajad!

3. Hűtőfaló vagy koplaló leszel

A stressz étkezés szempontjából mindenkire másképp hat: egyesek többet esznek és meghíznak, mások nem tudnak enni, alig tudnak leerőltetni egy falatot a torkukon.

4. Nyugtalan talpak

Az irodában ülve higgadtnak látszol, de ha valaki benézne az asztalod alá, akkor csak a rángatózó lábaidat látná? Ez szintén az idegesség, a türelmetlenség és a belső feszültség másik egyértelmű jele. Vigyázz a rengeteg stresszel, hiszen hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethet!

5. A körmöd ellensége

A csúnya és nem esztétikus körömrágásig is fajulhat a stressz. Különböző praktikákkal vagy tudatosan, esetleg keserű ízű körömlakkokkal tehetsz a belső feszültség ellen.

Te mennyire éled meg a mindennapokat? Tudatosan éled az életed? Töltsd ki tesztünket - kattins IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.