Müller Péter: „Az igazi szerelemnek nincs vége”

Forrás: Thinkstock -
házasság szántó daniella új élet projekt Müller Péter menyasszony szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Ezúttal a Kezdj új életet a Life.hu-val kiválasztottjának, az esküvőjére készülő Daniellának írt néhány sort a házasságról és a szerelemről. 

Az igazi szerelemben azért nincs happy end, mert az igazi szerelemnek nincs vége.

Régi mondás ez, és igaz. Nem a szerelem múlik el, hanem mi. Én – te is, akihez a szerelem érzése fűz. Ha húsz, harminc, vagy ötven év múlva találkozunk, nem is értjük már, miért voltunk mi valaha szerelmesek egymásba. A szerelem emléke megmarad bennem – de már semmi köze hozzád.

A házasság csak egészen kivételes esetekben épülhet a szerelem érzésére. Más is kell hozzá. Barátság is. Szeretet is. Sorsközösség is. Felismerése annak, hogy nekem ehhez a másik emberhez mélységes közöm van. Akkor is, ha megváltozik. Akkor is, ha megöregszik. Akkor is, ha gyermektelenek maradunk, és akkor is, ha sok gyermekünk születik.

Forrás: Thinkstock

A szerelem olyan láng az emberben, melyet nem csupán a szexualitás, hanem egy igen mély, a vallásos érzéshez hasonló érzés táplál. De a földön nem lehet sokáig élni vele, mert a múlandóságban és a hétköznapi realitásban nem tud sokáig lobogni. Más a repülés. És más a földön járás. Ahhoz nem elég, ha szárnyaid vannak. És nem is élheted meg sokáig azt az élményt, amit csakis repülés közben élhetsz át. Vonz a magasság, a másikkal repülés csodája – de tudd, hogy a földön élsz, ahol mások a törvények.

Soha ne feledkezz meg a szerelemről. Soha ne felejtsd a szárnyaidat. De járj a földön, örömmel, józanul, és társadat – aki kezdetben a szerelmed volt – tisztelve és becsülve. Ehhez nem elég a szerelem láza. Bölcsesség is kell hozzá.

Itt ismerheted meg legújabb gondolatait és itt barátkozhatsz Müller Péterrel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.