új élet projekt bicikli edzés benyeczkó gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A biciklizés remek állóképesség-növelő, erősítő és alakformáló edzés. Nézd meg, hogyan edz Gabriella a Velencei-tavi és balatoni biciklis kihívásokra! Hogy még inkább kedvet kapj egy kis tekeréshez, olvasd el 7 érvünket, amiért érdemes nyeregbe pattanni. 

Hétfő: Vagy pihenőnap, vagy 40-60 perc bringázás - akár munkába oda-vissza két részletben.

Kedd: 1 óra bringázás - akár munkába oda-vissza két részletben vagy egyszer feltekerés a Turul madárhoz (kb. 5 km emelkedőn), helyettesíthető a Turul madárhoz való fellépcsőzéssel 1-szer fel és le. A 450 lépcsőfok fel-le kétszer is megtehető, közte 5 perc pihenővel, gimnasztikával. Hetente Gabi +15 perccel emeli a biciklis vagy lépcsőzős edzésadagot.

Forrás: Thinkstock

Szerda: Tatabányáról (otthonról) indulva kerékpárúton Tatán túl a Duna irányába összesen kb. 80 perc biciklizés, hetente növelve az időtartamot 15 perccel.

Csütörtök: Úszás 30 perc váltott úszásnemekben. Alternatíva: otthoni gimnasztika, nyújtás-lazítás, saját testsúllyal végezhető erősítő gyakorlatok.

Péntek: 1 óra kerékpározás váltakozó iramban. 15 perc könnyed bemelegítő tekerés után 5 perc intenzívebb, már-már "levegőkapkodós" szakasz után 3 perc könnyedebb tekerés. Ennek ismétlése 4-szer, aztán 10 perc levezetés, hazagurulás. Utána gimnasztika: nyújtás és lazítás.

Szombat: Tour de Velencei-tó!

Gyere és tekerj te is Gabival!

Ha van kedved, csatlakozz a Life.hu és Gabriella csapatához, és tekerj együtt velünk! Két eseményen is részt vehetsz: a Tour de Velencei-tó versenyen és a XX. Shimano Balaton Maratonon is. Ne aggódj, mi sem vagyunk profi versenyzők, jó buli lesz! Jelentkezni e-mailben Gabi Facebook-oldalán lehet.

Hajrá, Gabi!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.