trónörökös Katalin hercegnő királyi család szülés sztárcsemete Vilmos herceg Nagy Britannia hercegi pár Diana hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszas várakozás után július 22-én, hétfőn végre megszületett a brit trónörökös, Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermeke, akit az egész világ izgatottan várt. Ebből a különleges alkalomból a Life.hu csokorba szedte Katalin terhességének történetét, egészen a hír bejelentésétől kezdve, a pocakja gömbölyödésén át egészen a szülés pillanatáig. A baba érkezésének hírére London-szerte látványos tejfakasztó bulikat rendeztek.

Hétfőn, londoni idő szerint délután 16 óra 24 perckor, 3,8 kilogrammal megszületett a trónörökös, aki kisfiú lett. Ennek alkalmából kilenc plusz egy pontba szedtük a szépséges kismama terhességének korántsem zökkenőmentes kilenc hónapját.

1. A nagy bejelentés
Amint elcsitult a botrány a hercegi pár topless fotós nyaralása után, mindenki Katalin terhességének hírére várt. Emiatt olyannyira nagy volt már rajtuk a nyomás, hogy amikor a hercegné női testőre, Emma Probert bejelentette, hogy gyereket vár és hamarosan leteszi a szolgálatot, Katalin féltékenyen azt mondta barátnőjének, hogy "Kikapsz még emiatt". Kate sosem titkolta, mennyire szeretné már megajándékozni férjét, Vilmos herceget egy kis trónörökössel, a nagy hírre azonban decemberig várni kellett. Amikor a királyi család bejelentette a pici érkezését, Katalint már gyötörték a reggeli rosszullétek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre a Katalinról készült galériánkért!

2. Mi történt a kórházban?
Katalin körülbelül 12 hetes terhes volt, amikor súlyos reggeli rosszullétei miatt kórházba szállították. Mint utóbb kiderült, a királyi családnak ezért is kellett idő előtt nyilvánosságra hoznia a jó hírt, mert a hercegné kezelése elkerülhetetlenné vált. Vilmos kedvesét elsősorban elővigyázatosságból fektették be a londoni VII. Edward Király kórházba, ahol infúziót kapott, hogy a hányások miatt távozott folyadékot és ásványi anyagokat pótolják a szervezetében. Kezelését azonban egy kellemetlen incidens zavarta meg. Egy ausztrál kereskedelmi rádióállomás két munkatársa ugyanis felhívta a kórházat, és a brit uralkodónak, illetve Károly trónörökösnek kiadva magukat bennfentes orvosi információkat szereztek az állapotáról. A két telefonbetyárkodó rádiós, Michael Christian és Mel Greig akkor omlottak össze, amikor holtan találták a hercegné egészségéről pletykáló nővért.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Megkezdődnek a találgatások
Nem indult hát zökkenőmentesen Kate terhessége. Aztán persze azonnal elkezdődtek a találgatások, vajon milyen nevet választanak majd a kicsinek, illetve hogy lehetséges-e, hogy a hercegné ikreket hord a szíve alatt. Kardinális kérdés volt a baba neme is, ez ugyanis fenekestül felboríthatja az öröklési sorrendet a királyi családban. Ha ugyanis Vilmosnak fia születik, a baba még távolabb taszítja a tróntól a jelenleg harmadik helyen álló Harryt. Ha azonban a hercegi párnak előbb egy kislánya, majd pedig egy fia születik, akkor a kis herceg a legidősebb fiú öröklési jogán előnyt élvezne a sorban idősebb nővérével szemben. Felröppent az a hír is, hogy ha kislány lesz, szüleitől a tragikus sorsú Diana hercegné nevét kapja majd. A férfinevek közül később a Fülöp is felmerült lehetőségként.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Elbűvölő fotók Katalinról! Kattints a képre!

4. Camilla nagymama, Harry pedig nagybácsi lesz
Amikor Vilmos és Harry mostohaanyja, Camilla rádöbbent, hogy technikailag nagymama lesz, azonnal ki akarta venni a részét a babavárásból. Mivel a cornwalli hercegnének két gyermeke született első férjétől, Andrew Parker Bowles-tól (Tom 1974-ben, Laura pedig 1978-ban), így pontosan tudta, hogy miről beszél, amikor azt tanácsolta menyének, hogy levendulás süteménnyel és fürdővel csillapítsa a rosszulléteit. A kicsi érkezésével természetesen az a kérdés is felmerült, hol fognak majd lakni az újdonsült szülők. II. Erzsébet végül Vilmosnak és Katalinnak ajándékozta az Anmer Hall kastélyt. Mivel azonban ez az ingatlan korábban Camilla és Károly szerelmi fészke volt, Cambridge hercege érthető módon nem hívta azonnal a költöztetőket. Camilla mellett Harry is üdvözölte a hírt, miszerint 2013 júliusában nagybácsi lesz. "Borzasztóan örülök a boldogságuknak" - nyilatkozta.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre, és nézegess képeket Katalin kismamás szettjeiről!

5. A nagy leleplezések
Január 11-én végre Katalin leleplezte növekvő pocakját. A világ lélegzet-visszafojtva várta, hogy a hercegné hasa végre gömbölyödni kezdjen. Amint azonban megmutatta, hogy igenis növekszik a pici, újabb találgatások láttak napvilágot. Felmerült, hogy talán hipnózisban szüli meg gyermekét, és az is kiderült, hogy heti három alkalommal pilatesedzésre jár. Februárban aztán a fitt kismama és férje a karib-tengeri Mustique szigetén nyaraltak, ahol a szemfüles fotósok ismét bikinis fotókat készítettek Katalinról. Persze nemcsak róluk, hanem a fényűző helyszínről is csodás képek készültek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. A stílus maga
Cambridge hercegnéje szinte mindig kifogástalan, mind az öltözködése, mind a sminkje, mind pedig a viselkedése fenséges. Ezért is okozott megdöbbenést, amikor Vivienne Westwood megszólta a ruházatát. Katalin stíluskövetői azonban így sem fordultak el kedvencüktől, akitől azóta is rengeteget tanulhatott a világ. Roberto Cavalli olasz divattervezőt is megihlette Katalin, csak éppen azt szeretné, hogy a hercegné legyen sokkal szexisebb. Szerintünk azonban úgy tökéletes, ahogy van.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre, és nézegess képeket Katalin kismamás szettjeiről!

7. Kisfiú, avagy kislány?
Egy dél-afrikai genetikus olyannyira nem bírta már a várakozást, hogy a genetikai jellemzők alapján megpróbálta előrevetíteni, hogy várhatóan milyenek lesznek az ifjú pár születendő gyerekének kamaszkori arcvonásai. A legfontosabb kérdést, miszerint kisfiút vagy kislány hord-e a szíve alatt a hercegné, némileg megkönnyítette, amikor először kikotyogta születendő gyermeke nemét. Aztán persze visszakozott és azt is elárulta, hogy míg Vilmos egy kislánynak, addig ő egy fiúgyermeknek örülne jobban. Lehet, hogy végül az ő vágya teljesül, egy ideje ugyanis a szépséges kismama kék babaholmikat vásárol. Ezt a hírt végül Harry herceg is megerősítette.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre a Katalinról készült galériánkért!

8. Katalin hazaköltözik majd a picivel
Április végén a hercegné bejelentette, hogy első gyermeke születése után elhagyja a királyi rezidenciát és visszaköltözik a szüleihez, a berkshire-i családi házba. Katalin szerint ugyanis az édesanyja, Carole Middleton a legalkalmasabb arra, hogy felkészítse őt az anyaságra, elvégre ő már felnevelt három gyereket. Sokan óva intették ettől a tervétől a kismamát, a szülői házban ugyanis nem biztos, hogy meg tudják őket védeni. Úgy tűnik azonban, hogy a hercegi pár ettől nem tart annyira. Még azt is nyilvánosságra hozták, hogy a pici a tervek szerint a londoni St. Mary's Kórházban jön majd a világra.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

9. Katalin az utolsó hónapban
Pár hete még keresztanya lett, majd kicsivel később vissza is vonult a nyilvánosságtól Katalin. Persze ezt is hozzá méltó módon, egy álomszép, púderrózsaszínű Alexander McQueen ruhában tette. Legközelebb talán csak a babavárón szeretett volna megjelenni a mindenórás kismama. Katalin és Vilmos ugyanis hatalmas bulit terveztek június végére, a Kensington-palotába. Ez volt a néhai Diana hercegné otthona. Abban biztosak lehetünk, hogy Katalin fantasztikus édesanya lesz, de afelől sem lehetnek kétségeink, hogy Vilmos el tudja-e majd látni apai feladatait. A herceg korábban is sokat foglalkozott már a kicsivel, amikor csak tudott, énekelgetett neki. A pici, aki már a születése előtt is több milliárdos vagyont jelentett a brit királyi családnak, egész biztosan jó helyre érkezett.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Elbűvölő fotók Katalinról! Kattints a képre!

+1. A királyi baba születése

Vilmos és Katalin első gyermeke végül a St. Mary's Hospital nevű kórházban jött a világra, ahol akkor már hetek óta strázsáltak a legnagyobb tévétársaságok, magazinok és bulvárlapok újságírói és fotósai. Az ugyanis soha nem derült ki, hivatalosan mikorra is volt kiírva a hercegnő. A hercegi pár gyermekének világra jöttét korábban felröppent bennfentes értesülések alapján július második hetének közepére, majd július 13-a szombatra, 14-e vasárnapra, de július 19-e péntekre is jósolták a lapok, ám minden feltételezett időpont eseménytelenül telt el. A baba végül július 22-én, hétfőn született.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!



Kiderült, hol szül Katalinhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130619-katalin-hercegno-elarulta-hol-hozza-vilagra-gyermeket.htmlBombaüzlet Katalin és Vilmos gyermekehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130618-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-szuletendo-gyermeke-rengeteg-penzt-jelent.htmlPúderrózsaszínben búcsúzott Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/szepulj/20130616-katalin-hercegno-reszt-vett-a-ii-erzsebet-kiralyno-teszteletere-rendezett.htmlBabaváró bulit csap Katalin és Vilmoshttp://www.life.hu/anyaskodj/20130613-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-babavaro-bulit-szervez-a-kensington.htmlKeresztanya lett Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130613-katalin-cambridge-hercegnoje-szentelte-fel-a-royal-princess-hajot-southamptonban.htmlUtoljára jelenik meg Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130610-katalin-hercegno-hamarosan-szulesi-szabadsagra-megy-es-eltunik-a-nyilvanossag.htmlSzexisebb Katalin hercegnőt szeretne Cavallihttp://www.life.hu/szepulj/20130607-katalin-hercegnot-szeretne-oltoztetni-roberto-cavalli-olasz-divattervezo.htmlÍgy nő Katalin pocakja - fotókhttp://www.life.hu/legytrendi/20130603-igy-no-katalin-hercegno-pocakja-terhessege-8-honapjaban-jar.htmlCsúnyán lepipálta Katalin Kate Mossthttp://www.life.hu/legytrendi/20130530-katalin-hercegno-kate-moss-modellt-is-megelozve-az-elso-szamu.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.