Nők milliói vonultak fel miatta! Elhunyt a szépségipar kiemelkedő szereplője

mellrák halálhír alapítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
New Yorkban elhunyt Evelyn H. Lauder, az Estée Lauder kozmetikai vállalat vezetőségének tagja, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy a rózsaszín szalag világszerte a mellrák fenyegetésével kapcsolatos tudatosság jelképe lett - jelentette vasárnap a CNN.

Tipp! Hogy kerülnek Louboutin cipői régi francia festményekre? Kattints a galériáért!




Szólj bele: Ki nyeri az idei X-Faktort?


Thinkstock
Thinkstock

A mellrák ma már gyógyítható, ha időben felismerik

Személyesen 13,6 millió dollár adományt gyűjtött össze az Evelyn H. Lauder Mellrák Központ javára, amelyet 1992-ben nyitottak meg Memorial Sloan-Kettering Rákközponton belül. Létrehozott egy további 5 millió dolláros alapítványt, amelynek feladata a kutatások támogatása. A rózsaszín szalagot Alexandra Penneyvel, a Self magazin akkori főszerkesztőjével közösen tették meg a mellrák elleni harc jelképévé. Az Estée Lauder üzleteiben ilyen szalaggal kezdték terjeszteni a felvilágosító anyagokat és a vásárlók az ekként megjelölt termékek megvételével maguk is több tízmillió dollárra járulhattak hozzá a mellrák elleni küzdelemhez. A rózsaszín szalag vált a szimbólumává a Self magazint által 1991-ben elindított Mellrák-tudatossági hónapnak is.

Tipp! Exkluzív képek Janicsák Veca Szuperkoncertjéről! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.