68 hotdogot falt be 10 perc alatt! - Íme, a legőrültebb rekordok

rekord verseny étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak ellenére, hogy a gyerekeknek azt tanítják, hogy ne játszanak az étellel, világszerte tömegek űznek szinte sportot az evésből és az ivásból. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Guinness Rekordok Könyve.

A híres-nevezetes hotdog-csúcs

1916 óta az ismert New York-i gyorsétterem, a Nathan's Famous az amerikai függetlenség napján, július 4-én minden évben megrendezi evőversenyét. A Hot Dog Eating Contesten a versenyzőknek 10 perc alatt kell a lehető legtöbb hotdogot elpusztítaniuk, egy-egy korty víz segítségével. A ma is érvényes rekordot 2009-ben állította fel a kaliforniai Joey Chestnut, aki egy ültő helyében 68 kiflibe csomagolt virslit evett meg.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ez a csúcs azóta is mindenkinek megakad a torkán. A világrekord ráadásul nemcsak tiszteletről, megbecsülésről és tapsviharról szól, hanem a nyertesnek egy mustársárga díszöv és 20 ezer dollár jutalom is üti a markát. Talán ez fájhatott a korábbi - 54 hotdogos - gyorsevés-győztesnek, Kobayashinak is, aki a színpadon rátámadt legyőzőjére, ezért bilincsbe verve vitték el az eseményről. A kenyér után legalább a cirkuszt is megkapta a nép.

Drazséfalás pálcikával, időre

Bármennyire meglepő, a kínai evőpálcikás evést Kína helyett Németországban tökéletesítették. A versenyző azonban nem édes-savanyú pekingi kacsát evett tojásos rizzsel, hanem csokidrazsét. A csúcstartó pedig nem más, mint Fero Andersen német tv-riporter.

www.fero-andersen.de, Thinkstock
www.fero-andersen.de, Thinkstock

A tévés 2009 szeptemberében próbálkozott először a csúcsdöntéssel, de akkor az izgalom miatt balul sült el a dolog. Néhány hónappal később azonban felkerült a Guinness Book oldalaira, hiszen ő ette meg evőpálcikával a legtöbb csokoládédrazsét 60 másodperc alatt: szám szerint 42-t. Andersen tehát bekerült őrült evési teljesítményével a legjobbak közé. Ráadásul a riporter nemcsak a rekord miatt érdemel tapsot, hanem önmarketingből is, hiszen a csúcsdöntést követően saját műsort kapott egy német országos csatornánál.

Kólaszökőkutak

Nem tudni, hogy kinek a fejéből pattant ki először, hogy kólából és mentolos cukorkából szökőkutat gyártson, de akadt már követője szép számmal. Sőt, a műsorszám a Guinness nagykönyvébe is bekerült. A rekordőrültek egyik kedvence, a kólaszökőkút ugyanis egyetlen másodperc alatt kitör, és nyolc méteres magasságig is képes spriccelni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A jelenlegi csúcstartó 2010 augusztusában döntötte meg a korábbi, alig négyhetes rekordot. A korábbi csúcs 2265 üveg light kóla és mentolos cukorka "találkozását" jelentette a németországi Bottropban, a mexikói rekordhoz pedig 2433 kólaszökőkút alkotását jelentette. Ezt a rekordnemet egyébként kínai diákok találták ki tavaly júniusban, akkor 2175 kólás üvegbe dobtak cukorkát gyors egymásutánjában.

A világ legnagyobb muffinjai

A világ legnagyobb muffinját többek között Stefan Raabnak, a híres német műsorvezetőnek és csúcshalmozónak köszönhetik, akik kóstolták. A nem éppen filigrán tévés ugyanis 2007-ben másodszor is megpróbálta "leverni" Regina Halmich bokszolót, hogy ő legyen az új világbajnok.

http://community.guinnessworldrecords.com
http://community.guinnessworldrecords.com

A nagy meccs emlékére készült el a Stefannal egy súlycsoportban lévő, de csak 43,5 centi magas és 88,7 kilós muffincsoda. A rekordsüteményt a hamburgi Gerhard Hinz cukrászmester készítette el - többek között 50 kiló liszt, 19 kiló vaj és 5 kiló pillecukor felhasználásával. A szellemformájú kalóriabomba ráadásul csúcssebességgel, 60 másodperc alatt el is kelt, elárverezték egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket támogató, jótékonysági szervezet javára.

A fasírtóriás

Fasírt, pástétom, húspogácsa, akárhogy is nevezzük, remek rekordalanyról van szó. Így találták ezt német szakácsok is, akik elhatározták, hogy kisütik a világ legnagyobb darálthúsgyolyóját - a csúcskísérletre 2010 májusában került sor. A szakácsok 240 kiló vegyes darálthúsból, 40 kiló vöröshagymából, 39 kiló zsemléből, 5 kiló sóból és 20 kiló mustárból állították össze a hatalmas fasírtot, ami minden hozzávaló belekerülése után 340 kilót nyomott.

http://detlefsnotizblog.blogspot.com
http://detlefsnotizblog.blogspot.com

Az XXL-pástétomot kilenc órán keresztül keverték és gyúrták, hogy az elegy elég jó legyen. Már csak a sütés következett. Magától értetődik, hogy egy rekordfasírtot nem lehet egy hagyományos edényben kisütni, így készült hozzá egy rekordserpenyő is, egy kivénhedt tankautó óriási alkatrészeiből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.