5 szupertáplálék, amiből annyit ehetsz, amennyit akarsz - Nem fogsz hízni

diéta nassolás hízás étel fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívesen nassolnál répa helyett finom ételeket, de félsz, hogy elhízol? A következő öt ételből bátran ehetsz, alig tartalmaznak kalóriát.

Ha a nyári melegben is jólesne néhány finom falat, de félsz, hogy elhízol, egyél zöldség alapú nassolnivalókat. "A legkevesebb kalória a zöldségekben van, így ezek azok az élelmiszerek, amelyekből bátran fogyaszthatunk"- mondta Dawn Jackson Blatner, chicagói dietetikus.

Thinkstock
Thinkstock

Az egyik ilyen isteni finomság a pattogatott kukorica. Persze nem a vajas-sajtos, mikróban elkészíthető fajtára gondolunk, hanem a házi, saját készítésűre. Hozzáadott zsiradék nélkül ugyanis három-négy bögrényi mindössze 100 kalóriát tartalmaz, ami még egy diétába is beleférhet.

Ha szereted az uborkát, készíthetsz egy mennyei uborkasalátát is, amiből szintén bátran falatozhatsz. Vágd le az uborka héját, szeleteld fel, és adj hozzá egy csepp rizsecetet. Egy csésze uborkasalátában mindössze 16 kalória van. Ha a cukkinit jobban szereted, hasonlóképpen készíthetsz belőle cukkini-carpacciót, ami csupán 19 kalóriát tartalmaz. Vágd vékony szeletekre a cukkinit, majd ízlés szerint citrommal és borssal ízesítsd.

Thinkstock
Thinkstock

Ha chips-őrült vagy, itt az idő, hogy kipróbáld a kalóriaszegény verzióját. Fogj egy kelkáposztát, tépd apró darabokra és rakd egy tepsibe. Adj hozzá sót és két kanál olívaolajat, majd süsd előmelegített sütőben addig, amíg ropogós nem lesz. Az articsókát is számtalan módon elkészítheted, ha azonban magában ennél belőle, előbb mosd meg, hogy csökkentsd a nátriumtartalmát. Amellett, hogy szintén csak 16 kalóriát tartalmaz, rendkívül jó antioxidáns hatású is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.