étterem utazás szórakozás gasztronómia program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bárhol is jársz a világban, rengeteg kitűnő étteremre, szórakozóhelyre és kávézóra bukkanhatsz, ám ha a klasszikus dolgoknál jobban vonzanak a szokatlan látnivalók, Berlintől Svájcig olyan különös helyszíneket is találhatsz, amelyek a maguk módján emlékezetes kalandot ígérnek.

1. A víz alatti világ szerelmeseinek - Red Sea Star étterem, Izrael

Ha szeretnéd vacsorádat egy igazán romantikus és felejthetetlen helyszínen eltölteni, 70 méterre Eilat partjaitól, a Vörös-tenger vízszintje alatt mintegy 6 méterrel egy fantasztikus és csodálatos élmény vár rád. Az egyedülálló koncepció alapján született, lenyűgöző belsőépítészeti formavilággal megálmodott "zöld" étterem-bár már 10 éve működik, és az Izraelbe utazók kedvelt célpontja. Az étteremben minden asztal vastag plexiüveggel körbezárt, így ittléted alatt az oxigénhez (csakúgy, mint az alkoholhoz) csak korlátozottan férhetsz hozzá. Ezért viszont kárpótolnak az egzotikus tenger gyümölcseiből készült finomságok, az isteni koktélok és a víz alatti béke páratlan hangulata. A Red Sea Star az egyetlen éjszakai obszervatórium a világon, ahol hatalmas ablakokon keresztül gyönyörködhetsz a színes korallkertekben anélkül, hogy megzavarnád a tenger lakóinak életét.

Bővebb infó: http://www.redseastar.com/aboutus-en.php

Thinkstock
Thinkstock

2. Találkozás a földönkívüliekkel - Skeleton bár, Svájc

Kedveled az Alien-filmeket, és szeretnéd a valóságban is megismerni a földönkívüliek furcsa világát? A páratlan és a maga nemében egyedülálló múzeum-bár kihagyhatatlan látnivaló Svájcban, ami az elmúlt években a legfelkapottabb turistacélponttá vált. A hátborzongató hely a szürrealista képzőművész-szobrász, Hans Rudolf Giger nevéhez fűződik, aki 1980-ban elnyerte a legjobb vizuális effektusokért járó Oscar-díjat A Nyolcadik utas: a Halál című sci-fi földönkívüli lényeinek megalkotásáért. A horrorfilm ihlette csontvázbár belső tere egy túlvilági környezetre hasonlít, ugyanis minden egyes bútordarabot, falfelületet és mennyezetet az emberi és állati csontok mintájára hoztak létre. A mester eredeti gondolata sajátos hangulatot idéz, és ha leülsz az üreges szerkezetű, gerincoszlopokkal díszített boltívek alá, úgy fogod érezni magad, mintha egy megkövesedett őslény belsejében lennél.

Bővebb infó: http://www.hrgiger.com/barmuseum.htm

3. Minden percben egy borzalom - KLO 3 bár, Berlin

A világ talán egyik legbizarrabb helye Berlinben található, és híresebb, mint a Charlottenburgi kastély vagy a Múzeum-sziget. A KLO 3 (németül WC) bár a bolhapiac, az állatkert és a szórakoztató park furcsa ötvözete, ha betévedsz ide, olyan érzésed támad, mintha egy Indiana Jones filmbe csöppennél. Készülj fel a döbbenetre, mert itt rengeteg őrültségre számíthatsz. A bejáratnál forró levegő lendíti fel a szoknyádat, és csontvázakkal is találkozhatsz, amik furcsa hangokat hallatnak. Azon se lepődj meg, hogy a vörösbort vérátömlesztő tasakban, a kolbászt toalettpapírban, a sört pedig vizeletmintás palackokban szervírozzák. Az egész terem villámlik, az asztalok és a bárszékek forognak, papírból készült szikladarabok zúgnak le percenként, és ha mindez nem lenne elég, a tányérodon váratlanul egy kalapács vagy egy ijesztő madárpók is landolhat. A hely atmoszférájából úgy tűnik, hogy a beteg gondolkodású tulajdonost a WC-n trónolás élményei ihlették.

Bővebb infó: http://www.klo.de/

4. Egy bár, ahol meg kell sértened a csapost - Casa Pocho, Spanyolország

Ha most szűkös a pénztárcád, és szeretnél spórolni egy kicsit, aligha létezhet számodra jobb hely, mint a menő tengerparti üdülővárosban, Cullerában található Casa Pocho. Egy remek promóciós trükknek köszönhetően a bár még a válság sújtotta nehéz időkben is kiválóan működik, hisz mindig dugig van vendégekkel. A lengyel származású tulajdonos ingyen sört és tapast ígér az éhes betérőknek, de csak azoknak, akik kellemetlen sértéseket vágnak a csapos fejéhez. Ha olcsón szeretnéd megúszni a vacsorát, természetesen a kreativitásodra is szükség lesz, mert nem minden káromkodásért jár finom ínyencfalatka. Ezért indulás előtt nem árt tanulmányoznod egy spanyol szlengszótárt, hogy minél nagyobb sikered legyen a pultost bosszantó versenyben.

Thinkstock
Thinkstock

5. Tapasztald meg a halálközeli élményt - Eternity, Ukrajna

Úgy érzed, hogy összecsapnak a hullámok a fejed felett, és szívesen kiengednéd a fáradt gőzt? Guríts le pár pohár vodkát, amihez keresve sem találhatnál hátborzongatóbb helyszínt, mint a meglehetősen furcsa nevet viselő "Eternity". Az ukrajnai Truszkavecben lévő bár voltaképpen nem más, mint a világ legnagyobb koporsója, az étlapról pedig egy sor "haláli" csemege közül válogathatsz, amelyek olyan baljós hangzásúak, mint pl. a "Negyven nap" vagy a "Találkozzunk a Paradicsomban". Az enteriőr is hűen tükrözi az elmúlást: a halotti koszorúk, a fekete hullazsákok, a miniatűr koporsóasztalok, a gyászzene és az üdvözültek emlékére égő mécsesek egytől egyig hozzájárulnak a gyászos hangulathoz. A morbid étterem azonban nem a legjobb helyszín azoknak az összetört szívű turistáknak, akik amúgy is italba próbálják fojtani szerelmi bánatukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.