3 különleges sziget, ahová nem jutna eszedbe elutazni!

tenger utazás kikapcsolódás szórakozás program sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha van néhány napod pihenni ősszel, és ezt az időt a város zajától távol, egy csendes vidéken töltenéd, az alábbi titokzatos és eldugott kis szigetek olyan hangulatot nyújtanak, mintha egy géppel utaznál vissza az időben.

1. Romantikus búvóhely - Sark-sziget

A nagy francia író, Victor Hugo a Csatorna-szigeteken élt egy ideig száműzetésben, és gyönyörű tengeri kerteknek nevezte a térséget, melyeknek "abszurd a szépsége". A La Manche-csatorna délnyugati részében fekvő, alig több mint 600 lakost számláló Sark a Csatorna-szigetek közül a legkisebb és egyben a legszebb. A levegő kristálytiszta, és élményteli felfedezésre hívogatnak romantikus erdei sétányai, amelyek egytől egyig szemet gyönyörködtetőek. A természeti szépségeken kívül a hely egyedülálló varázsa, hogy csak lovaskocsival, gyalogosan vagy kerékpárral járható be. Sark izgalmas látványossága a buja hangulatú La Seigneurie kert és a bevásárlóutca, ahol kézzel készült csokoládékat és ezüstékszereket is vásárolhatsz. A helyi finomságokból összeállíthatsz egy piknikkosarat, amit elkölthetsz az aprócska öblökben. Sarkot csak hajóval közelítheted meg, a szomszédos Guernsey és Jersey szigetéről.
Bővebb infó: http://www.sark.co.uk/, http://www.sark-tourism.com/

Thinkstock
Thinkstock


A Life tippje:

Frissülj fel a páratlan szépségű kertek teraszán, és kóstold meg a híres Sark Krém teát.


2. A felfedezetlen csoda - Porto Santo

A Portugáliához tartozó gyönyörű Porto Santo arról híres, hogy a nagy világutazó, Kolumbusz Kristóf itt telepedett le feleségével, Filipa Monizzal. A 20 millió évvel ezelőtt keletkezett sziget 20 percnyi repülőútra (komppal 2 órára) található Madeirától, és olyan kicsi, hogy szinte alig látszik a térképen. Legnagyobb vonzereje kétségkívül a 9 km hosszú fehér homokos strand, ami nagyszerű lehetőséget nyújt egy reggeli kocogásra vagy egy romantikus andalgásra. Porto Santo első osztályú golfpályával büszkélkedhet, ahol lovaglásra, búvárkodásra, valamint teniszezésre is lehetőséged nyílik. A sziget egyetlen városa, Vila Baleira fehérre meszelt villáival, romantikus tereivel és hangulatos kávézóival ejti rabul az arra járó vendéget. Ha ide utazol, feltétlenül nézd meg a Kolumbusz Kristóf Múzeumot, a plébániatemplomot és a José Cardina Múzeumot. A séta végén a datolyapálmák alatt hűsölhetsz a háromszög alakú Largo do Pelourinho téren, és elfogyaszthatsz egy finom nyárson sült paprikás marhaszeletet. Szállásokat itt találhatsz: http://www.porto-santo.com/

Thinkstock
Thinkstock


3. Egyesülj az érintetlen természettel - Nagy Blasket-sziget

Ha egy igazán különleges világ felfedezésére vágysz, tökéletes úti cél lesz a történelmi Nagy Blasket-sziget Írország nyugati partjainál. Bár a térség most már lakatlan, egykor virágzó közösségnek adott otthont, akik rendkívül kifinomultan beszélték a gael nyelvet. A szélfútta sziget egy igazi sétaparadicsom és tökéletes egynapos kirándulóprogram, ha Írországban töltöd a jól megérdemelt pihenést. Nevezz be egy tengeri kalandtúrára, gyönyörködj a vulkanikus képződményekben, és örökítsd meg a vízben úszkáló bálnákat és delfineket. Tegyél egy sétát az alig 600 méter hosszú fehér strandon is. Érdemes időt szánnod egy hosszabb túrára, ahonnan élvezheted a csodálatos kilátást a távolabbi szigetcsoportokra. Tanulmányozd a különleges tengeri madarak viselkedését, majd mássz fel a Nagy Blasket legmagasabb pontjára, ami tökéletes helyszín egy romantikus piknikhez. A szigetet Dingle, Ventry vagy Dún Chaoin kikötőiből közelítheted meg.
Bővebb infó: http://www.blasketisland.com/

blasketisland.com
blasketisland.com


A Life tippje:

A Dingle-félsziget az ország legnyugatibb pontja, melynek finom ételei, gazdag történelmi múltja és lüktető kulturális élete számodra is felejthetetlen élményt nyújt majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.