névnap név jelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már nehéz elképzelni, hogy valamikor Szilviusznak is kereszteltek fiúkat, mindenesetre a Szilvia név annak női párja, jelentése: erdei, erdőből való. A kilencvenes években elég gyakori névnek számított, de 2008 óta nem szerepel a száz leggyakoribb női név között.

A Szilviának keresztelt lányokból ezoterikus gondolkodók szerint jó üzleti érzékű, gyakorlatias és független személyiség válik, aki igen nehezen viseli el, ha mások mondják meg neki, mit tegyen. Az anyagi boldogulásért sok áldozatot hajlandó hozni, de ennek magánélete láthatja kárát.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Bódi Sylvi

Ismert Szilvia a római mitológiában Romulus és Rémus anyja, Rhe Silvia istennő, a hatodik században élt Szent Szilvia, aki a terhes asszonyok biztonságos szülésének védőszentje lett, Sass Sylvia operaénekesnő, Elek Szilvia zeneszerző, Ruff és Szeitl Szilvia válogatott labdarúgók, Bizek Szilvia színésznő, Molnár Szilvia író, műfordító, Nyári Szilvia színésznő, Péter Szabó Szilvia énekesnő, Sunyovszky Szilvia színésznő, Szabó Szilvia kajakozónő, Bódi Sylvi fotómodell, de Sylvie (Louise Pauline Mainguené) francia színésznő is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.