Nyaralás külföldön: a legnépszerűbb úti célok 2012-ben

utazás Nyár nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte nyakunkon a nyár, a legtöbben képzeletben már a tengerparton sütettik a hasukat, vagy éppen nagy erőkkel szervezik az idei nyaralásukat. Ha a szabadságod idejét már tudod, az úti célok közül azonban nem sikerült választanod, íme néhány a legnépszerűbbek közül.

Tipp! Less be az X-Faktor sztárjának gardróbjába! Kattints a galériáért!


A nyár örök nagy kérdése a nyaralás. Sokan az anyagi lehetőségeikhez mérten próbálják a számos kínálkozó lehetőség közül azt megtalálni, amelyik teljesen megfelel az elvárásoknak. A bőség zavara azonban csak megnehezíti a választást az elképzelés nélkülieknek. Így, ha még te sem tudod, idén melyik országot lenne érdemes felfedezned, segítségedre lehet, ha átböngészed az év legnépszerűbbnek tartott úti céljait.

Thinkstock
Thinkstock

1. Törökország

Törökország évek óta kedvelt úti célnak számít, hiszen az eltérő kultúra, az ezeregy éjszaka világa a legtöbb embert magával ragadja. Itt nemcsak lassan mélyülő tengerpartot találhatsz, és válogathatsz a családbarát szállodák között, de káprázatos természeti látnivalók és történelmi mementók teszik feledhetetlenné az itt töltött napokat. Az ország a nyugati és a keleti világ tökéletes keveréke, hiszen a 20. századtól kezdve már nemcsak a politikában, de a művészetekben is a nyugati irányt kezdte követni, miközben a tradíciók, a hagyományok semmit sem változtak. Így, ha a változatos, eseménydús kikapcsolódás híve vagy, kedvedre való lehetőségeket kínál számodra Törökország.

2. Bulgária

Bulgáriát épp csak kezdték felfedezni maguknak a turisták, így itt nagyon könnyen a bolgár mindennapokba is belekóstolhatsz - turistacsalogató fogások nélkül. Az ország nemcsak a vendégszeretetéről híres, de a híres bolgár ételek is kényeztetik az odalátogatókat. Az pedig, hogy a lassan mélyülő tengerpartjain töltsd az idődet, vagy a csodás hegyvidéken barangolj, igazán kedvező, még alacsony áron elérhető, így méltán vált idén az egyik legnépszerűbb úti céllá.

Tipp! Less be az X-Faktor sztárjának gardróbjába! Kattints a galériáért!


3. Horvátország

A magyarok körében évek óta kedvelt helyszíne a nyaralásnak Horvátország. Az ottani árakkal kapcsolatban ugyan nem lehet elmondani azt, hogy nagyon alacsonyak lennének, ám a hely közelsége - épp emiatt az utazás önerőből történő szervezés lehetősége és könnyűsége -, a meseszép természeti látnivalók hada miatt - gondoljunk csak a világörökség részét képező Plitvicei-tavakra - nem is lehet csodálkozni, hogy ennyien kedvelik. A horvát tengerpart pedig egyes vélemények szerint Európa legszebbjeként csábítja a látogatókat. Ráadásul itt a családosok, bulizni vágyó fiatalok, vagy épp pihenni, esetleg romantikázni vágyó párok egyaránt megtalálhatják a számukra megfelelő városkát.

Thinkstock
Thinkstock

Az európai helyszínek mellett azonban mindenképpen meg kell említeni a legnépszerűbb egzotikus úti célt is, mely bár költségesebb alternatívát jelent, és nem is a nyári szezon favoritja, ám a turisták körében vitathatatlan az első helyezése.

4. Thaiföld

A távol-keleti úti országok közül a mosoly országa, Thaiföld csábítja ezrével a turistákat. Az ezerarcú ország a legolcsóbb ázsiai úti cél - talán ennek is köszönhető. A csodás helyszínek felfedezése szinte bele sem fér egy kéthetes nyaralás idejébe, hiszen itt a barátságos, mosolygós emberek mellett szinte "minden sarkon" más csoda várhat rád: hol az étel, hol a nyüzsgő utcai forgatag, hol a pálmafákkal övezett mesés tengerpart, hol pedig a történelem darabkái kápráztatnak el. Az ország éppen ezért is olyanoknak ajánlott, akik kifejezetten kedvelik a hazaitól merőben eltérő világot.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!


Tipp! Teljesen felismerhetetlen lett a különc színésznő. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.