Itt Michael Douglas is neked főz: előszezon Mallorcán

Mallorca pr-cikk utazás szórakozás program szabadidő nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Spanyolországhoz tartozó Mallorcán ilyenkor, májusban már igencsak kellemes az idő. De a strandolás csak egy a számos programlehetőség közül, ami itt vár rád. Összegyűjtöttük a 4 legjobb látnivalót.  

1. Palma de Mallorca

Az egyik legjobb hely a szigeten természetesen a főváros, amelynek gótikus-csipkés katedrálisa a La Seu szinte minden képeslap és útikönyv főszereplője. A műemlékegyüttes része a sziget 14. századi királyi palotája is, ha pedig az arab építészet emlékeire vágysz, keresd fel az Arab fürdő (Banys Arabs) oszlopcsarnokát. A nyüzsgő város központi terei a Placa Cort és a Placa Major, a város szélén pedig a jachtkikötő luxushajói nyújtanak csodás látványt.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

Palma de Mallorca látképét a katedrális mellett a Bellver Kastély uralja, amelyet a 14. században építettek fel, majd először a királyok második palotájaként, és védműként szolgált, a későbbi évszázadokban pedig börtönként működött. Ma Palma történeti múzeuma található benne. Már csak az innen nyíló gyönyörű kilátás miatt is érdemes felkeresned!

2. Sa Calobra

A hegyek által körülzárt, festői helyen fekvő kikötőt a San Franciscó-ihoz hasonló, nosztalgikus villamosok varázsolják még hangulatosabbá. Ha megkóstoltad a helyben termelt narancsokból készült, frissen facsart narancslevet (kötelező!), vágj nki a szerpentinnek, vagy ülj hajóra, és keresd fel a sziget egyik legszebb természetei képződményét, a Sa Calobra öblöt. Már a szerpentinről hihetetlen a 30-400 méteres sziklákkal körbevett tengeröböl látványa, ám amikor az út leereszkedik a tengerhez, érdemes kiszállni a kocsiból és végigggyalogolni a két alagúton átvezető úton, hogy elérd a Torrent de Pareis-t, a nyáron kiszáradó kis folyó torkolatát,. Itt meg is fürödhetsz, bár a víz mély és kissé hideg is, ráadásul a hullámverés is inkább jó úszóknak való. A magas sziklafalak azonban délutánra kellemes árnyékot vetnek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

Ha erre jársz, ki ne hagyd Valldemosa városát, amely sokak szerint Mallorca egyik leghangulatosabb települése. A városka kolostorában bérelt szobát 1838-ban Chopin és George Sand közös vakációjukon. A Costa Nord de Valldemosa étteremről pedig érdemes tudni, hogy tulajdonosa Michael Douglas.


A Life.hu legjobb szállástippjei Mallorcán:
- Hotel Gracia** - a strandtól 10 percre
- Monteverde ** - a strandtól 10 percre
- Delfin Playa**** - 50 méterre a strandtól
- Hotel Torre Azul****



Ha a forró napokon egy kis felüdülésre vágysz, ereszkedj le a Sárkánybarlangba, amelyben a művészien megvilágított cseppkövekben, sziklákban, és föld alatti tavakban gyönyörködhetsz. A világ legnagyobb föld alatti természeti képződménye, a Martel-tó: 117 méter hosszú, és 30 méter széles. Itt akár csónakba is szállhatsz, hogy megcsodálhasd a cseppköveket, miközben klasszikus zenét hallgatsz.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

A barlangba nem olcsó a belépő, fejenként 13,50 eurót kell kifizetni, ám kétségkívül megéri, hiszen az élmény nem mindennapi.

4. Magalluf

Ha a kultúrprogram és a természeti szépségek mellett a partik is vonzanak, Magalluf a te helyed. Két strandja, a Platja de Magalluf és a Cala Vinyes a nappali szórakozásról és ejtőzésről gondoskodik, az éjszakai programról pedig bárok, klubok tucatjai gondoskodnak a Punta Batena dombon, illetve a főutcán. A legnagyobb klub a BCM, amelyet sokan Európa egyik legjobb bulihelyeként tartanak számon. Nappal pedig, ha meguntad a tengert, vár az aquapark, a go-kart vagy a lovaglás. És ha még mindig bírod, este kezdődhet minden elölről.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

Kihagyhatatlan program a kalóz-show a magallufi színházban, ahol a nézők egy életnagyságú kalózhajó fedélzetén foglalnak helyet. Ha nem gyerekekkel nyaralsz, és nem botránkozol meg azon, ha a tengerészek nem virágnyelven fogalmaznak, válaszd a szerda és péntek esti, felnőtteknek szóló "vágatlan verziót".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.