Szőrtelenítés felsőfokon - Így vedd fel a harcot a nemkívánatos szőrszálakkal

Forrás: Thinkstock -
kutya takarítás szőr macska lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádjuk a cicákat, a kutyákat, és tulajdonképpen az összes állatot. Imádjuk, ahogy házi kedvenceink hozzánk bújnak és dörgölőznek. Imádjuk, ha esténként mellénk telepednek az ágyban, és imádjuk nézni, amikor pajkosan játszva hencseregnek a szoba közepén. Egy valamit nem imádunk: a szőrt. A nagy mennyiségben, végtelenségig hulló szőrcsomókat.

Ha neked is van házi kedvenced, valószínűleg találkoztál már a problémával. A téli hónapokban még csak-csak elviselhető a szőrhelyzet – bár akkor is szükséges legalább hetente egyszer jól átporszívózni a lakást – de a vedlés idején, azaz éppen ezekben a hónapokban, az elhullajtott szőr mennyisége egészen új dimenzióba lép.

Forrás: Thinkstock

Már most szólunk, hogy a kutya- vagy macskaszőrtől végérvényesen megszabadulni nem lehet. (Kivéve, ha kifejezetten olyan fajtát választasz, amelyiknek minimális vagy egyáltalán nincs bundája, ilyen például a macskák között a szfinx). Szóval, ha kisállat mellett döntesz, és a lakáson belül szeretnél vele együtt élni, akkor készülj fel arra, hogy a szőr elleni küzdelem valószínűleg végig fogja kísérni közös életeteket.

Autótakarítás fillérekből - Pár száz forintból is megúszhatod

Az autó tisztán tartása szinte állandó elfoglaltságot jelent, főleg akkor, ha mindennapi igénybevételnek van kitéve. A benzinkúton való takarítás igen alapos, azonban nem túl pénztárcabarát – összeszedtünk hát néhány olyan hétköznapi csodaszert, amelyekkel olcsón és egyszerűen megúszhatod az autótakarítást. Olvasd el tippjeinket!

Nem kell azonban megijedned, van néhány olyan praktika, amivel könnyebbé teheted a szőrök eltávolítását.

Forrás: Thinkstock

  • Az állatok szőre, úgy, mint az emberi haj, az elektromos töltöttség miatt makacsul oda tud tapadni a sima felületekhez, ezért ajánlatos antisztatikus bútorápolóval ápolni a fa- és bútorlap felületeket. Így ugyanis könnyebben el tudod majd őket távolítani, és nehezebben tapadnak vissza.
  • Vannak, akik a gumikesztyűs módszerre esküdnek. Ennek lényege, hogy gumikesztyűs kézzel, erőteljes mozdulatokkal kell simogatni a fotelt vagy más kárpitos bútort, a gumikesztyű alatt ugyanis gombócba gyűlnek össze a szőrszálak, amiktől így már egyszerűen meg lehet szabadulni.
  • Jó szolgálatot tehet a ruhatisztító szőrhenger is, ami eredetileg arra hivatott, hogy a ruháidról eltávolítsa a nem odavaló szöszöket, szőröket, hajakat. Ezt a praktikus kis eszközt bátran használhatod a bútorokhoz is!
  • A nagyobb felületek, mint például a szőnyegek nagyon aljasan el tudják rejteni a szőrszálakat – de az, hogy nem látod, nem jelenti azt, hogy a szőnyegeden nem hemzsegnek kedvenced elhullajtott szőrszálai. Elvben itt is működik a szőrhenger, viszont elég pepecselős munka nagyobb felületeket átgurigázni vele, úgyhogy nincs más, mint porszívózni, porszívózni, porszívózni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.