Autótakarítás fillérekből - Pár száz forintból is megúszhatod

Forrás: Thinkstock -
takarítás filléres autó karbantartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autó tisztán tartása szinte állandó elfoglaltságot jelent, főleg akkor, ha mindennapi igénybevételnek van kitéve. A benzinkúton való takarítás igen alapos, azonban nem túl pénztárcabarát – összeszedtünk hát néhány olyan hétköznapi csodaszert, amelyekkel olcsón és egyszerűen megúszhatod az autótakarítást. 

A jó öreg ecet

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ecet valódi csodaszer. Készíthetsz belőle házi sampont, szagmentesítheted vele a hűtődet, de az egész lakást is kitakaríthatod ecettel. Ezek után már nem is meglepő, hogy az autótakarításnál is jó szolgálatot tehet. A szélvédőn csúf réteget képező, lerakódott koszt például pillanatok alatt eltüntetheted vele. Töröld át az ablakokat hígított ételecetes vízzel, meglátod csillogni-villogni fog, a kellemetlen ecetszag pedig pár óra alatt elpárolog.

Forrás: Thinkstock

Ha szereted a pezsgést

Kicsit rémisztő belegondolni, hogy az eredetileg üdítőitalként funkcionáló kólát milyen sokoldalúan használhatod takarítás terén... De inkább ne is gondolkodj rajta, csak használd a felnik tisztításához. Egy kis csiszolással gyorsan leoldja a ronda fékport.

Egy jó fekete

Ezt a trükköt jó néhány autókereskedő is használja: az őrölt kávé ugyanis gyorsan megszünteti a dohányfüstöt az autóban. Nincs más dolgod, mint egy kis őrölt kávét vászonzsákba tölteni, és betenni a kocsi utasterébe.

Ragad és tapad

Ha gyakran szállítod házi kedvenceidet az autódban, akkor biztos te is találkoztál már az eltávolíthatatlannak tűnő szőrrengeteg problémájával – nos egy kis ragasztószalag megoldást nyújthat a bajra! A szőr mellett a morzsa, por vagy hajszálak eltüntetésére is kiválóan alkalmas a kárpiton vagy ott, ahol a seprű csak rontana a helyzeten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.