alternatív gyógyászat orvostudomány lélek energiagyógyász test corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A konvencionális orvoslás mellett (hangsúlyozzuk, hogy mellette, és nem helyette) vannak esetek, amikor az alternatív gyógymódokat is érdemes segítségül hívni, akár a gyerekek esetében is.

Sok fizikai betegség mögött lelki okok húzódhatnak meg, éppen ezért nem csak a fizikai testet, hanem a lelket is gyógyítani kell. Lássuk, milyen alternatív lehetőségek vannak.

Energiagyógyászat

Az energiagyógyászatban azt vallják, hogy minden betegség pszichoszomatikus, ezért nemcsak a fizikai testünkben, hanem az energiamezőnkben is keletkeznek sérülések. Éppen ezért, ha az energiagyógyász megszünteti a beteg energiablokkjait, és visszaállítja az egyensúlyt, akkor az a fizikai testre is átíródik. Az energiagyógyász különböző technikákat használ, hogy oda vezesse az energiát, ahol szükség van rá.

Az energiagyógyászatban azt vallják, hogy minden betegség pszichoszomatikus Forrás: Thinkstock

Fitoterápia

A fitoterápia, azaz a gyógynövényekkel való gyógyítás az egyik legősibb terápiás módszer a világon. A fitoterápia holisztikus szemléletű, magyarán a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, emellett valamilyen betegség esetén a helyreállításon is dolgozik. A fitoterápiában fontos, hogy ne folyamatosan fogyasszunk gyógynövényeket, hanem mindig az aktuális problémát kezeljük vele.

Homeopátia

A homeopátiás kezelés során a beteg embert egészben kell vizsgálni, a homeopata orvos a testi és lelki tüneteket és egyéb, nem tünet jellegű jellemzőket egyszerre veszi figyelembe. A homeopátiás gyógyszerek használatával a betegeknek gyenge vagy nagyon kicsi adagban adják a hatóanyagot, amely egyébként egy egészséges szervezetben a páciens tüneteivel megegyező tüneteket váltana ki.

A homeopátiás kezelés során a beteg ember egészét kell vizsgálni Forrás: Thinkstock

Naturopátia

A naturopátia a természetgyógyászatnak az az ága, amelyik az emberi szervezet öngyógyító folyamatait erősíti. A naturopátia alkalmazása gyakorlatilag egy olyan étrendet és gyógynövények olyan kombinációjának használatát jelenti, amelyek segítik a szervezet egyensúlyának visszaállítását.

Személyes találkozás a világ legismertebb életvezetési tanácsadóival

Ki ne szeretne boldogan élni? Sikeres lenni? Ne állj a saját boldogságod, sikered útjába, szerezz jegyet a 2017. április 1-jei Wake-Up! Day-re, 2017 legnagyobb motivációs és transzformációs rendezvényére. Olyan világhírű coachok, trénerek lépnek a színpadra, mint „A Titok" című film sztárja, Lisa Nichols, Marisa Peer, Jeffrey Allen, illetve számos hazai példakép, így dr. Kemény Dénes, Hosszú Katinka, Shane Tusup és mások. A világszinten egyedülálló, rendkívül tartalmas program délelőtt 10 órától este 7 óráig nyújt prémiumminőségű kikapcsolódást, tanulási és fejlődési lehetőséget, akár életre szóló útravalót a résztvevőknek. Időpont: 2017. április 1. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna. A rendezvényre jegyet ITT rendelhetsz.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.