A családot úgy kell működtetni, mint egy vállalatot: éves célokat és meetingeket vezetett be egy anyuka

Forrás: 123RF -
anyaság célkitűzés család célok gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy háromgyerekes anyuka szerint, - aki business coach-ként dolgozik -, a családokat úgy kell működtetni, mint egy nagyvállalatot: szükség van havi és éves célokra, negyedéves meetingekre és négyszemközti értékelő ülésekre. 

A surrey-i 57 éves Rita Chowdhry úgy véli, hogy a szülőknek a világ legsikeresebb cégeinek napi működésében alkalmazott struktúrát és folyamatokat kell bevetniük a célok érdekében. Nyolc évvel ezelőtt kezdte bevezetni a keretrendszert családja mindennapjaiba.

A család rendszeresen összeül, hogy célokat tűzzenek ki és értékeljék azokat. Forrás: 123RF

Első körben elvégeztetett a családtagokkal egy 10 perces online pszichometriai tesztet, hogy azonosítsa saját, férje és gyermekei személyiségtípusait. Rita 12 értéket is meghatározott, amiket a családtagoknak szem előtt kell tartania. A család minden év januárjában éves célokat határoz meg, valamint heti találkozókat is tartanak, amiken mindenki részt vesz és értékelik, hogyan haladnak a kitűzött célok felé - írja a Daily Mail.

- nyilatkozta az édesanya, aki 2013-ban kezdte alkalmazni ezt a módszert, miután három hónap alatt elveszítette az anyósát és az apósát.

Ez is érdekelhet: Ez az édesanya megcsinálja a gyerekek helyett a házi feladatot: ezért döntött így

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.